» Śro kwi 25, 2012 17:53
Re: dla Lostris
nie wiem jak polecic nie czytałam osobiscie
tyle mam z internetu
,,Kochanie,,
Romans obyczajowy
Bohaterka szuka szczęścia, dążąc do niezależności
przełamywanie stereotypów o roli kobiety w rodzinie i społeczeństwie
Po śmierci ojca, młodziutka Bettina Daniels zostaje bez grosza przy duszy. Szukając własnego miejsca u boku kolejnych mężów, nie zamierza jednak ograniczać się do roli pani domu i być ?dodatkiem? do mężczyzny. Upór w połączeniu z talentem przynoszą efekty, choć trudno żyć wbrew obyczajowym schematom i przesądom.
,,Pierscionki,,
Romans pięknej Kassandry von Gotthard z wziętym pisarzem kończy się dla obojga tragicznie: on ginie z rąk hitlerowców, ona popełnia samobójstwo. Mąż Kassandry, bogaty bankier, za wszelką cenę pragnie pozostać wiernym swoim poglądom i ustrzec dwójkę dorastających dzieci przed zgubnym wpływem ideologii faszystowskiej i wojny. Nad rodziną ciąży jednak fatum, które sprawi, że młodziutka Ariana będzie musiała samotnie borykać się ze swoim losem. Czy zdoła wywikłać sie z wojennego piekła? Czy później potrafi odnaleźć w nowym świecie spokój i miłość?
,,Duch,,
romans obyczajowy, owiany aurą niesamowitości
mężczyzna po przejściach poznaje tajemniczą kobietę
stary dom, znaleziony pamiętnik, sekrety przeszłości
Po rozpadzie swego małżeństwa Charles Waterston pragnie jedynie odpocząć i wyjeżdża na narty. Nagła śnieżyca sprawia, że decyduje się zatrzymać w górskim miasteczku, gdzie wynajmuje dom, który należał niegdyś do znanej z urody Sary Ferguson. Na strychu znajduje niezwykły pamiętnik, a w wigilijny wieczór spotyka dziwną młodą kobietę...