cw: 6 zł
Licytuje:
tinga7 - 8 zł
czarno-czarni - 6 zł

142.
cw: 4 zł

143.
cw: 7 zł

144.
Język niemowląt
cw: 8 zł
Autorka przekonuje czytelników, że reakcje noworodków są przejrzyste i zrozumiałe oraz adekwatne do bodźców, jakie dziecko otrzymuje. Po przeczytaniu tej publikacji nie będą już zagadką odpowiedzi na takie pytania, jak:
- dlaczego moje dziecko wydaje się ciągle głodne?
- skąd mam wiedzieć, ile moje dziecko je, skoro karmię je piersią?
- czy mam brać na ręce płaczące niemowlę, jeśli nie chcę, by wymuszało coś na mnie płaczem?
- czy noworodek powinien spać sam w łóżeczku?
- dlaczego moje dziecko potrafi płakać całą noc, a inne cudownie śpi?

145.
Radio Armageddon
cw: 10 zł
Licytuje:
tinga7 - 10 zł
Poprawione wydanie kultowej dla wielu czytelników powieści. Przejmujący obraz zbiorowej samotności w czasach, kiedy każdy gest sprzeciwu prędzej czy później zamienia się w towar, oraz w świecie, w którym każde wypowiedziane słowo ostatecznie staje się po prostu hałasem. Tej powieści nie można przeoczyć: to nasz czas i nasz świat.
Tytułowy zespół Radio Armageddon, założony przez czworo znajomych, ma być wyrazem odmienności, a równocześnie pełnego furii buntu przeciwko spłyconej i wszędobylskiej rzeczywistości. Sprawy komplikują się, kiedy w niewiadomych okolicznościach ginie jego lider, Cyprian, a sama rzeczywistość okazuje się całkowicie ometkowana, niepodatna na gniew ani idealizm, za to w każdej sferze bezlitośnie rządzona przez znacznie potężniejsze mechanizmy sprzedaży i kupna.
Współczesny świat, pokazany przez Jakuba Żulczyka, staje się wściekłym i równocześnie bezradnym krzykiem pokolenia urodzonego po 1989 roku, dla którego dobra konsumpcyjne i odniesienia historyczne nie odgrywają już znaczącej roli (Wszystko już było, więc skoro mamy wszystko, nie mamy nic - jak cynicznie stwierdza jeden z bohaterów), natomiast świadomość nieustającego podlegania formatowaniu przez media, slogany reklamowe, wolnorynkową pseudoideologię okazuje się niezmiernie dotkliwa.

146.
Agent 6
Licytuje:
tinga7 - 10 zł
W tajemniczych okolicznościach ginie Raisa, żona byłego agenta MGB, wcześniej oskarżona o zabójstwo znanego, prokomunistycznego piosenkarza. Jej mąż, Lew Demidow, postanawia wyjaśnić okoliczności jej śmierci i ucieka z ZSRR, by na skutek różnych zbiegów okoliczności odegrać ważną rolę w globalnej, międzynarodowej intrydze.

147.
Inny punkt widzenia.
"Inny Punkt Widzenia" to zbiór 21 najciekawszych wywiadów nadawanych w TVN 24 w telewizyjnym cyklu pod tym samym tytułem. Grzegorz Miecugow rozmawia z uczonymi i artystami. Niektórzy z nich są powszechnie znani i rozpoznawani, a niektórzy wręcz przeciwnie. Łączy ich jedno – wszyscy mają coś do powiedzenia.
W „Innym Punkcie Widzenia” - mówi autor -staramy się rozmawiać o kosmosie i nieskończoności, o meandrach naszego umysłu i o historii, o cudownych genach i o odpowiedzialności. Krótko mówiąc o całym naszym skomplikowanym świecie, który próbujemy poznać, choć mamy na to tak mało czasu, czyli mamy nasze jedno życie.
W tym tomie wywiadów znajdują się rozmowy z:
Łukaszem Turskim
Janem Hartmanem
Cezarym Szczylikiem
Wojciechem Młynarskim
Wojciechem Jagielskim
Katarzyną Nosowską
Magdaleną Środą
Zbigniewem Mikołejko
Zygmuntem Koniecznym
Adamem Bonieckim
Agnieszką Graff
Ewą Bartnik
Andrzejem Rzeplińskim
Andą Rottenberg
Krzysztofem Obłój
Zygmuntem Baumanem
Marią Jarymowicz
Andrzejem Manią
Marianem Marzyńskim
Adamem Makowiczem
Michałem Hellerem

148.
Kisuny
cw: 5 zł
W niedalekiej przyszłości Niezależna Republika Sambii, po odłączeniu się od Rosji, znajduje się w stanie permanentnej wojny z potężnym sąsiadem. Konflikt - na razie lokalny - może się jednak przekształcić w międzynarodowy. Gra o światowe bezpieczeństwo toczy się w małej polskiej wsi. W Kisunach ukrywa się grupa tajemniczych i istotnych dla rosyjskiego rządu kobiet. Połączeni przez los Janusz Krechowiak i piękna pani porucznik Straży Granicznej muszą wybierać pomiędzy złym a gorszym wyjściem z sytuacji. Co zrobią z rodzącym się między nimi uczuciem? Czy uda im się ocalić życie Rosjanek i zapobiec wielkiemu konfliktowi? Artur Baniewicz po raz kolejny sięga do konwencji political fiction, aby powiedzieć nam, co sadzi o współczesnej Polsce. Nie przypadkiem w powieści padają takie słowa jak millerowcy Lepper czy Gazeta Wyborcza. Napisane ze swadą i epickim rozmachem Kisuny to powieść sensacyjno-militarna i polityczna zarazem

149.
Papierowe miasta
cw: 5 zł
Quentin Jacobsen od zawsze zakochany jest we wspaniałej koleżance, zbuntowanej Margo Roth Spiegelman. W dzieciństwie przeżyli razem coś niesamowitego, teraz chodzą do tego samego liceum. Pewnego wieczoru w przewidywalne, nudne życie chłopaka wkracza Margo w stroju nindży i wciąga go w niezły bałagan. Po czym znika. Quentin wyrusza na poszukiwanie dziewczyny, która go fascynuje, idąc tropem skomplikowanych wskazówek, jakie zostawiła tylko dla niego. Żeby ją odnaleźć, musi pokonać setki kilometrów. Po drodze przekonuje się na własnej skórze, że ludzie są w rzeczywistości zupełnie inni, niż sądzimy. Czy dowie się, kogo szuka i kim naprawdę jest Margo? Błyskotliwa, zabawna i poruszająca powieść drogi o dojrzewaniu, prawdziwej przyjaźni i miłości

150.
Jeść zdrowiej
Warzywa i owoce
cena wywoławcza: 10 zł
Nowa!