XAgaX pisze:swoją drogą- jedna z "zasłużonych" forumowiczek, którą poznałam osobiście, skarżyła mi się na zniszczone fanty, np. podarte pocztówki "z odzysku", czyli z naklejoną kartką![]()

Moderator: Moderatorzy
XAgaX pisze:swoją drogą- jedna z "zasłużonych" forumowiczek, którą poznałam osobiście, skarżyła mi się na zniszczone fanty, np. podarte pocztówki "z odzysku", czyli z naklejoną kartką![]()
XAgaX pisze:tylko mnie się nie chce przez nią po sądach jeździć![]()
chociaż sama świadomość, że mamy ten adres, powinna jej dać do myślenia
Maria Lewowska pisze:A ja chciałabym przeprosić LimLim za opóźnienie w wysłaniu dżemów. Mam nadzieję, że wszyscy inni, którzy zamawiali u mnie dżemy truskawkowe, dostali je bez aż takich opóźnień.
XAgaX pisze:tadamkwotę mam, datę mam, ADRES MAM
tego jej Rafałka, param pam pam
![]()
![]()
no i oby się nauczyła, że oszustwo nie popłaca
tantawi pisze:XAgaX pisze:tylko mnie się nie chce przez nią po sądach jeździć![]()
chociaż sama świadomość, że mamy ten adres, powinna jej dać do myślenia
Aga, wystarczy wysłać przedsądowe wezwanie do zapłaty( listem poleconym za potwierdzeniem odbioru). Podać termin, po którym zgłaszasz sprawę na policję. Myślę, że pomoże.
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
XAgaX pisze:o
Ale może ją na gronie ciut ponękam?
XAgaX pisze:obejrzałam tę fotkę i będe ciut złośliwa- patrząc na jej makijaż i biżuterię już chyba wiem, na co wydała NASZE pieniądze![]()
XAgaX pisze:obejrzałam tę fotkę i będe ciut złośliwa- patrząc na jej makijaż i biżuterię już chyba wiem, na co wydała NASZE pieniądze![]()
dziękuję za rady, niestety muszę mieć pewność, że w żadnym wypadku nie będę nigdzie wzywana- nie mogę zwolnić się z pracy nawet na godzinę, przynajmniej do października.
Ale może ją na gronie ciut ponękam?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości