Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Koniec

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw sie 30, 2018 10:37 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

aga66 pisze:
alessandra pisze:Moim absolutnym faworytem jest Szamanka wg mnie jeszcze lepszy niż jedynka :1luvu:
Izuniu wrzucę link na fb do mojej grupy,może akurat... :ok:

Staję w obronie Szamanki nr 1, która wisi u mnie w salonie stwierdzając, że wcale nie jest "gorsza" od nr 2 :ryk:
Ptaszydło ekscytuje - pomyślę!

Jest inna Aga. :wink: Próbowałam znależć na tamtym bazarku ale zdjęcia wcięło bo serwer juz nie działa.Więc teoretycznie tylko Ty możesz ja pokazać.

Ptaszydło to może niezbyt skomplikowany obraz ale właśnie dzięki temu dobrze i wyrażiście prezentuje się na ścianie.Jest czysto dopracowany podobnie jak ten drugi obraz Beksińskiego.Myślę że chyba te dwa kosztowały mnie najwięcej skupienia.

Chciałam się pokusić o akt Beksińskiego ale raczej nie dam rady.Technicznie nie mam pomysłu jak to zrobić.Zamiast tego przejdę na normalny akt ale taki bez zbędnych szczegółów.Zobaczymy jak pójdzie.... :oops: :roll: :oops:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw sie 30, 2018 10:58 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

DorkaBromberg pisze:Czy Szamanka jest do wzięcia?

Już nie.Zwykle maluję jeden obraz i go nie powtarzam.Wyjątek stanowiły Dmuchawce w ub.roku.Jedna zakupiła achili a potem zamówiła takie same Madie.

jeśli ta forma obrazu Ci odpowiada moge spróbować namalować podobny. :roll: :oops: Musze mieć tylko określoną formę i kolorystykę.Chyba że masz własną wizję..... :wink:

iza71koty

Post » Pt sie 31, 2018 9:35 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

Szamanka :1luvu:
Szkoda, że nie wlazłam tu wcześniej :D
Twoje obrazy inspirowane twórczością Beksińskiego są wspaniałe :1luvu: ale powiedz, bo mieszkasz w Szczecinie, malujesz obrazy morza? (głupie pytanie, wiem, tak jak to z gatunku tych: "masz coś z jeleniem, kochana?" ale co ja poradzę, że kocham morze?)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt sie 31, 2018 18:02 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

Szamanka ma wzięcie! Cały czas powtarzam, że Izy obrazy mają specyficzny klimat.....W sobotę byli u nas znajomi i byli pod wrażeniem Fatum i Pokuty, pytali czy to amator malował a ja nie umiałam na to odpowiedzieć.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob wrz 01, 2018 9:18 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

jozefina1970 pisze:Szamanka :1luvu:
Szkoda, że nie wlazłam tu wcześniej :D
Twoje obrazy inspirowane twórczością Beksińskiego są wspaniałe :1luvu: ale powiedz, bo mieszkasz w Szczecinie, malujesz obrazy morza? (głupie pytanie, wiem, tak jak to z gatunku tych: "masz coś z jeleniem, kochana?" ale co ja poradzę, że kocham morze?)

Dziękuje :1luvu: :oops: No chciałabym bardzo mieszkać nad morzem ale jest jednak spora odległość.Malowałam troche ale nie było zainteresowania.Jeden z obrazów sprzedałam dopiero po długim czasie więc zaprzestałam.

iza71koty

Post » Sob wrz 01, 2018 9:21 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

aga66 pisze:Szamanka ma wzięcie! Cały czas powtarzam, że Izy obrazy mają specyficzny klimat.....W sobotę byli u nas znajomi i byli pod wrażeniem Fatum i Pokuty, pytali czy to amator malował a ja nie umiałam na to odpowiedzieć.

Faktycznie widzę że się podoba... :roll: :oops: Trzeba pomyśleć nad kolejną edycją. :D No to jestem ciekawa jaka będzie reakcja na kolejną partię obrazów. :P Mam nadzieje ze dasz znać..... :wink: Amator samouk :D

iza71koty

Post » Sob wrz 01, 2018 9:22 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

Zapraszam kochani.Polecam Ptaszydło i Pełzającą śmierć.

iza71koty

Post » Sob wrz 01, 2018 15:18 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

iza71koty pisze:Malowałam troche ale nie było zainteresowania

Szkoda!
No, mieszkasz bliżej niż ja. W tym roku byłam prawie da tygodnie w Pobierowie i było pięknie!!! Pierwszy raz od jakichś trzydziestu lat byłam nad morzem w sezonie (bo unikam) i jednak morze to jest zawsze morze!!!
iza71koty pisze:Trzeba pomyśleć nad kolejną edycją.

Pomyśl!
Twoje obrazy Beksińskiego też bardzo mi się podobają!

jozefina1970

Post » Sob wrz 01, 2018 15:24 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

Jak samouk to tym bardziej szacun! No proszę Szamanka jaka popularna, już wiesz co malować w kolejnej serii.

aga66

Post » Sob wrz 01, 2018 15:29 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

aga66 możesz pokazać swoją Szamankę? Bo wyczytałam, że jesteś szczęśliwą posiadaczką.

jozefina1970

Post » Sob wrz 01, 2018 20:48 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

Dobra zrobię i wstawię....

aga66

Post » Sob wrz 01, 2018 21:00 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

Izuniu mąż zdecydował sie na Ptaszydło, także proszę pakować! Adres masz, tylko ile przesyłka?
Za dnia zrobię zdjęcie Szamanki 1 i Ci wyślę to wychodząc naprzeciw oczekiwaniom wstaw na swój watek, ok?

aga66

Post » Nie wrz 02, 2018 20:41 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

A ja dopiero dotarłam :oops: Koty, koty i kłopoty...
Choć kupiec ze mnie zerowy zawsze z przyjemnością oglądam prace Izy.
Cudne są. Szczególnie te mroczydła.
Bardzo, ale to bardzo się cieszę ,że obrazy tak cudnie się podobają i znajdują domki.

Szamanka2 to cud, miód i malina. Zachowałaś widzę jej urodę, układ włosów i tajemnicze tło i klimat.
Niestety, portal wstaw.org siadł i wiele fot (u mnie setki) poginęło. W tym Twoich obrazów. Dlatego podziwiać oba nie można.

Z nowych prac najbardziej Pełzającej Śmierci mnie "ruszają". Czuję niepokój patrząc na ten obraz. Ta poczwara skradająca się wywołuje u mnie niepokój. Ptaszydło i Ptasznik też mają mroczną moc.

Kiedyś tam pisałam ,że klimaty Twoich obrazów "tego typu" kojarzą mi się z cudnie mrocznym filmem Bergmana Siódma pieczęć. Patrząc na nie mam to samo drganie w sobie. Nie mogą zostać obojętne.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon wrz 03, 2018 13:55 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

aga66 pisze:Izuniu mąż zdecydował sie na Ptaszydło, także proszę pakować! Adres masz, tylko ile przesyłka?
Za dnia zrobię zdjęcie Szamanki 1 i Ci wyślę to wychodząc naprzeciw oczekiwaniom wstaw na swój watek, ok?

Ach uwielbiam Aga te Twoje weekendowe zakupy :1luvu: :D :1luvu: Zobaczyłam ale nic nie pisałam choć bardzo bardzo się ucieszyłam.

Zostawiłam sobie na dzisiaj tą przyjemnosć. :D Miałam obraz do skonczenia a i naszła mnie jeszcze ochota na odbicie od standardu wiec nieśmiało wziełam sie za to morze. :oops: :roll: Ogólnie bardzo mnie tutaj budujecie :1luvu: :D wiec i powolutku leci trzecia edycja Szamanki..... :roll:

iza71koty

Post » Pon wrz 03, 2018 13:57 Re: Moje prace- obrazy olejne na płótnie. Sezon 2018.

jozefina1970 pisze:
iza71koty pisze:Malowałam troche ale nie było zainteresowania

Szkoda!
No, mieszkasz bliżej niż ja. W tym roku byłam prawie da tygodnie w Pobierowie i było pięknie!!! Pierwszy raz od jakichś trzydziestu lat byłam nad morzem w sezonie (bo unikam) i jednak morze to jest zawsze morze!!!
iza71koty pisze:Trzeba pomyśleć nad kolejną edycją.

Pomyśl!
Twoje obrazy Beksińskiego też bardzo mi się podobają!

A to morze to by Cię interesowało takie wzburzone czy raczej spokojne? :roll: Nie jestem w tym zbyt dobra ale moge spróbować. :roll: :oops:

iza71koty

[poprzednia][następna]