Przykra sprawa...

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lip 04, 2007 9:15

XAgaX pisze:swoją drogą- jedna z "zasłużonych" forumowiczek, którą poznałam osobiście, skarżyła mi się na zniszczone fanty, np. podarte pocztówki "z odzysku", czyli z naklejoną kartką :x

8O :strach:
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Śro lip 04, 2007 10:14

XAgaX pisze:tylko mnie się nie chce przez nią po sądach jeździć :oops:

chociaż sama świadomość, że mamy ten adres, powinna jej dać do myślenia :roll:

Aga, wystarczy wysłać przedsądowe wezwanie do zapłaty( listem poleconym za potwierdzeniem odbioru). Podać termin, po którym zgłaszasz sprawę na policję. Myślę, że pomoże.
Ja+Dorotka+Alusia+Żabula i Krzysia za TM

tantawi

Od: Nie paź 15, 2006 21:15

Post » Śro lip 04, 2007 11:11

Maria Lewowska pisze:A ja chciałabym przeprosić LimLim za opóźnienie w wysłaniu dżemów. Mam nadzieję, że wszyscy inni, którzy zamawiali u mnie dżemy truskawkowe, dostali je bez aż takich opóźnień.

:D
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro lip 04, 2007 12:45

XAgaX pisze:tadam :twisted: kwotę mam, datę mam, ADRES MAM :twisted: tego jej Rafałka, param pam pam :twisted: :twisted: 8)

no i oby się nauczyła, że oszustwo nie popłaca :!:

Aga, no to masz jeszcze nazwisko i fotke panienki - mysle ze nick i miasto naraz to bylby za duzy zbieg okolicznosci - musi chodzic o te osobe.
Zrobilam prt scr na wszelki wypadek :wink:

http://grono.net/users/791252/detail/?gruid=102296

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Śro lip 04, 2007 13:37

tantawi pisze:
XAgaX pisze:tylko mnie się nie chce przez nią po sądach jeździć :oops:

chociaż sama świadomość, że mamy ten adres, powinna jej dać do myślenia :roll:

Aga, wystarczy wysłać przedsądowe wezwanie do zapłaty( listem poleconym za potwierdzeniem odbioru). Podać termin, po którym zgłaszasz sprawę na policję. Myślę, że pomoże.

Dokładnie :!:

Możesz się przy okazji powołać na art. 286 Kodeksu Karnego :twisted:

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Śro lip 04, 2007 14:14

Wpisując w google imię i nazwisko, oraz miejscowość, na pierwszym miejscu pokazuje się plik pdf który można otworzyć. Jest to spis wszystkich abonentów o tym nazwisku w Tepsie. W samej Porębie jest 5 takich nazwisk. Ale to już krok do przodu.

Teoretycznie, skoro ten jej Rafał udzielił zgodę na przesłanie pieniędzy na swoje konto- to on może otrzymać wezwanie, jeśli będzie kłopot z ustaleniem adresu Pausi.

edit- no i dupa, dwa numery są nieaktualne, a pod trzema nie ma żadnej Pauliny.

tantawi

Post » Nie lip 08, 2007 15:58

obejrzałam tę fotkę i będe ciut złośliwa- patrząc na jej makijaż i biżuterię już chyba wiem, na co wydała NASZE pieniądze :twisted:

dziękuję za rady, niestety muszę mieć pewność, że w żadnym wypadku nie będę nigdzie wzywana- nie mogę zwolnić się z pracy nawet na godzinę, przynajmniej do października.

Ale może ją na gronie ciut ponękam? :P
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie lip 08, 2007 16:16

XAgaX pisze:o

ponękaj w imieniu kotów i naszym tez :twisted:
Obrazek Obrazek

ania_

Od: Sob kwi 14, 2007 14:22

Post » Nie lip 08, 2007 19:55

jak tylko coś wymyślę, to ponękam, bo jej się należy :twisted:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie lip 08, 2007 20:53

XAgaX pisze:obejrzałam tę fotkę i będe ciut złośliwa- patrząc na jej makijaż i biżuterię już chyba wiem, na co wydała NASZE pieniądze :twisted:

Hehehe,i tak nie wiele jej pomogło,mega Pasztet. :P

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Nie lip 08, 2007 21:23

XAgaX pisze:obejrzałam tę fotkę i będe ciut złośliwa- patrząc na jej makijaż i biżuterię już chyba wiem, na co wydała NASZE pieniądze :twisted:

dziękuję za rady, niestety muszę mieć pewność, że w żadnym wypadku nie będę nigdzie wzywana- nie mogę zwolnić się z pracy nawet na godzinę, przynajmniej do października.

Aga, przedsądowe wezwanie do zapłaty to tylko takie prywatne pismo. Nigdzie nie będą wzywać, ani nic. Ale ona z pewnością przejmie się wizją sprawy sądowej.

tantawi

Post » Nie lip 08, 2007 21:41

ok, dziękuję za wyjaśnienie :)

tylko... zastanawiam się, czy przypadkiem do 250 zł to nie jest mała szkodliwość społeczna? :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie lip 08, 2007 21:54

A jakie to ma znaczenie?
Wysyłasz wezwanie do zapłaty i już. Realizować wniesienie sprawy do Sądu nie musisz. Może wystarczy samo pismo.

tantawi

Post » Nie lip 08, 2007 22:15

wezwanie do zaplaty moze dotyczyc mniejszych sum- nawet 100 zl. jesli angazujesz policje to musi byc kwota powyzej 250 zl. wiec warto z grubej rury- tak jak odzwierciedla stan faktyczny.

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Pon lip 09, 2007 20:30

czy pivonka się do kogoś w niedawnym czasie odezwała?
Obrazek
Obrazek

aja1974

Od: Wto lis 21, 2006 16:24

[poprzednia][następna]