Zakończony.

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie sie 05, 2012 19:43 Re: Fiołki afrykańskie - dodane nowe, zajrzyj! - na Tuptusia

wiiwii pisze:Czy mogę jeszcze dołożyć Jolly Jesse nr66?

66 niestety już niedostępne :(
Wpisałam:
31.Sterling Trinket- listek, 3zł.
45.Jolly Maiden- listek, 4zł.

Może jeszcze coś bo aż szkoda koperte babelkową i pojemnik zajmować :lol:
Wysyłam PW :)

Bianka 4 pisze:Poproszę jeszcze o 86, 89, 90 :mrgreen:

86.Optimara Ever Grace - listek , 3zł.
89.Playful Spectrum - listek, 3zł.
90.Glitter Fountain - listek, 3zł.

Dolicz sobie proszę i doślij te 9 zł :)

Dziękujemy :1luvu:
Zapraszamy na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=149261

blackobsession

Od: Wto lis 30, 2010 23:57

Post » Nie sie 05, 2012 19:51 Re: Fiołki afrykańskie - 5.08 dodane nowe, zajrzyj - na Tupt

dinzoo pisze:to ja poproszę jeszcze
86 optima ever grace
87 podwienecznaja
89 playful spectrum

Gapa ze mnie :oops: Już naprawiłam. Dodałam:
86. Optimara Ever Grace - listek, 3zł.
87. Подвенечная - listek, 3zł.
89. Playful Spectrum - listek, 3zł.
Czyli kolejne 9 zł. do rachunku ;)
Dziękuję :1luvu:

Ja już nie wiem co Wam jeszcze wystawić :roll: Jak ogarnę się z domem i Tuptusiem to zobaczę co bedzie z sadzonek. Bo mam trochę przy listkach do odsadzenia ;) Ale to za tydzień najwcześniej....

blackobsession

Post » Nie sie 05, 2012 20:53 Re: Fiołki afrykańskie - 5.08 dodane nowe, zajrzyj - na Tupt

Jeśli jeszcze dostępne to proszę 68,69,71,73,75,81

A to moja kolekcja: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... cbdb2.html
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie sie 05, 2012 21:07 Re: Fiołki afrykańskie - 5.08 dodane nowe, zajrzyj - na Tupt

Następna nie do końca zdrowa :lol:

68.Optimara Little Papago - listek, 3zł.
69.Petite Tart - listek, 3zł.
71.Cupid Jewel- listek, 3zł.
73.Apache Magic - listek, 3zł.
75.Rob's Heebie Jeebie - listek, 3zł.
81. Lyon's Sashai - listek, 3zł.

Zapisane. Wysyłam PW :)
Dziękuję bardzo za zakupy :1luvu:

blackobsession

Post » Nie sie 05, 2012 21:19 Re: Fiołki afrykańskie - 5.08 dodane nowe, zajrzyj - na Tupt

blackobsession pisze:Następna nie do końca zdrowa :lol:

Juz zapisuje na pierwszej stronie i wysyłam PW :)
Dziękuję bardzo za zakupy :1luvu:

:ryk: Zdrowa ... zdrowa :D

Do tego 20 storczyków, 3 anturium, 3 kaktusowate, 2 hoje, amarylisy, difenbachia, hibiskus (drzewko), kliwia i mandarynka miniaturowa :twisted:

To stara fotka, w tym roku słońce ostre i trochę mi zniszczyło moje fiołki (warunki mam takie, że słońca nie uniknę).

Edit: literowka
Ostatnio edytowano Nie sie 05, 2012 21:34 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amika6

Post » Nie sie 05, 2012 21:21 Re: Fiołki afrykańskie - 5.08 dodane nowe, zajrzyj - na Tupt

I ja uaktualniłam ofertę na 1 stronie. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie sie 05, 2012 21:26 Re: Fiołki afrykańskie - 5.08 dodane nowe, zajrzyj - na Tupt

Oj słońce potrafi ukatrupić ślicznego fiołka :( Ja kupiłam naklejany witrażyk na szyby ale okazało sie że jest zbyt przexroczysty :( I kicha. W zeszłym roku "przystrajałam " salon codziennie od wiosny w ciemne kartki na szybach. TZ mnie w koncu ochrzanił- i słusznie. Na przyszły rok zakupię ciemniejszy witrażyk i powinno być ok bo z kartkami było dobrze. Można wiec uniknąć słońca ;) Taki witrażyk odkleja sie jesienią i jest ok.

Nie przebijesz mnie :mrgreen: 239 odmianowych fiołków, ponad 20 kundelków, do tego jakieś 100 listków w ukorzenianiu i chyba z 50 sadzonek :oops: Do tego wielka hoja, ogromne drzewo fikusa, ogromny filadendron, dwie wielkie paprocie i trochę różnych kwiatów które po prostu są bo przeżyły moje podlewanie/niepodlewanie i inne takie zanim nastały fiołki ;)
W domu mam szklarnie..... TZ twierdzi ze otaczaja go fiołki :oops:

Nr. 8 jest niewykreslony a kupiła go już kilka dni temu marynaj ;) Trzeba wykreślić.

Bol's Marzipan - ten do sprzedania- stwiedził że zakwitnie ;) Jutro może zdołam mu cyknąć fotkę z kwiatkami :)

blackobsession

Post » Nie sie 05, 2012 21:37 Re: Fiołki afrykańskie - 5.08 dodane nowe, zajrzyj - na Tupt

Ja kupiłam arkusze brystolu i zasłaniam raz z jednej strony mieszkania raz z drugiej, w zależności od pory dnia.
Takie papierowe zazdroski mam w upalne dni :twisted:
Obrazek

Amika6

Post » Nie sie 05, 2012 23:31 Re: Fiołki afrykańskie - dodane nowe, zajrzyj! - na Tuptusia

blackobsession pisze:

Wpisałam:

Dobrze, poproszę jeszcze Optimara Little Cheyenne (58)
Na razie i tak wszystko testowo - jak się zakocham, to będę hurtem brać :D
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pon sie 06, 2012 8:59 Re: Fiołki afrykańskie - 5.08 dodane nowe, zajrzyj - na Tupt

Amika6 pisze:Ja kupiłam arkusze brystolu i zasłaniam raz z jednej strony mieszkania raz z drugiej, w zależności od pory dnia.
Takie papierowe zazdroski mam w upalne dni :twisted:

To mówię Ci- kup witrażyki naklejane na szybe. Będzie ładnie i bezproblemowo ;)

wiiwii pisze:
blackobsession pisze:

Wpisałam:

Dobrze, poproszę jeszcze Optimara Little Cheyenne (58)
Na razie i tak wszystko testowo - jak się zakocham, to będę hurtem brać :D

Dopisałam:
58. Optimara Little Chayenne - listek, 3zł.
Proszę sobie do przelewu to 3zł. doliczyc :)

Dziękujemy :1luvu:

W tej chwili u mnie na termometrach jest 33 st. C. Nie wyslę fiołków bo umrą w drodze :( Czekamy na lepszą pogodę ....

blackobsession

Post » Pon sie 06, 2012 9:17 Re: Fiołki afrykańskie - 5.08 dodane nowe, zajrzyj - na Tupt

Jutro będzie chłodniej :ok:

Czy listki można wsadzać od razu do mini doniczek? Czy lepiej w kieliszkach i szklarence?
Przekopałam szafkę i mam 20 szt. doniczuszek o średnicy ok 5 cm.
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Pon sie 06, 2012 9:22 Re: Fiołki afrykańskie - 5.08 dodane nowe, zajrzyj - na Tupt

Oczywiście że można :) Tylko wtedy większe woreczki strunowe albo po prostu nakryć je szklankami/butelkami plastikowymi czy innymi rzeczami aby wilgotność była utrzymana.

Oby było chłodniej bo i my i psy ledwo zipiemy . Fiołki ez upałów nie znoszą. Mam też u góry dwa akwaria do których muszę wsadzać butelki z zamrożoną wodą aby obniżyć temp. bo nie dość ze ciepło to jeszcze światło ogrzewa wodę.

blackobsession

Post » Pon sie 06, 2012 20:08 Re: Fiołki afrykańskie - 5.08 dodane nowe, zajrzyj - na Tupt

Komu fiołki komuuuuuuuuuuuuuu :)

Jutro o 10-tej jedziemy z sąsiadką na kastracje dwóch kocurów. Z pieniążków fiołkowych. Stwierdziłyśmy że wykastrujemy Bąbla ( kociak przygarnięty przez sąsiadkę ) i za pozwoleniem drugich sąsiadów ich dorosłego kocura. Oni sami tego nie zrobią bo nie widzą powodu. My widzimy. Ich kot przychodzi do jej kotów i je pierze ile wlezie. Do tego jest jedynym dorosłym jajcowym kocurem w naszym rejonie a kotek niekatrowanych troszke jest.... Pewnie za jakiś czas przylezie jakiś stuprocentowy kocur i znowu jazda będzie ale za jakiś czas. Teraz będzie trochę spokoju i mniej kocich miotów ;) A żeby nie było drogo to pojedziemy do weta z naszej miejscowości. Za oba koty będzie 130 zł. Sąsiadka po kastracji zajmie sie i tym dorosłym aż wszystko będzie ok. Myślę że to naprawde dobry pomysł.
Tuptuś będzie następny w kolejce. Ale jego nie dam do tego weta :oops: Nie znam go, nie mam do niego zaufania :oops:

blackobsession

Post » Pon sie 06, 2012 22:00 Re: Fiołki afrykańskie - 5.08 dodane nowe, zajrzyj - na Tupt

Kochana, bardzo dobry pomysł :ok:
Rano poszedł "uzupełniający" przelewik ode mnie
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon sie 06, 2012 22:13 Re: Fiołki afrykańskie - 5.08 dodane nowe, zajrzyj - na Tupt

Przelew już chyba w południe dopisałam na pierwszej stronie :)

Moja sąsiadka ( Agnieszka ma na imie :) ) mówi że Tuptus zaczyna być krzewicielem dobra :ok: No bo to skapnie jej kotkom karma sucha której Tuptuś nie rusza, to znowu jakaś pyszna puszeczka która mu do gustu nie przypadła a teraz jeszcze ogólnokocie dobro czyli zapobieganie pojawieniu sie kociat.
Trzymajmy kciuki za bezproblemowe pozbawienie jajców dorodnego kocura i czarnego smarkacza :ok: Aby szybciutko się goiło, nie paskudziło i aby obaj panowie nie zamordowali Agnieszki ( i jutro mnie bo jadę z nią jej pomagać :oops: a ten biały dorosły kocur temperament ma....) :ok: :ok: :ok:

Zjawie sie jak wrócimy. Nie wiem czy nie zabrać rękawic i kurtki zimowej aby uchronic moje ręce jak białasa będę wywlekać u weta 8O
Oczywiscie białas złapany i siedzi już w klatce u Agnieszki bez jedzenia. A ona dzwoni do mnie ze on drze sie jakby go ze skóry obdzierali.....
Aaaaaaaaaaaaa!

blackobsession

[poprzednia][następna]