Zakończony.

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lip 31, 2012 17:41 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

7ksiezyc pisze:
blackobsession pisze:Powwow już nie ogołocę :( Nie mogę w takiej roślinie więcej niż dwa listki skubać aby nie zameczyc jej. To nr. 40. A już dwie osoby kupiły. I tak wstawiłam tylko jeden listek :roll:
46 czyli miniaturowe kundelki jak najbardziej :) Są naprawde cudne. One z tych których nie pozbędę sie za nic w świecie choćbym dostała mega alergii na kwiaty :mrgreen: No ale ja mam fioła na punkcie mianiaturek.... Do wszystkiego je wcisnać można ;)
I zapraszam na dalsze oglądanie :D

ok to z 40 zrezygnuje choc z bolem serca bo cud!
ale z tym 46 nie zrozumiałam to mogę je kupic czy sie ich nie pozbywasz? ;)
i wieczorem "dooglądam" :)

Do kupienia :) Po prostu je rozmnożyłam bo to moje ulubieńce :)
Jezeli chodzi o pstrolistnego Powwow to mogę Ci uszczknąć listka z innego ślicznego pstrolistnego fiołka jak chcesz. Np Mac's Rouge Rouge. Nie mam zdjęcia jak kwitł mój ale tak wygląda: http://www.dogoryzielonym.org/showthrea ... cDonald%29 . Tylko kolor w rzeczywistości bardziej nasycony kwiatu bo te fotki z netu jakieś blade są ;) Cena byłaby taka sama jak Powwow. Tylko ten jest semimini a nie standard ( ale dla mnie to akurat cecha baaaaaaardzo dodatnia :lol: )

MariaD - znalazłam jeszcze jedną sadzonke tej białej miniaturki - można ją wstawic :) Tzn w tej chwili ona zostanie jeszcze z tych dwóch.

A mój Irish Flirt z fotki na poprzedniej stronie jak dorośnie to tak będzie wyglądał: http://www.dogoryzielonym.org/showthrea ... -Sorano%29
Jak pisałam ja mam roślinki z listków zeszłorocznych- młodziutkie ;)
MariaD można wstawić dwie sadzonki Irish Flirt bo znalazłam nadmiarowe. Opis:
Irish Flirt (7577) 11/07/1991 (S. Sorano) Double bright green and white frilled star. Medium green, wavy. Semiminiature

Irish Flirt - Irlandzki Flirt tudzież Irlandzki Flirciarz selekcji Sidney Sorano, zarejestrowany 7 listopada 1991 z numerem 7577.
Kwiaty pełne jasno zielone i białe falowane gwiazdy. Liście średnio zielone, ząbkowane. Półminiatura.
Fotka na poprzedniej stronie a tutaj wzorzec jak bedzie wyglądał dorosły :)
Cena 10zł/szt.
Ostatnio edytowano Wto lip 31, 2012 17:46 przez blackobsession, łącznie edytowano 1 raz
Zapraszamy na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=149261

blackobsession

Od: Wto lis 30, 2010 23:57

Post » Wto lip 31, 2012 17:44 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

blackobsession pisze:MariaD - znalazłam jeszcze jedną sadzonke tej białej miniaturki - można ją wstawic :) Tzn w tej chwili ona zostanie jeszcze z tych dwóch.

Numer, poproszę, numer. Białych jest sporo. :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto lip 31, 2012 17:48 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

MariaD pisze:
blackobsession pisze:MariaD - znalazłam jeszcze jedną sadzonke tej białej miniaturki - można ją wstawic :) Tzn w tej chwili ona zostanie jeszcze z tych dwóch.

Numer, poproszę, numer. Białych jest sporo. :D

Psze pani ja w tych numerach nie łapię sie :lol: Prościej po nazwach by mi było :oops: To ten komplet różowa miniaturka i biała . Białych mam dwie na zbyciu :) Można jeszcze sadzonke niebieskiej wstawić na miejsce różowej bo podobne są ( ta sama rodzinka ;) . Nr 46 - sprawdziłam :)

Można też wrzucić dwie sadzonki Smokey Moon. Nie znalazłam jego fotki :roll: A przecież miałam sporo :oops: Tak wygląda dorosły: http://www.dogoryzielonym.org/showthrea ... -Sorano%29
Cena 8 zł/szt

blackobsession

Post » Wto lip 31, 2012 18:02 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

Powstawiałam nowe, pouzupełniałam co sprzedane. :)

Ja sobie zaserwuję ten mix 5 sadzonek. Jakby tam były miniaturki, byłabym szczęśliwa. :)
Obrazek

MariaD

Post » Wto lip 31, 2012 18:09 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

Ok :) Wszystkie są odmianowe tylko podpisałam je jakimś durnym długopisem który pod wpływem wilgoci w szklarence rozmazał sie na śmierć :evil: Ale mniej wiecej wiem po listkach. Tylko " mniej więcewj " to dla mnie za mało aby reczyc :oops: Dlatego to jest mix ;) Ale wybiorę to co stwioerdzę ze będą mini czy semimini ;)

Idę zamienić fotki na linki bo dostałam reprymende :roll: Niech mnie ktoś oświeci jakiej maksymalnie wielkosci mogą być. Bo te na dogo ok i na wszystkich innych forach :roll:

blackobsession

Post » Śro sie 01, 2012 11:12 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

Podnoszę bazarek bo upadł był :roll:

Fiołki, fiołki! Komu fiołki!!
Wyzwanie dla listkow ;) A ile radości jak ten listek puści maluchy :1luvu: Skakałam z radości przy pierwszym i przy każdym następnym chociaż to juz grubo ponad setka :lol:

blackobsession

Post » Śro sie 01, 2012 14:42 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

Jak bazarek ? :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro sie 01, 2012 14:52 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

Przyznam się szczerze, że ja bardzo chętnie bym coś zamówiła...
Tylko przez tydzień musiałabym się wstrzymać z płatnościami.

Zbieram fundusze na potrzebujące kociaste u Basi.

Fiołki są piękne.
Przyznam, że mam kilka fiołków noname'ów z kwiaciarni, które jakoś trwają, mimo iż Maurycy je zawsze ogałacął z kwiatów... Nie, nie zjadał ich, ale z lubością odrywał kwiaty jak kwitły...

Wszystkie mi się podobają jak dziecku w sklepie z zabawkami, zatem cokolwiek by nie zostało, z radością zakupię.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro sie 01, 2012 15:12 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

Wpłynęło 103 zł od Elmi :) Dziekujemy :)

meksykanka pisze:Przyznam się szczerze, że ja bardzo chętnie bym coś zamówiła...
Tylko przez tydzień musiałabym się wstrzymać z płatnościami.

Zbieram fundusze na potrzebujące kociaste u Basi.

Fiołki są piękne.
Przyznam, że mam kilka fiołków noname'ów z kwiaciarni, które jakoś trwają, mimo iż Maurycy je zawsze ogałacął z kwiatów... Nie, nie zjadał ich, ale z lubością odrywał kwiaty jak kwitły...

Wszystkie mi się podobają jak dziecku w sklepie z zabawkami, zatem cokolwiek by nie zostało, z radością zakupię.

Zamawiaj :) I tak jeszcze z 2,5 tyg. bazarek będzie czynny :) Zapłacisz za tydzień i tyle :) Wybieraj kobieto :ok:

blackobsession

Post » Śro sie 01, 2012 15:55 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

To wieczorem pooglądam :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro sie 01, 2012 17:23 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

to ja poproszę 11, 13, 17, 38, 44, 48 i 49 :mrgreen:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Śro sie 01, 2012 17:38 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

O! Same cuda :)
Morska Księżniczka SPORT jak kwitnie to ma piękną czapeczke kwiatów :) To już dorodna dorosła roślina kwitnąca już raz.
Ness' Blue Confetti SPORT ma ogromne kwiaty! Też kwitnie obficie. To sadzonka która zakwitła już raz jednym kwiatuszkiem. Tym z fotki.
Rob's Vanila Trail jest moim ulubieńcem. Są do kupienia na all takie wiszace małe koszyczki . Wygląda cudnie zawieszony w ten sposób na oknie :) Ale to listek więc myślę że zimą pomyślisz o tym dopiero ;)
Jolly Magic- wszystkie Jolly są moimi ulubieńcami. Cudne równe małe rozetki i piękne w swojej prostocie kwiaty :)
Smokey Moon jest rekordzista w długości utrzymywania sie kwiatów. Warto go mieć :)
Wieczorem wyślę PW. Teraz muszę podlać ogród i wyskoczyć jeszcze na krótki spacer z psiakami ;)

blackobsession

Post » Śro sie 01, 2012 17:49 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

to ja poprosze uszczknij mi tego Mac's Rouge Rouge (bo mnie ten kolor powalił) i poproszę też: 7, 9, 18, 19 24, 25, 34, 35, 44

i czekam na podsumowanie i dane do wplaty :)
7ksiezyc

Post » Śro sie 01, 2012 18:34 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

7ksiezyc pisze:poproszę też: 7, 9, 18, 19 24, 25, 34, 35, 44

nr 9 i 24 już nie ma w ofercie, chyba, że blackobsession coś znajdzie poza konkursem ;)
Obrazek

MariaD

Post » Śro sie 01, 2012 20:40 Re: Fiołki afrykańskie - kolorowy zawrót głowy - na Tuptusia

9 mogę uszczknąć- sprawdziłam :)
24 dzisiaj przy podlewaniu znalazłam sadzonke 8O Z rękami do góry bo w słońcu, ale jak dostanie doniczke i pójdzie do cienia to odżyje ;)
Dobra. Muszę to podliczyć i PW powysyłać :)
Bardzo dziekujemy za zakupy :1luvu:

EDIT:
9 czyli Blue Tail Fly mogę albo listek albo dorosłą roślinkę bo okazało sie że mam dwie :) Jedna młodziutka po pierwszym kwitnieniu ale dorosła. Co chciałabyś? Listek czy rośline?

blackobsession

[poprzednia][następna]