Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt sty 06, 2012 11:33 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

mojekoty pisze:Jak na razie miałam tylko propozycję pokrycia części kosztów leczenia przez fundację. Dotychczas wszystkie koszty pokryłam ja - z pomocą osób, które udzieliły się na bazarku, za co jestem WAM ogromnie wdzięczna - a to nie było tylko leczenie MIsi.

Magda, to nie jest tak, że Fundacje przyśle Ci pieniądze, tyle, ile będziesz chciała. Za wizytę, zabiegi płacisz Ty, wet wystawia fakturę na fundację i na tej podstawie Fundacja może zwrócić Ci koszy leczenia.

Co do oceny wieku nie jest to prost u dorosłych kotów. Księżniczka miała mieć 10 miesięcy ma ok 8 lat, Bono miał mieć 4 lata, a pewnie sięga 10. I nie mamy do nikogo o to pretensji, że wiek tak został oceniony.
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt sty 06, 2012 11:39 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

zarzucasz wolontariuszom celowe kłamstwo i zatajanie stanu zdrowia i wieku kota?
przykre

propozycję pokrycia części kosztów?
a czy została już wystawiona faktura? czy zapłaciłaś za którąś z wizyt w lecznicy koteczki

Nie chcę wojny, więc proszę nie wszczynaj jej i czytaj ze zrozumieniem. NICZEGO nie zarzucam wolontariuszom. Wiek kota zataił osobnik, który kota zostawił w schronisku. Wolontariusze wykonują wspaniałą robotę i odnoszę wrażenie, że głównie wolontariusze, bo weterynarze się jak widać nie postarali. Anetce jestem wdzięczna za wszystko. To ona zauważyła opuchliznę, ona mi zasugerowała, że kotka ma więcej niż dwa lata. I jeszcze raz powtórzę: Wolontariusze to dla tych zwierząt samo dobro. Gdyby nie WY - one miałyby znacznie mniejsze szanse na przeżycie i życie w warunkach, w jakich żyją. To samo dotyczy psów.

Mam na razie jedna fakturę na 315 zł. Druga na pewno nie będzie w niższej kwocie...
Ostatnio edytowano Pt sty 06, 2012 11:43 przez mojekoty, łącznie edytowano 1 raz
Nutka, Muza, Amber, Evo, Bonnie Blue, Demi, Goran oraz Gama pozdrawiają wszystkich.:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=20&t=137690 - Bazarek na Kotylion Viva!

mojekoty

Od: Pon maja 03, 2010 13:57

Post » Pt sty 06, 2012 11:41 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

nie wszczynam wojny - źle odczytałam zdanie o wieku kotki
natomiast cały czas nie mogę zrozumieć dlaczego na tym wątku nie padło ani słowo o tym, że fundacja pokrywa koszty leczenia kotki za to widnieje cały czas w pierwszym poście, że to Ty za to płacisz, jestem tym po prostu zdumiona
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt sty 06, 2012 12:12 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Podróż do Łodzi - 300 zł
Testy na Felv - Fiv w schronisku - 60 zł
dwa wyjazdy do Lublina - 60 zł
Ocenisept - 42 zł
2 x Dalacin C w tabletkach (nie pamiętam ceny - około 40-50 zł)
Kaftanik - 22 zł
3 ampułki Dexavenu - nie pamiętam ile kosztowały
Gaziki, strzykawki, igły - nie wiem ile wydałam...
Karma Convalescence - 17 puszek Hills, 14 saszetek Royal Canin, dwie saszetki Royal Canin Convalescence w proszku - z przesyłkami około 250 zł
Calo-pet i Bezo-pet - około 90 zł
Suchą karmę dla persów miałam, mleko dla kociąt też.

To są koszty zupełnie nie związane z tym, co będzie na fakturach i na to był przeznaczony bazarek. To co sprzedałam na bazarku najpierw kupiłam, więc raczej było to odzyskiwanie pieniędzy zainwestowanych w te przedmioty przeze mnie wcześniej.

Od fundacji jeśli otrzymam część zwrotu kosztów leczenia (nie mających nic wspólnego z tym, co wypisałam powyzej - koszty leczenia przez weterynarzy to odrębna kwestia), to na pewno będę wdzięczna, ale życie mnie nauczyło, by nie dzielić skóry na niedźwiedziu. Jedna faktura jest na 315 zł. Druga - ta za wcześniejsze leczenie, które poprzedzone reoperacją trwało 3 tygodnie - może być nawet wyższa.

Jeśli zaś chodzi o bazarek - również brałam w takowych udział i na pewno to wsparcie, które otrzymałam - zwrócę na przełomie miesięcy pomagając kotom w potrzebie na podobnych bazarkach lub aukcjach cegiełkowych. Nigdy nie żałowałam pieniędzy na pomoc zwierzętom. W obecnej chwili moja sytuacja na to nie pozwala - mogę jedynie szyć myszki.

Pozwólcie mi teraz spokojnie opłakiwać Misię, bo bardzo się do niej przywiązałam. :cry:
Nutka, Muza, Amber, Evo, Bonnie Blue, Demi, Goran oraz Gama pozdrawiają wszystkich.:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Pt sty 06, 2012 12:49 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Dziewczyny, uszanujcie smutek mojekoty :(

To jest wątek Misi, ona odeszła, po co te kłótnie tu?

Mojekoty - nie mów, że to, co zrobiłaś, poszło na marne. Uważasz, że te dni, tygodnie, kiedy Misia cierpiała, ale była otoczona miłością i troska, nic nie znaczą? Zapewniam Cię, że znaczyły dla niej bardzo dużo. Jesteś wspaniałą osobą. :1luvu:
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Pt sty 06, 2012 14:16 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Potwierdzam to, co napisała merlok i dodam, że to też bezcenne doświadczenie dla nas, którzy uczymy się na własnych i cudzych błędach. Gdybyśmy - choć nikomu nie życzę - kiedykolwiek spotkali się z taką sytuacją, będziemy wiedzieć, jak reagować, postępować i walczyć.
A zawdzięczać będziemy to Misi, która poniosła największą ofiarę - i tu nie boję sie powiedzieć - błędów lekarskich i takich zwyczajnych, ludzkich, które popełniamy wszyscy .

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sty 06, 2012 15:50 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Misia [*]
:(
strasznie mi przykro :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt sty 06, 2012 16:08 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Wszyscy wiemy, że leczenie kota to nie tylko koszty weterynaryjne. Te pozostałe - leki, opatrunki, ekstra karma, suplementy itd. potrafią kosztować majątek.

Magda pomagała mi jak miała taką możliwość, przekazała też na mój bazarek fanty i chciała przekazać kolejne, mimo że już Misia była w złym stanie.

Madziu, bardzo Ci dziękuję za pomoc dla Fosterka. I przykro mi, że na razie nie mogę się zrewanżować :(

Trzymaj się, przytulam mocno...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt sty 06, 2012 16:25 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Misia [*]
mojekoty trzymaj się - ona już nie cierpi
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pt sty 06, 2012 19:02 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Przykro mi ,że się nie udało...biedna Misia...
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Sob sty 07, 2012 20:45 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Madziu, wspolczuje i przytulam, wiem jak boli taka strata :cry: :cry: :cry:

(*) Ritko :cry:

ciezkie to

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob sty 07, 2012 21:05 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Z przyczyn oczywistych bazarek zamykam, ale zapraszam na bazarek, który może wspomóc koty opuszczające schronisko, gdy znajdą się w potrzebie - tak jak Misia... [*]

Oto link do bazarku:

viewtopic.php?f=20&t=137690
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Pon sty 09, 2012 20:30 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Madziu ja sobie dopiero uświadomilam, że zapłacilam tylko 25 zł za bransoletkę a nie doliczyłam kosztów przesyłki - przesyłka jeszcze nie dotarła to co mam zrobić w tej sytuacji?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon sty 09, 2012 21:04 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Nic nie dopłacaj. :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Pon sty 09, 2012 21:09 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

ok Madziu, kupię coś jeszcze na innych Twoich bazarkach - piękne rzeczy tworzysz, szkoda że kasy nie ma na wszystko :( - i wtedy dopłacę :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]