Proszę o pomoc w zebraniu pieniędzy na sterylizacje

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lip 06, 2006 11:09

Rozumiem to, że nie macie do mnie zaufania i wcale się oto nie gniewam ;) Szukałam wetów w pobliżu gdzie ktoś pisał czy poleca czy nie ale właśnie najbliższe były w tarnowskich górach i katowicach...a to dość kłopotliwe tyle kilometrów męczyć kicie...Mam nadzieję, że się wyrobię do końca miesiąca bo potem wyjeżdżam 28 lipca i wracam w październiku :( ale z tego co czytałam to zabieg trwa kilka minut?No i potem jakieś kontrole więc chyba zdążę?

Tylko kurka nikt nie chce pocztówek i mojego studia wizażu :roll: :(

pausia

Od: Śro maja 24, 2006 14:50

Post » Czw lip 06, 2006 11:16

A gdzie ty wystawiłaś te pocztówki bo jakoś ich nie widzę :?

szczęściara

Od: Sob cze 03, 2006 18:27

Post » Czw lip 06, 2006 11:38

pausia

Post » Czw lip 06, 2006 16:26

No więc tak...byłam u weta w Porębie i wydał mi się sympatyczny i widać że kocha zwierzęta a pamiętam go jeszcze jak byłam na szczepieniu psów i był bardzo miło :)
Koszt sterylizacji wyniósł by 150 zł za jedną kotkę...pytałam czy jak 2 to czy będzie taniej ale się zaśmiał, że hurtowo będę sterylizować koty i że to wszytsko zależy jak się zabieg uda.Cena może się wachać o jakieś 25 zł bo zależy czy będzie musiała jakieś dodatkowe lekarstwa dawać

Jest to:
Tommasz Grochalski
ul. L.W.P 48
42-480 Poręba
tel. 600 431 760

Mam się z nim wczęsniej umówić i zrobić wywiad na temat kotek.

pausia

Post » Czw lip 06, 2006 19:59

A.... już widzę....
U mnie za sterylke płaci się 110zł.

i że to wszytsko zależy jak się zabieg uda.

Jak się "uda" 8O ?
A to on nie umie i albo mu zabieg wyjdzie, albo nie 8O ?
Ja bym brała nogi za pas

szczęściara

Od: Sob cze 03, 2006 18:27

Post » Czw lip 06, 2006 20:49

Tzn. czy np. potem dobrze się będzie rana goić...czy nie trzeba będzie dawać jakiś dodatkowych leków. Jeśli mi nie wierzysz to zadzwoń i się spytaj ile kosztuje...

pausia

Post » Pt lip 07, 2006 9:33

Chyba nie uda mi się zebrać 300 zł do końca lipca...więc jeśli coś to wysterylizuję narazie jedną kotkę...14 lipca mam ostatni egzamin a jak go zdam to będę mieć sokojną głowę i będę mogła działać!Ale 29 lipca wyjeżdżam i wracam dopiero w październiku...

pausia

Post » Śro lip 12, 2006 23:54

Ile możesz dać sama? Rozumiem, że 300 zł to całościowy koszt zabiegów.
Przepraszam za te niedyskretne pytania ale chcę dla kotek i dla organizacji akcji jak najlepiej :)

Przyblokowałam w sumie 100 zł, i dołożę 50 z wolnej kasy z aukcji sterylkowych, tak że na jedną kotkę już masz, zbieramy na drugą i wierzę, że nam się uda :D

jeśli mogę się wtrącić, sterylizuj najpierw tę kotkę, która wcześniej miała rujkę, ew. która jest już w ciąży

poszukam jeszcze czegoś na aukcje, ale mam też innych "podopiecznych" i może być krucho :(

pozdrawiam :) i trzymam kciuki za egzamin :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lip 13, 2006 6:10

Dziękuję :) Z tych aukcji będę miała jakieś 50 zł?Więc brakuje mi 100 zł...U mnie z kasą jest naprawdę krucho...Swoich pieniędzy mam 50 zł które mam na swoje wydatki a od rodziców nie chce prosić bo i tak już się głupio czuję, że mi szkołę opłacają i w ogóle...Może ktoś jeszcze się skusi na moje aukcję to będzie na 2 kotki :) Bo już widziałam że jakiś kocur przychodzi na randki ale nie podpatrywałam którą sobie upatrzył...możliwe że dwie :/

pausia

Post » Czw lip 13, 2006 6:18

Mam w sumie 57 zł z tych aukcji które wystawiłam :) Czyli już jakieś 207 zł!Tej 100 to napewno sama nie skombinuje...Jeśli nam się nie uda to może chociaż jedną bym wysterylizowała bo możliwe,że nie zdążę do 29 lipca...a wtedy wyjeżdżam na 2 miesiące...

pausia

Post » Czw lip 13, 2006 6:18

pausia pisze: a od rodziców nie chce prosić bo i tak już się głupio czuję, że mi szkołę opłacają i w ogóle...

Pausia, ale dlaczego nie chcesz? Ja rozumiem, są obciążeni Twoimi studiami, ale przecież to jest dość ważna sprawa.

A Twoje ostatnie zdanie odebrałam ciut, jak szantaż emocjonalny. Wybacz mi, ale tak to brzmi troszkę. Jeżeli kotki mają adoratorów, po prostu ich nie wypuszczaj i nie będzie problemu, spokojnie będziesz mogła poczekać, aż uzbiera się pełna kwota.

Napisałaś poprzednio, że nie chcesz wystawiać na bazarek pewnych rzeczy, bo to prezenty. Wiesz, jak człowiek postawiony pod ścianą, to nie patrzy, czy prezent, czy nie. Jedna odpowiednio atrakcyjna rzecz i masz sfinansowaną dużą część.

Może tak: fantastycznie, że robisz coś, żeby kotki wysterylizować. Ale moim skromnym zdaniem za bardzo liczysz na innych.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Czw lip 13, 2006 6:24

Może faktycznie tak to zabrzmiało...Będę musiała wziąść od rodziców już 1000 zł na wyjazd i nie są tym faktem zbytnio ucieszeni ale chodzi też o to, że ja mieszkam na wsi a jak raczej wiece tam ludzie śmieją się z takich rzeczy jak sterylizacja :/ Wystawię jeszcze jakąś rzecz jak wyszperam tylko, że jak sama widzisz tutaj nikt mi nie ufa i zbytnio nie kwapi się do pomocy...jeśli bym miała te piniędzę to wierz mi nie prosiłabym o pomoc bo to nie jest zbyt przyjemne...

pausia

Post » Czw lip 13, 2006 6:28

Nie kwapi się z pomocą? Nie skomentuję!
Ostatnio edytowano Czw lip 13, 2006 6:33 przez TyMa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Czw lip 13, 2006 6:32

Pausia, jesteś nowa, nie znamy Cię. Więc nie dziw się, że ludzie się nie rzucają do pomocy. Mieliśmy już tu naciągaczy. Nie spodziewaj się, że od razu zdobędziesz pełne zaufanie.

Hmm, a ten tysiąc złotych na wyjazd... Przepraszam, ale ja nie mam tyle, żeby gdzieś wyjechać, dla wielu osób stąd to również abstrakcyjna kwota, więc wiesz...

Widziałam ten rysunek, który wystawiłaś i zupełnie nie rozumiem, dlaczego nie chcesz narysować takich więcej... Ten rysunek jest rewelacyjny, jeszcze kilka takich i masz uzbierane.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Czw lip 13, 2006 6:44

No właśnie te 1000zł nie jest na moje "widzimisie" tylko jest potrzebne na bilet i inne rzeczy które muszę na ten wyjazd kupić...a jadę tam nie na wczasy tylko do pracy...

Ja rozumiem, że nikt mi tutaj nie zaufa bo jestem nowa, dlatego też nikt nie chce przedmiotów z moich aukcji...

Jeśli by ten weterynarz trochę opuścił z ceny to mogłabym pożyczyć od rodziców a jeśli bym zarobiła to bym oddała...

A czemu nie chce nic narysować?Bo na taki rysunek poświęciłam jakieś 2-3 godziny a jutro mam egzamin i wiele innych obowiązków...poprostu brak czasu...

pausia

[poprzednia][następna]