Proszę o pomoc w zebraniu pieniędzy na sterylizacje

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro cze 21, 2006 21:53

OK, też mam sesję więc rozumiem :) Czekam na informację :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 03, 2006 0:04

nadal czekam...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto lip 04, 2006 8:11

Kociaki nadal karmia...mały już prawie potrafi samodzielnie jeść ale chyba trzeba odczekać troszkę aż nie będą miały mleka prawda? Podam wam numer konta mojego chłopaka bo nie mam swojego...

Ja chciałabym jeszcze oddać do licytacji słownik polskich przekleństw i wulgaryzmów za jakieś 20 zł to już coś wiecej na sterylkę :)

pausia

Od: Śro maja 24, 2006 14:50

Post » Wto lip 04, 2006 10:18

Przejżałam dom i mogę jeszcze oddać ilka pocztówek z kociakami :) i mistrz wiżażu na płycie :) Narazie tyle co udało mi się znaleźć...bo reszta to prezenty :(

pausia

Post » Śro lip 05, 2006 0:42

ILE potrzeba na obie kotki? Ja mam na Twoje zabiegi pieniądze zablokowane, na razie 60 zł, mogę poczekać, tylko ile brakuje?

Ok. 1,5- 2 miesięcy po porodzie, czyli jak kociaki zaczną samodzielnie jeść, jest OK.

myślę, że to co znalazłaś na poczet sterylek jest bardzo fajne :) Czekamy na aukcje 8)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lip 05, 2006 6:41

XAgaX cierpliwa jest, nie unosi się gniewem... Pausia czekmy na obiecane licytacje!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Śro lip 05, 2006 18:55

TyMa pisze:XAgaX cierpliwa jest, nie unosi się gniewem...

Na razie, TyMa, na razie... :twisted: chwilowo nie widzę ku temu powodu...
swoją drogą jest tyle kotek potrzebujących sterylki, że w nieskończoność czekać nie będę :!:

Pausia czekmy na obiecane licytacje!
,

jako że forum zaangażowało się w pomoc w sterylizacjach, prosiłabym o podanie adresu i telefonu lecznicy, w której będą wykonywane zabiegi- być może ktoś może coś o niej dobrego bądź złego powiedzieć... :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lip 05, 2006 20:36

Przepraszam, żę tak się wleczę...ale mam teraz trochę spraw na głowie ale obiecuje, że jutro pojadę do weta i spytam go o koszt!No i numer konta też podam...jeszcze raz przepraszam...Wystawiłam dziś te pocztówki i mistrz wizażu :)

pausia

Post » Śro lip 05, 2006 21:03

http://www.forum.miau.pl/viewtopic.php? ... c&start=12
Uważam, że kwestię kastracji kotek pausi powinno się skonsultować z wetem, który zabieg będzie wykonywał ;) Mam nadzieję, że Twoje pieniążki XAgaX narawdę zostaną spożytkowane w "dobry" sposób i pomogą dwóm kiciom ;) Trzymam kciuki, Ola.
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Śro lip 05, 2006 21:06

Poproszę lekarza o jakieś zaświadczenie o odbytym zabiegu...Rozumiem, że mi nie ufacie bo jestem nowa ale naprawdę chcę spożytkować je na sterylizację..

pausia

Post » Czw lip 06, 2006 7:32

Dziewczyny, popieram, pieniążki można chyba na adres lecznicy? I Pausia działaj, bo kasa zablokowana a inne koty w potrzebie!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Czw lip 06, 2006 8:21

Dobrze w takim razie poproszę o numer konta czy adres :) są u nas chyba 3 lecznicę więc oszukam tam gdzie najtaniej :) tyle że przyjmują dopiero po południu!

pausia

Post » Czw lip 06, 2006 8:47

Pausiu, szukaj, gdzie robią dobrze, a nie tanio ;) No... chyba, że znajdziesz dwa w jednym - to super :D Jak już znajdziesz dobrą wg Ciebie lecznicę, podaj tu jej dane. Postaramy się dowiedzieć, czy warto korzystać z usług tej właśnie lecznicy ;) Myślę, że rozumiesz dlaczego jesteśmy nieufni, nie tak dawno pojawiło się tu parę osób proszących o pomoc w sterylizacjach, czasem w karmieniu itp, które po prostu chciały wyłudzić pieniądze... :(

Ps. Czy nie ma w okolicach Pausi żadnego forumowicza, który mógłby polecić jej dobrą lecznicę, a przy okazji pośredniczyć w przekazie pieniążków i pomóc jej w sterylizacjach? :roll:

EDIT: Sprawdziłam... z Poręby (jeśli mówimy o tej samej) do Katowic jest około 35-40km, to niedaleko. Forumowiczów z Katowic trochę mamy. Następnie z Poręby do Tarnowskich Gór jest również około 40km, a tam mogliby pomóc Ryśka i Jarek (gdyby się zgodzili pomóc oczywiście).

Myślę, że opcja z Tarnowskimi Górami jest bardzo dobra, Ryśka zna na miejscu fachowców, koteczki byłyby pod świetną opieką, a Ty XAgaX przekazałabyś ewentualnie pieniądze bezpośrednio Ryśce. (Przepraszam Ryśko za rozważanie Twojej pomocy bez Twojej wiedzy... :oops: )
Obrazek

dronusia

Post » Czw lip 06, 2006 9:43

Mieszkam w Krakowie, Jarek także, na Śląsk jeżdżę środkami komunikacji miejskiej na dyżury do azylu w weekendy- z trudem wykrajając czas między zajmowaniem się kotami we własnym mieszkaniu, zajmowaniem się kotami w kocięcarni i innymi sprawami - pracy mamy aż nadto. Dlatego nie zajmę się weryfikacją i porwadzeniem tej sprawy.
Zajmujemy się sterylizacjami tam, gdzie bezpośrednio jest zaangazowany ktoś komu zaufamy lub gdzie mamy możliwosć bezpośrednio całą sprawę monitorować.
Tylko w wyjątkowych sytuacjach zajmujemy się sterylizacją kotek, które mają właścicieli.

Osobiście nie widzę przeszkód - jesli kotki są domowe i na miejscu sa gabinety - by Pausia wysterylizowała kotki tam, gdzie mieszka, w Porębie, bez jeżdżenia przez cały Śląsk (co potem bardzo utrudnia opiekę pozabiegową - gdyby coś się działo i potrzebna była pomoc weta).
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw lip 06, 2006 9:50

W takim razie przepraszam... mam nadzieję, że uda się zorganizować sterylki tak, aby były bezpieczne dla kotek i w miarę tanie. Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

dronusia

[poprzednia][następna]