PUFFOWISKO ® - Puffy ® dla kotów...+ Filcowa Nora ;)

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Śro wrz 14, 2011 14:33 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 2

Morelowa - to kup i się położ :ryk: Za wynik nie odpowiadam... Daga80 - są dwa brazy.Jeden to ten sam co w nr 1 i 2,ale musiałabym go kupić,wciąż jest w sklepie.Drugi to wełna w lekki prążek,bardzo ciemny brąz,zdecydowanie gorzka ta czekolada :) Ten mam w domu.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Śro wrz 14, 2011 14:33 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 2

Morelowa - to kup i się położ :ryk: Za wynik nie odpowiadam... Daga80 - są dwa brazy.Jeden to ten sam co w nr 1 i 2,ale musiałabym go kupić,wciąż jest w sklepie.Drugi to wełna w lekki prążek,bardzo ciemny brąz,zdecydowanie gorzka ta czekolada :) Ten mam w domu.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Śro wrz 14, 2011 16:27 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 2

To ja poproszę może te gorzką czekoladę mam właśnie taki narożnik - a ta wełna to fajna na posłanko? tak dużą głęboka puffkę na październik odbiór osobisty w Opolu możliwy?
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Śro wrz 14, 2011 17:29 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 2

Wełna lub mieszanka wełny jest z reguły lepiej przyjmowana przez koty od bawełny...W ogóle tworzywo i faktura są ważniejsze od kolorów.Z punktu widzenia kota oczywiście :) Jutro prześle Ci fotki,może coś oddadzą - albo jak bywasz gdzieś w pobliżu to możesz ją obejrzeć osobiście.Z październikiem ok :)
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Śro wrz 14, 2011 18:04 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 2

Baaaardzo śmieszne, bardzo :mrgreen:
Nie mogę kupić na razie...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro wrz 14, 2011 18:58 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 2

Paulina, jestem pod wielkim wrażeniem Twoich nowych dzieł, serio.
Bardzo fajnie wyglądają te wysokie puffki.

(przy okazji, Miecio non stop śpi na puffce, ale też bawi się nią, skacze i "jeździ" po całym pokoju, na panelach świetnie się ślizga)

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro wrz 14, 2011 20:37 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 2

ZdjęciA chętnie ale obejrzę chyba dopiero po powrocie jutro zmykam na wczasy i nie wiem jak tam będzie z internetem ale jak mówisz że materiał ok to ja się wstepnie piszę
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Pt wrz 16, 2011 11:44 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 2

violavi pisze:... Miecio non stop śpi na puffce, ale też bawi się nią, skacze i "jeździ" po całym pokoju, na panelach świetnie się ślizga...
Na dużej daleko by nie zajechał :mrgreen: choć pewnie średniej wielkości pies już by ją dał radę przemeblować....

Dziękuję za wszystkie miłe słowa :D
Nieskromnie powiem,że mnie się te duże też podobają - sama idea dużej pufy jest dla mnie pociągająca. W planach,poza kontynuacją tych samych rozmiarów,są pufy bardziej zbliżone w proporcjach do kwadratu - nieco wyższe i o mniejszej średnicy.Co prawda kot już się na takiej swobodnie nie poprzeciąga,przynajmniej nie duży kot,ale przecież nie wszyscy mają duże koty ;) No i nie wszyscy mają dużą przestrzeń mieszkalną...

Teraz powstała puffka idealna dla leniwych właścicieli burych kotów,którzy jednakowoż są estetami i chcą mieć cuś ładnego ;)
Burą sierść słabo widać,a po jakimś czasie można puffkę odwrócić górą do dołu i korzystać z drugiej strony.

Jeszcze co do wełny - koty ją bardzo lubią,właściciele mniej. Na pewno jest bardziej wymagająca w praniu,niż polar czy bawełna.Wiadomo - temperatura powinna być zbliżona do temp ciała lub niewiele wyższa,wirowanie minimalne,płyny zamiast proszków,suszenie w poziomie,bo w pionie może się porozciągać. Ale i tak uważam,że warto. Przede wszystkim jest tworzywem szlachetnym i miłym w dotyku,poza tym legowisk nie pierze się co miesiąc,przynajmniej ja nie widzę takiej potrzeby ;) Część moich najnowszych puffek będzie czystą wełną,wiele będzie mieszanek wełny z czymś.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Sob wrz 17, 2011 16:51 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 3

:kotek:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon wrz 19, 2011 7:19 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 3

:kotek:

fonja

Od: Sob kwi 11, 2009 9:22

Post » Pon wrz 19, 2011 13:07 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 2

passa pisze:Część moich najnowszych puffek będzie czystą wełną,wiele będzie mieszanek wełny z czymś.

A w jakich kolorach będą te puffki? Ja nieustannie tu zaglądam, wszystko mi się podoba i nie wiem co bym chciała.... :oops: 8) A chcę to jedyne pewne ;)
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto wrz 20, 2011 10:24 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 2

fiszka13 pisze:
passa pisze:Część moich najnowszych puffek będzie czystą wełną,wiele będzie mieszanek wełny z czymś.

A w jakich kolorach będą te puffki? Ja nieustannie tu zaglądam, wszystko mi się podoba i nie wiem co bym chciała.... :oops: 8) A chcę to jedyne pewne ;)

Fiszko,ja sama za sobą nie nadążam - a właściwie za sklepem,w którym się zaopatruję.Ostatnio byłam bardzo rozczarowana gdy okazało się,że nie mogę dokupić upatrzonych materiałów,bo komuś też się spodobały i poszły na jakieś wielkie przedsięwzięcia szwalnicze w rodzaju "Bitwa pod Grunwaldem - i Ty możesz zostać rycerzem" :twisted: Dlatego te puffki,które są,przeszły do kategorii rarytasy - nr 13 może jeszcze być powtórzony w 1 egzemplarzu,szykują się ze dwie elanowełny - jeden beż,drugi bardzo ciemny beż,niemal brąz.
Ale: dziś w euforii nowodostawowej nabyłam drogą kupna dwie szarości,jedną gołąbkową - lekko baranizowaną,drugą ciemną;jedna bardziej mięciusia i milusia od drugiej...no po prostu idealne na posłanka,jak się do nich przyłoży dłoń,to nie chce się oderwać...Nie wiem na kiedy się wyrobię ze zrobieniem czegoś z nich,ale kuszą,kuszą ;) A,był jeszcze blady róż,przemiły w dotyku,taki nieco kocykowy - ale właśnie ze względu na kolor nie zdecydowałam się :lol:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Śro wrz 21, 2011 9:27 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 3

O mamuniu jakie śliczności!
I na dodatek 11. kusi i wolna jest... tylko czy moja księżniczka będzie chciała spać na legowisku....

WłasnyKocie

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro wrz 21, 2011 14:40 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 4

Najnowsza nowość,nr 16. Mogę jedynie serdecznie polecić ze względu na tkaninę - nieco baranizowaną,przemiłą w dotyku...
Sporo osób upomina się o kolory. Z tym jest odwieczny problem,bo po pierwsze ja sama entuzjastką kolorów nie jestem,a po drugie - i to jest dużo ważniejsze - nie bardzo są w sprzedaży. Tzn. są,ale wtedy nie takie rodzaje tkanin,o jakie mi chodzi. W planach bardziej kolorowych w każdym razie jest czerwone wino i mocny fiolet.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Czw wrz 22, 2011 9:22 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki...PUFF-PAFF:jesień 4

Jak tak patrzę na te wysokie puffki to sama chciałabym na nich usiąść.

Wiem, wiem, że to nie dla ludziów tylko dla kotów.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

[poprzednia][następna]