Przyprawy ziołowe - opisy na 1 stronie, PROMOCJA!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie paź 16, 2011 15:25 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

do drobiu poproszę i dane do przelewu
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Nie paź 16, 2011 20:31 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

Ja bym chciała do mięsa ....:)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie paź 16, 2011 20:48 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

A ja polecam przyprawy alix76 :D
Mieliśmy mieszanki do mięsa, co w nich dokładnie było, to sama autorka wie ;), ale smakowały nam bardzo.
Nie wiem tylko czemu wcześniej nie wiedziałam, że wersja do jajek też istnieje :roll: :twisted:

I dziękuję w imieniu Fundacji za bazarek :1luvu:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie paź 16, 2011 20:51 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

Aleba pisze:A ja polecam przyprawy alix76 :D
Mieliśmy mieszanki do mięsa, co w nich dokładnie było, to sama autorka wie ;), ale smakowały nam bardzo.
Nie wiem tylko czemu wcześniej nie wiedziałam, że wersja do jajek też istnieje :roll: :twisted:

I dziękuję w imieniu Fundacji za bazarek :1luvu:
No wlasnie tez sie dobijam o te do jajek,bo jajka lubie :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie paź 16, 2011 21:02 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

Ekhem, a przepraszam, do jakich jajek ta przyprawa? Tylko mi nie piszcie, że czystych....

Chodzi mi o to czy do bozbebłanych na patelni czy jakoś na twardo :oops:
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Nie paź 16, 2011 21:06 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

Już jestem :oops: , dziękuję bardzo za zamówienia :1luvu: i referencje :1luvu: - część już się szykuje, jutro postaram się podszykować resztę, tak, żeby już się przegryzała i oszacować zapasy - ile jeszcze realnie zamówień mogę przyjąć :wink:
Informacje o kontach roześlę, jak już będzie bliżej wysyłki, czyli za jakiś tydzień.
Afatima, w zasadzie do takich na gorąco, ale myślę, że jakieś na zimno też się da dosmaczyć :wink: . Szykować 8) ?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie paź 16, 2011 21:09 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

Po namyśle przeanalizowałam częstotliwość spożywania jaj.
Do twarogów poproszę :mrgreen:
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Nie paź 16, 2011 21:27 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

Alix - jeśli to nie tajemnica to powiedz jak suszysz zioła? Czy teraz jeszcze mozna to zrobić w jakis sposób? Pytam, bo mam w nadmiarze w ogrodzie miętę. Rozrosła się strasznie i to własnie w ciągu ostatniego miesiąca (wczesniej raczej kwitła intensywnie). Niedługo szlag ja trafi, bo przyjda przymrozki-żal mi się zrobiło, że się zmarnuje. Pomożesz?

Aha, jesli jeszcze ją można wykorzystać i potrzebujesz to mogę Ci odstąpić swieżego surowca.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Nie paź 16, 2011 21:28 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

Będzie do twarogów - ewentualne kolejne zamówienia przyjmę jutro, po przeszacowaniu ilości surowców :wink:

alix76

Post » Pon paź 17, 2011 7:09 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

alix, ja bym prosiła o konto już teraz, bo później rodzę :P
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Pon paź 17, 2011 7:40 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

mgj pisze:Alix - jeśli to nie tajemnica to powiedz jak suszysz zioła? Czy teraz jeszcze mozna to zrobić w jakis sposób? Pytam, bo mam w nadmiarze w ogrodzie miętę. Rozrosła się strasznie i to własnie w ciągu ostatniego miesiąca (wczesniej raczej kwitła intensywnie). Niedługo szlag ja trafi, bo przyjda przymrozki-żal mi się zrobiło, że się zmarnuje. Pomożesz?

Aha, jesli jeszcze ją można wykorzystać i potrzebujesz to mogę Ci odstąpić swieżego surowca.

Generalnie zioła otrzepuję z piasku (staram się nie moczyć, chyba, że bardzo szybko spłukać i osuszyć ręcznikiem) i rozkładam cienką warstwą na ręczniku papierowy/ligninie tam gdzie płasko (u mnie to szafki w kuchni, gdzie koty nie doskakują :twisted: - ale ja mało gotuję, raczej zaleca się to robić w pomieszczeniu o małej wilgoci). Latem lub teraz, kiedy grzeją, po ok. tygodniu są suche, w okresie przejściowym po 2 tygodniach. Powinny się bez trudy łamać w placach. Wtedy wsypuję je do słoiczków czy puszek ( w zależności od ilości), na razie nie rozdrabniając za mocno. Przy większej ilości gatunków dobrze jest podpisać na ligninie, gdzie co schnie :twisted:
W przypadku mięty, można jeszcze zastosować opcje związania w pęczek i powieszenie gdzieś wysoko, pęczek nie powinien być za gruby i wisieć zbyt długo.
Jest jeszcze opcja rozłożenia na blasze i podsuszenia w stygnącym piekarniku, ale wtedy traci się część olejków.
Za miętę dziękuję bardzo, ma trochę a używam niewiele.
Yogusia :1luvu: - napisałam pw, :ok: :ok:

alix76

Post » Pon paź 17, 2011 18:41 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

Melduję, co następuje - sporządziłam wstępnie wszystkie zamówione mieszanki, właśnie się przegryzają :wink: . W następny weekend uzupełnię je jakościowo i ilościowo (po dokładniejszym roztarciu zioła zajmują mniejszą objętość :wink: ) i w zasadzie będą gotowe do odbioru - wtedy zaczniemy się zgrywać z osobami zainteresowanymi odbiorem osobistym i wyślę pocztą do pozostałych.
Na razie mogę jeszcze przyjąć zamówienie na 1 - 2 porcje przyprawy typu mięsno-zupowego. Być może uda mi się uzupełnić składniki i zaoferować coś więcej, ale dopiero, jak będę pewna ilości surowca, czyli pewnie na początku listopada. W każdym razie ogromnie dziękuję za zainteresowanie, zamawianie i recenzje :).

alix76

Post » Wto paź 18, 2011 13:30 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

Mam zgłoszone zapotrzebowanie na przyprawę do jajek, da się jeszcze coś przyrządzić?

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Wto paź 18, 2011 19:15 Re: Przyprawy ziołowe na JOKOT!!!

Apsa pisze:Mam zgłoszone zapotrzebowanie na przyprawę do jajek, da się jeszcze coś przyrządzić?

Wersję uproszczoną, ale bardzo smaczną :wink: - wersje full będą odstępne na wiosnę, jak mi surowiec na łąkach wyrośnie :lol:

alix76

[poprzednia][następna]