a teraz zmykam,bo halinka mnie udusi za zaśmiecanie wątku firankowego

Moderator: Moderatorzy
kotka doroty pisze:Tu nie ma nic do śmiacia ,jeszcze zapowiadam że złapię za ogon i karuzelę zrobię i frrruuuuu z czwartego piętra,a póki co to kota leży na fotelu jak królowa i robi za piękność![]()
a teraz zmykam,bo halinka mnie udusi za zaśmiecanie wątku firankowego
kotka doroty pisze:Tobie nie wolno się udusić nawet ze śmiechu,bo kto nam będzie szył pięknościowe firaneczki![]()
kotka doroty pisze:No tak,nie śmiej się.Ja bardzo lubię firankami szytymi u Ciebie szpanowaćbo nikt nie ma takich jak ja
i mi zazdroszczą
Ha!
A jeszcze jak mówię że,tak tanio kupiłam to jużw ogóle zielenieją z zazdrości jak to poznaniaki(hitrusy jedne)
halinka1403 pisze:bettysolo pisze:Czy można zamawiać obrusy na własny wymiar ?
Przepraszam ,ze nie odpisałam wcześniej,ale musiałam wyjechać,i nie miałam dostępu do internetu![]()
Można zamówić,pod warnkiem,że będe miala tkaninę,która Ci sie spodoba.Napisz coś więcej,co do tkaniny i wymiaru.
bettysolo pisze:halinka1403 pisze:bettysolo pisze:Czy można zamawiać obrusy na własny wymiar ?
Przepraszam ,ze nie odpisałam wcześniej,ale musiałam wyjechać,i nie miałam dostępu do internetu![]()
Można zamówić,pod warnkiem,że będe miala tkaninę,która Ci sie spodoba.Napisz coś więcej,co do tkaniny i wymiaru.
Podobają mi się Twoje zasłony w kolorze pomarańczowo kremowym bodajże
Mam dwa stoły jeden o wymiarach 80x80 a drugi 160x80
Szukam czegoś w kolorach
czarny lub czerwony lub żółty lub pomarańczowy albo wanilia albo łączone w jakąś całość
Obrusy mogłyby być wykończone taką szeroką lamówką
Poza tym
W niemczech moja przyjaciółka miała coś jakby podkładkę pod obrus
Fajnie na tym obrus wyglądał
Znasz może coś takiego ?
bettysolo pisze:Podkładka pod obrus była wielkości stołu zrobiona z jakiegoś takiego grubszego materiału (nie wiem kocyk cienki albo sama nie wiem co )
Obrus na takim stole wyglądał i układał się jakoś tak miękko a tależe lub inna zastawa stały pewniej niż na cienkim przesuwającym się obrusie
Może jakaś z forumowiczek wie o czym mówię![]()
Co do materiałów jest mi obojętnie jaki będzie ale tak po przemyśleniu może ciekawiej będzie mieć pasy albo jakiś wzór
Tylko marzy mi się obrus z grubą tak z 7 cm lamówką chociaż taka szeroka to już chyba nie może nazywać się lamówką ?
Masz może jakiś pomysł ?
bettysolo pisze:DZięki za rozeznanie tej podkładki
Poszukam może się natknę na coś w tym stylu
Tkanina to oczywiście 1A
Myślisz że nadawałaby się na obrus ?
Lidka pisze:Beata, wpisz sobie w google "podkładki pod obrus"
Może o takie coś Ci chodzi
http://www.tekstyliadomowe.pl/do_salonu ... _pod_obrus
bettysolo pisze:Szukam czegoś w kolorach
czarny lub czerwony lub żółty lub pomarańczowy albo wanilia albo łączone w jakąś całość
Obrusy mogłyby być wykończone taką szeroką lamówką
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości