[KONIEC]Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lut 10, 2021 10:13 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

Dla tej koteczki będize kolejny bazarek ...

ObrazekObrazek

Byłyśmy wczoraj z Misią u nefrolog u dr Bujok. Badania trwały dwie godziny. Badania krwi, wymazy, zeskrobimy, usg, pomiar ciśnienia, badanie moczu prosto z pęcharza. Misia była bardzo dzielna i grzeczna mimo, że nie były to przyjemne doznania...
Niestety potwierdziło sie to, że była krzywdzona, matlretowana, że ktoś się nad Nią znęcał długo. Wyniki są złe, bardzo złe bo anemia i nerki są w fatalnym stanie...a Ona tak bardzo Nam zaufała, Ona tak bardzo pragnie żyć. Jej zachowanie zmieniło sie o 180 stopni. Nie siedzi już w kącie i nie sika pod siebie ze strachu tylko pięknie kuwetkuje, przybiega się tulić i mruczeć :( Nie możemy odmówić Jej leczenia by choć troszkę pożyła w poczuciu miłości i troski pozbawionej cierpienia :(
Dr zaplanowała zabieg na cyste i sanację w pysiu jak troszkę Ja ustabilizujemy. Błagam dajmy Jej sznasę na życie :(
Mam nadzieje, że nam w tym pomożecie.
Misia ma cudowny dom tymczasowy, ale bedziemy potrzebowały wsparcia technicznego ( zastrzyki, kroplówki ) w okolicach Kątów Wrocławskich)
https://pomagam.pl/misiunia

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lut 10, 2021 10:35 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

alessandra pisze:Dla tej koteczki będize kolejny bazarek ...

ObrazekObrazek

Byłyśmy wczoraj z Misią u nefrolog u dr Bujok. Badania trwały dwie godziny. Badania krwi, wymazy, zeskrobimy, usg, pomiar ciśnienia, badanie moczu prosto z pęcharza. Misia była bardzo dzielna i grzeczna mimo, że nie były to przyjemne doznania...
Niestety potwierdziło sie to, że była krzywdzona, matlretowana, że ktoś się nad Nią znęcał długo. Wyniki są złe, bardzo złe bo anemia i nerki są w fatalnym stanie...a Ona tak bardzo Nam zaufała, Ona tak bardzo pragnie żyć. Jej zachowanie zmieniło sie o 180 stopni. Nie siedzi już w kącie i nie sika pod siebie ze strachu tylko pięknie kuwetkuje, przybiega się tulić i mruczeć :( Nie możemy odmówić Jej leczenia by choć troszkę pożyła w poczuciu miłości i troski pozbawionej cierpienia :(
Dr zaplanowała zabieg na cyste i sanację w pysiu jak troszkę Ja ustabilizujemy. Błagam dajmy Jej sznasę na życie :(
Mam nadzieje, że nam w tym pomożecie.
Misia ma cudowny dom tymczasowy, ale bedziemy potrzebowały wsparcia technicznego ( zastrzyki, kroplówki ) w okolicach Kątów Wrocławskich)
https://pomagam.pl/misiunia

biedna :placz: :placz: :placz: :placz:
poszedł grosik
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 10, 2021 17:44 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

alessandra pisze:
Atta pisze:Poza tym nic nie kończymy, gdyż jeszcze wszystkiego nie wysłałam :twisted:

Dobra, dobra, się nie nerwuj :mrgreen: Można z jednego płynnie przejśc na drugi :wink:

Aaa i głosuje na Świstaka :ok:

Niby można popłynąć z jednego brzegu na drugi, tyle że w tej chwili to już odpłynęły kupujące z kasą :ryk:

Pytam co to za głosowanie i gdzie się odbywa? :P

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Śro lut 10, 2021 17:51 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

Kuciunia jeszcze potargana, ale ładny duży kot z niej :1luvu:

Atta

Post » Śro lut 10, 2021 21:03 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

miała całe łapki otarte od sznura, którym ją związano :(
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lut 10, 2021 21:06 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

Biedna mała :cry: Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić. I nie wiem czy chcę.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw lut 11, 2021 9:47 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

SabaS pisze:Biedna mała :cry: Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić. I nie wiem czy chcę.

a kto by chciał :placz: :placz: :placz: :placz:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lut 11, 2021 11:00 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

Atta pisze:
alessandra pisze:
Atta pisze:Poza tym nic nie kończymy, gdyż jeszcze wszystkiego nie wysłałam :twisted:

Dobra, dobra, się nie nerwuj :mrgreen: Można z jednego płynnie przejśc na drugi :wink:

Aaa i głosuje na Świstaka :ok:

Niby można popłynąć z jednego brzegu na drugi, tyle że w tej chwili to już odpłynęły kupujące z kasą :ryk:

Pytam co to za głosowanie i gdzie się odbywa? :P

takie tajne :wink:
w zanadrzu mam jeszcze przekupienie 8) :mrgreen:

alessandra

Post » Czw lut 11, 2021 11:07 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

Atta pisze:Kuciunia jeszcze potargana, ale ładny duży kot z niej :1luvu:

Upłynie jeszcze czasu ,ale myślę,ze przy takiej opiece, jak ma teraz, poczuje sie bezpiecznie. Czy zapomni? ech..Mój Rolfik [*]nigdy nie zapomniał , był 10 lat u mnie a uraz pozostał do końca, koszmary skończyły sie po kilku latach , ale nie zapomniał :(
Mufinek , miałam wrażenie ,ze tak, ze zapomniał, tak ładnie sie otworzył..do sylwestra .. mimo,ze słabo było słychać , pierwszy raz widziałam takie przerażenie, szał , który napędzał strach ... także nie zapomniał :( dla niego w pamięci to to było strzelanie do niego jak do tarczy :cry:

alessandra

Post » Czw lut 11, 2021 23:29 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

alessandra pisze:
Atta pisze:Kuciunia jeszcze potargana, ale ładny duży kot z niej :1luvu:

Upłynie jeszcze czasu ,ale myślę,ze przy takiej opiece, jak ma teraz, poczuje sie bezpiecznie. Czy zapomni? ech..Mój Rolfik [*]nigdy nie zapomniał , był 10 lat u mnie a uraz pozostał do końca, koszmary skończyły sie po kilku latach , ale nie zapomniał :(
Mufinek , miałam wrażenie ,ze tak, ze zapomniał, tak ładnie sie otworzył..do sylwestra .. mimo,ze słabo było słychać , pierwszy raz widziałam takie przerażenie, szał , który napędzał strach ... także nie zapomniał :( dla niego w pamięci to to było strzelanie do niego jak do tarczy :cry:

Tak jak człowiek nie zapomina krzywd, tak żaden zwierz nie zapomni. Takie sprawy zmieniają każdemu psychikę.

Historia z naszych okolic, lata 90-te: weterynarz z troską zajmujący się zwierzętami w godzinach pracy, a dla odprężenia, mając licencje myśliwego strzelał do zwierząt, głównie psów i kotów. Ostatecznie nie poniósł innych konsekwencji, jak finansowe. Ale.. tak całkiem przypadkiem został ostrzelany z tej samej amunicji przez policjanta. Dotkliwie, gdyż od tamtej pory kuleje.
Wniosek: uważajmy z jakiej broni strzelamy, bo może się zwrócić przeciwko nam :wink:

Atta

Post » Czw lut 11, 2021 23:30 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

SabaS, nic nie piszesz.. Czy Tobie podoba się wełnianka ? Kotoff nie zapytam, bo im niewątpliwie tak :P

Atta

Post » Czw lut 11, 2021 23:33 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

Jeśli ktos z naszego forum dorzucił do interesu jaką cegłówkę, to też niech się pochwali. Dopisze tu, wzrośnie nam kwesta 8)

Atta

Post » Pt lut 12, 2021 2:52 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

Atta pisze:SabaS, nic nie piszesz.. Czy Tobie podoba się wełnianka ? Kotoff nie zapytam, bo im niewątpliwie tak :P

Ale pytasz w jakim sensie? :) nic jeszcze nie doszło do mnie :( czekam cierpliwie

SabaS

Post » Pt lut 12, 2021 18:17 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

Odebralam paczkę, jakbym czekała na awizo to pewnie by do Ciebie wróciła :)
Wełnianka cudo, jutro obejrzę dokładnie i pokażę kotom:) filmy przygotowane do obejrzenia. Bardzo dziękuję w imieniu swoim i kotów za piłeczki i smakowite gratisy :1luvu: dobrze trafiłaś w nasze gusta :)

SabaS

Post » Pt lut 12, 2021 22:37 Re: Relax dla Ciebie,dla kota_naKOCI LOS

Olercia, no widziałam, że było avizo w poniedziałek. Tzn. w śledzeniu przesyłki, bo w skrzynce, to nie wiem :P Parę dni poprzytulali paczusie :D

Atta

[poprzednia][następna]