KONIEC - na sterylki działkowych kotek u olafen

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lip 16, 2012 9:45 Re: olejki z DZIURAWCA i z RUMIANKU, OWIES, MIÓD - na steryl

morelowa pisze:Ludzie chyba zaczęli robić sami! Pamiętam w tamtym roku walkę niemalże na śmierć i życie o każda buteleczkę!

Pewnie tak - dziurawiec to chwast rosnący właściwie wszędzie :wink:
U mnie tak się rozplenił że właśnie na dniach będę kosić i wyrywać krzaczory bo rozsiał się wszędzie i mogłabym robić olejek na skalę przemysłową :P

Ale zapraszam po olejki, miodki i ziarno owsa - kociaste potrzebują sterylizacji :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon lip 16, 2012 12:59 Re: olejki z DZIURAWCA i z RUMIANKU, OWIES, MIÓD - na steryl

Nie wszędzie :( Koło mnie nie rośnie :( , chyba, że na jakimś skwerku nie skoszony. A tak mi się marzyły takie czerwone słoje na parapetach.... tyle, że słonecznych parapetów też nie mam wolnych :mrgreen:

To może sprzedaj do jakiegoś skupu? szkoda zielska - takie pożyteczne :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lip 16, 2012 16:18 Re: olejki z DZIURAWCA i z RUMIANKU, OWIES, MIÓD - na steryl

morelowa pisze:A tak mi się marzyły takie czerwone słoje na parapetach.... tyle, że słonecznych parapetów też nie mam wolnych :mrgreen:

Dziurawce wciąż kwitną - powiedz tylko słowo a nazrywam świeżych kwiatuszków i wyślę Ci te słoje na parapet do czerwienienia :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon lip 16, 2012 16:32 Re: olejki z DZIURAWCA i z RUMIANKU, OWIES, MIÓD - na steryl

Ja wiem, żeś Ty pracowita jako ta pszczółka - ale parapety, parapety potrzebne są!
:D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon lip 16, 2012 16:35 Re: olejki z DZIURAWCA i z RUMIANKU, OWIES, MIÓD - na steryl

morelowa pisze:Ja wiem, żeś Ty pracowita jako ta pszczółka - ale parapety, parapety potrzebne są!
:D

jakby co to parapetów u mnie dostatek - zapakować? :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon lip 16, 2012 18:23 Re: olejki z DZIURAWCA i z RUMIANKU, OWIES, MIÓD - na steryl

Tak :D , poproszę! Szeroki, drewniany, słoneczny parapet. Albo dwa :mrgreen:

Bo u mnie wprawdzie południowo-zachodnio, ale za oknami kłębowisko gałęzi wysokich drzew, na wyciągnięcie ręki i to słońce.. to głównie zimą... krótko :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Wto lip 17, 2012 9:16 Re: olejki z DZIURAWCA i z RUMIANKU, OWIES, MIÓD - na steryl

morelowa pisze:Tak :D , poproszę! Szeroki, drewniany, słoneczny parapet. Albo dwa :mrgreen:

Bo u mnie wprawdzie południowo-zachodnio, ale za oknami kłębowisko gałęzi wysokich drzew, na wyciągnięcie ręki i to słońce.. to głównie zimą... krótko :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk:

Zapraszam :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lip 17, 2012 9:54 Re: olejki z DZIURAWCA i z RUMIANKU, OWIES, MIÓD - na steryl

Poproszę miód 2 x akacjowo-rzepakowy licytuję po 10zł.
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Wto lip 17, 2012 16:30 Re: olejki z DZIURAWCA i z RUMIANKU, OWIES, MIÓD - na steryl

Agita pisze:Poproszę miód 2 x akacjowo-rzepakowy licytuję po 10zł.

zaznaczam :P
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro lip 18, 2012 7:33 Re: olejki z DZIURAWCA i z RUMIANKU, OWIES, MIÓD - na steryl

zapraszam :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro lip 18, 2012 8:41 Re: olejki z DZIURAWCA i z RUMIANKU, OWIES, MIÓD - na steryl

Napisz Broszko, czy olejek z rumianku można do kąpieli ew. ? I jak sie przechowuje?

Obrazek

morelowa

Post » Śro lip 18, 2012 11:30 Re: olejki z DZIURAWCA i z RUMIANKU, OWIES, MIÓD - na steryl

morelowa pisze:Napisz Broszko, czy olejek z rumianku można do kąpieli ew. ? I jak sie przechowuje?

Ja do kąpieli nie używałam bo nie mam wanny, jedynie prysznic :wink:
Przechowuje się tak żeby było ciemno i chłodno. W linku który wstawiłam pisze żeby trzymać w lodówce, nie wiem czy to konieczne. Ja trzymam normalnie w szafce, ale u mnie w tym pomieszczeniu jest dość chłodno.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw lip 19, 2012 6:30 Re: olejki DZIURAWIEC,RUMIANEK,MIÓD - koniec dziś o północy!

zapraszam :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw lip 19, 2012 7:20 Re: olejki DZIURAWIEC,RUMIANEK,MIÓD - koniec dziś o północy!

To ja se dołożę 1 rumiankowy za wywoławczą, a co :mrgreen:
Mam b.suchą skórę - będę zdawać relację czy pomaga :wink:
A poza tym uwielbiam takie hand made naturalne produkty :D

Obrazek

morelowa

Post » Czw lip 19, 2012 7:39 Re: olejki DZIURAWIEC,RUMIANEK,MIÓD - koniec dziś o północy!

morelowa pisze:To ja se dołożę 1 rumiankowy za wywoławczą, a co :mrgreen:
Mam b.suchą skórę - będę zdawać relację czy pomaga :wink:
A poza tym uwielbiam takie hand made naturalne produkty :D

:piwa:
Właśnie się zastanawiałam że w sumie mogę więcej takich niedostępnych w sklepach naturalnych produktów porobić na bazarki :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]