Za 1,5 KONIEC!!! - Książki różne na AFN!!! Zapraszam!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Nie lut 27, 2011 17:03 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

jej siostra pisze:
Cammi pisze:
jej siostra pisze:Nie, Neron nie jadł swoich dzieci, bo ich nie miał. Tylko mordował, m.in. matkę, żonę, kochankę...

aa to może mi się z Kaligulą pomyliło? a ten zjadał?

Kaligula miał konia senatora Incitatusa i ciągotki do swoich sióstr; dzieci lubił Tyberiusz (chłopców, podpływających do niego podczas kąpieli) - Żywoty cezarów Swetoniusza są... hmm...smakowite? dla dorosłych.
Kronos (Saturn) pożerał swoje dzieci, Tantal podał bogom ugotowanego syna, Medea miała zabić braciszka i własne dzieci, któryś z bohaterów wikińskich sag podał rodzicom wino w pucharach z czaszek ich synów.
Cesarza dzieciożercy nie kojarzę.

ogólnie byli nieźle - w ocenie naszych czasów - porąbani - bo wówczas to może i norma była...

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Nie lut 27, 2011 17:16 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

Cammi pisze:czy to w kwestii zwiedzania dotyczy Ryfki? bo coś mi się tak kojarzy...
a jeżeli dobrze mi się kojarzy to chcesz powiedzieć, że dla kotów atrakcyjny jest ... obóz? 8O

Dobrze Ci się kojarzy...
Tak jakoś dziwnie wyszło :roll: Może nie obóz, a zagraniczni turyści :mrgreen:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Nie lut 27, 2011 17:24 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

Cammi pisze:
jej siostra pisze:Kaligula miał konia senatora Incitatusa i ciągotki do swoich sióstr; dzieci lubił Tyberiusz (chłopców, podpływających do niego podczas kąpieli) - Żywoty cezarów Swetoniusza są... hmm...smakowite? dla dorosłych.
Kronos (Saturn) pożerał swoje dzieci, Tantal podał bogom ugotowanego syna, Medea miała zabić braciszka i własne dzieci, któryś z bohaterów wikińskich sag podał rodzicom wino w pucharach z czaszek ich synów.

ogólnie byli nieźle - w ocenie naszych czasów - porąbani - bo wówczas to może i norma była...

Tak, ale oni byli detaliści, a my hurtownicy

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Nie lut 27, 2011 17:32 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

jej siostra pisze:
Cammi pisze:
jej siostra pisze:Kaligula miał konia senatora Incitatusa i ciągotki do swoich sióstr; dzieci lubił Tyberiusz (chłopców, podpływających do niego podczas kąpieli) - Żywoty cezarów Swetoniusza są... hmm...smakowite? dla dorosłych.

Tak, ale oni byli detaliści, a my hurtownicy

mam!!!

Attyla (406-453r), wódz plemienia Hunów
- o jego plemieniu krążyły plotki, że Hunowie przygotowywali strzały zanurzając je w ugotowanych ludzkich embrionach, pili krew kobiet, a ich przodkami były duchy pustyni
- posądzany był o kanibalizm. Miał zjeść swoich dwóch synów, których wcześniej przygotowała żona piekąc ich w miodzie. Jednak informacje te nie są potwierdzone.

- w końcu kogoś posądzili o zjedzenie synów - a że to niekoniecznie Neron ... to można na karb mojego wieku i sklerozy złożyć :-)

Cammi

Post » Nie lut 27, 2011 17:42 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

owszem, a podobno wykończyła go własna żona (kolejna) w noc poślubna

jej siostra

Post » Pon lut 28, 2011 9:22 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

jej siostra pisze:owszem, a podobno wykończyła go własna żona (kolejna) w noc poślubna

zjadła go?
to może na śniadanie jakieś ksiażeczki do kawy?
kto by tam czytał gazetę albo maile do kawki

Cammi

Post » Pon lut 28, 2011 15:36 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

Cammi pisze:
jej siostra pisze:owszem, a podobno wykończyła go własna żona (kolejna) w noc poślubna

zjadła go?
to może na śniadanie jakieś ksiażeczki do kawy?
kto by tam czytał gazetę albo maile do kawki

Nie wiadomo dokładnie - dźgnęła sztyletem albo tak mu dogodziła, że pękła arteria i Atylla udławił się własną krwią. To krwawe czasy były i prędzej by go załatwiła befsztyczkiem niż kawką :D
(notabene - kawy, papieru, gazety jeszcze nie znano w Europie, czytać większa większość też nie umiała - dobrze im było...)

jej siostra

Post » Pon lut 28, 2011 16:19 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

szczęśliwi analfabeci
przypomniał mi się serial Rzym - krew i orgia

a ja się przypomnę przyszłym kupującym - książeczki, ksiażeczki

Cammi

Post » Pon lut 28, 2011 17:13 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

Cammi pisze:szczęśliwi analfabeci

o orgiach?

jej siostra

Post » Pon lut 28, 2011 17:30 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

jej siostra pisze:
Cammi pisze:szczęśliwi analfabeci

o orgiach?

rozumiem, że tytuł wątku Was tak monotematycznie nastraja :mrgreen:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon lut 28, 2011 18:05 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

nie, wypowiedzi Cammi :D :D :D

jej siostra

Post » Pon lut 28, 2011 18:42 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

jej siostra pisze:nie, wypowiedzi Cammi :D :D :D

Krawczuk mógł w swoich książkach coś wspomnieć o tych no ... zabaw na o....

a co do książeczki "patronackiej" - miałam zamiar losowy dowcip tutaj umieszczać
ale one są tak beznadziejne...
że aż zrobię to
niech komuś klapa opadnie, szczęką inaczej zwana

uwaga cytat
"
no i nie ma cytata
nie wiem gdzie jest książka
dwie wielkie torby i półka - to z nich wyciągałam książki
chyba nie jestem zbyt uparta by je jeszcze raz przerzucać

Cammi

Post » Wto mar 01, 2011 15:28 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

książki podrzucę - choć ciężkie są nieco

Cammi

Post » Śro mar 02, 2011 10:11 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

książki - hop

Cammi

Post » Czw mar 03, 2011 19:02 Re: 501 dowcipów o sexie i inne strasznie stare i nie tylko. AFN

no już mniej niż 24h pozostało
mam prośbę do kupujących

prześlijcie mi proszę jutro swoje adresy. Jak się zakończy bazarek.
Ja nie wiem jakie będą koszty przesyłki więc chcę z rana w sobotę zapakować i posłać i wtedy prześlę Wam dokłądne koszty - nawet z kwitka nadania mogę zrobić skan :-)
To trochę na opak - najpierw paczka a potem koszty ale tak naprawdę będzie wygodniej a każdy zapłaci tyle ile przesyłka. Bo ja nie wiem czy to 7zł to nie na wyrost.

a do krakusek pytanie - będę w Krakowie w przyszłą sobotę - jeżeli ktoś chce poczekać i zaoszczędzić na wysyłce - albo ma coś na moim innym bazarku, który kończy się za tydzień - to przywiozę ze sobą.

A do niektórych krakusek adresy mam i nawet gdyby się opierały to i tak poślę paczki w sobotę - chyba że poczekają z tydzień

Cammi

[poprzednia][następna]