[KONIEC]Tulinek poleca

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt sie 14, 2015 14:14 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

Kupować ksiązki, bo inaczej Aleksandra bedzie musiała je zakisić :ryk:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pt sie 14, 2015 14:16 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

Atta pisze:Kupować ksiązki, bo inaczej Aleksandra bedzie musiała je zakisić :ryk:

lub, co gorsza,zakonserwować w wódeczce i z nalewek nici :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt sie 14, 2015 14:20 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

alessandra pisze:
Atta pisze:Kupować ksiązki, bo inaczej Aleksandra bedzie musiała je zakisić :ryk:

lub, co gorsza,zakonserwować w wódeczce i z nalewek nici :mrgreen:

Z książek tez by niewiele zostało :? Za to po 20-stym, akurat gdy wrócę do domu, mogłabyś wyjść z ofertą smakowo-procentową :mrgreen:

Atta

Post » Pt sie 14, 2015 14:29 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

Pierwszą tez mam :D NIe tyle książka co taki przerywnik ;) a drugiej nie byłam w stanie dokończyć. NIe wiem jak u Ciebie,ale mnie z tą autorką nie po drodze. Kinga jeszcze pare książek dawniej przeczytałam od początku do końca, ale przy Tokarczuk ręce mi opadają.

Atta

Post » Pt sie 14, 2015 15:16 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

Atta pisze:Pierwszą tez mam :D NIe tyle książka co taki przerywnik ;) a drugiej nie byłam w stanie dokończyć. NIe wiem jak u Ciebie,ale mnie z tą autorką nie po drodze. Kinga jeszcze pare książek dawniej przeczytałam od początku do końca, ale przy Tokarczuk ręce mi opadają.

Jako bibliofil ( w tych czasach jakims filem trzeba być :mrgreen: ) jesli książka mi pasuje, za nic nie oddam , zmogłam, bo to prezent był :wink: , inna , zupełnie nie w moim stylu,ale może się podobać :wink:
Ogólnie ja nie czytam literatury tzw. kobiecej , prędzej taktyki wojenne i historię legionów albo komedie Arystofanesa , jako przerywnik lubię kreminał lub fantasy , a uwielbiam historię starożytną :lol: Kiedyś reportaże bardzo lubiłam, przygodowe, gust sie zmienia wraz z wiekiem 8) :mrgreen:
Kinga nie znam, ale ma fajną okładkę :ryk:

alessandra

Post » Pt sie 14, 2015 18:40 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

Lubię lit. faktu, reportaże, szczególnie wydawnictwa Czarne albo seria Bieguny, sporo tego mam na własność. Oczywiście jako pasjonatka Orientu czy to lit. faktu czy powieści to zaczytuję się w książkach z kręgu Japonia-Chiny-Wietnam-Korea a potem jeszcze Indie. Lubię też mocniejsze uderzenie w wykonaniu Chattam'a czy Ketchuma albo Senecal'a no i horrrrory i lit.skandynawska. Zaczęłam niedawno czytać więcej polskich autorów, trochę tej lit. typowo kobiecej. No jest tam coś co sie i dla mnie znajdzie,aczkolwiek nie przepadam za ckliwością i jak wsio jest tak ładnie,miło a zwłaszcza cukierkowo, jak u Michalak - wtedy mnie mdli podczas lektury a to nie dobrze wróży na wieczór :twisted: JAk chcę poczuć klimat odprężenia i zanurzyć sie w słodki smak lenistwa to wybieram takie o Toskanii,Prowansji,Kornwalii , np teraz czytam "Smak Prowansji" . Całkiem do rzeczy, tym bardziej, że traktuje o winach, to sobie mogę tak degustować na kartkach książki, przynajmniej sie nei upije :ryk:
JAk na bibliofilkę to musisz miec pokaźne zaplecze, mnie jeszcze do 1000egz. trochę brakuje w biblioteczce :lol: Ale nie krępuj się, mozesz nam więcej swojego dobra udostępnić. Nie obrazimy się ;)

Atta

Post » Pt sie 14, 2015 19:40 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

Chatama też mam , ale pewnie czytałaś :wink:
Niom , u mnie ciut brakuje , aby było na okrągło 3,5 tys. :mrgreen: i eee naprawdę trudno bardzo się z którąś rozstać . I tak zaszalałam na magicznych bazarkach z reportażowymi , a no i literatura kocia do oddania, bo mi z pólek trochę spadywuje , no i mam miau :mrgreen:

lit.skandynawska mówisz, a seria trzy siostry jest Ci znana? 8)

alessandra

Post » Pt sie 14, 2015 20:09 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

O żeszzzz Ty !!!! I tak tylko 5 książeczków wystawiłaś? To sie nazywa maniaczka , w dodatku z dużym zapleczem,że masz to gdzie pomieścić :mrgreen:
Chattama muszę dokupić jeszcze 2 ksiązki te nowsze ;) A "trzy siostry " to kojarzę z Czechowem :P

Atta

Post » Pt sie 14, 2015 20:12 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

Zorientowałam sie w temacie. No proszzz tylko 39 tomów :201422

Atta

Post » Pt sie 14, 2015 20:33 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

A może masz coś Phillip'a Margolin?
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Nie sie 16, 2015 11:32 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

aleusha pisze:A może masz coś Phillip'a Margolin?

niestety nie :(

Ale poczekamy, moze sie zdarzy w podarunkach od sponsorów ślepaczkowych :ok:
Ostatnio edytowano Nie sie 16, 2015 11:35 przez alessandra, łącznie edytowano 2 razy

alessandra

Post » Nie sie 16, 2015 11:32 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

Atta pisze:Zorientowałam sie w temacie. No proszzz tylko 39 tomów :201422

no ale już jeden byś miała :mrgreen:

alessandra

Post » Nie sie 16, 2015 21:30 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

O rany, rany, Tokarczuk wolna??
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Nie sie 16, 2015 22:30 Re: Tulinek poleca ksionszki kobiece :-) - dla ślepaczków

Afatima pisze:O rany, rany, Tokarczuk wolna??

Tak,tak! tylko brać :D

Atta

[poprzednia][następna]