Licytacja Na Opak str.85 Wątek Sentymentalny z Zasadami

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lut 20, 2009 23:47

Piszę do to wszystkich, bo to dla mnie ważne. Chyba powinnam zrobić to wcześniej. Mam nadzieję, że będzie to w miarę czytelne.

Nawiązując do pytania siliany - w ogóle wszystko zgłaszać, proszę. Czytać i informować.
I mnie poprawiać (!), i to koniecznie, bo ja tylko człowiek...poza tym ja też tu jestem na tych samych zasadach, co wy.

Domyślam się, że wiele poszukiwanych pozycji już się znalazło, sprzedało i zasiliło (o to chodzi) potrzebujące konto.
Tymczasem "poszukiwanych" lista rośnie, a "znalezione" prawie w miejscu. I nie tylko to...

...Na samym początku istnienia Licytacji wszystko było czytane na bieżąco i jakoś szło.
I jeszcze większość uczestników świetnie się przy tym bawiła. A reguły Na Opak jakoś tak same z siebie, logicznie i po kolei wynikały.

Dziś...sorry za wyrażenie...mam wrażenie, że ten wątek to tylko hmm "tablica ogłoszeniowa".
Wciąż mam nadzieję, że Licytacja Na Opak wróci do czasów swojej świetności sprzed ponad roku...Starsi bywalcy pamiętają.
Zresztą wystarczy wrócić do tych pierwszych stron.

Nowym uczestnikom chciałabym napisać, jak się cieszyłam z tych poszukiwanych książek z dzieciństwa....tych nie do zdobycia, które dostałam w ramach Licytacji. Jak bardzo było to dla mnie ważne. I nie zapomnę KTO je dla mnie zdobył. I na KOGO w ramach mojej szczerej wdzięczności poszły pieniądze.
Dlatego nie mogę się pogodzić z "tablicą ogłoszeniową", ani na "kup/sprzedaj"..."zapomnij".
Cieszyłam (i cieszę się nadal), że ten mój zabawny pomysł naprawdę działa. Że takich poszukujących jak ja jest więcej...i tych znajdujących.
Bardzo zależy mi na tym, żeby znów był to wątek SENTYMENTALNY.

Moja koszmarna upierdliwość sięgnęła dziś zenitu, ale ona też ma jakiś cel. Jeśli ma być tak jak być miało, to nie może być tu "bałaganu".
Tu miało być zawsze miło. A raz się przydarzyło, że nie było, bo może nie doczytano zasad, a ja waszym kontrolerem nie jestem i za nic nie chcę być.
Komuś na tym wątku już było przykro. I o tym też nie zapomnę. I nie chcę, żeby się to powtórzyło.
Dlatego kontrolę nad Licytacją sprawujecie wszyscy. A raczej wszyscy tworzycie ten wątek.
I dziękuję specjalnie tym, którzy się w niego angażują. Bo ja tylko edytuję Pierwszą Stronę ;) I już.

Bawcie się tu dobrze :D Naprawdę mi na tym zależy.
Ale według tych prostych zasad z pierwszej strony, proszę.
Mam nadzieję, że nikogo moim wpisem nie uraziłam. Ani na amen nie zanudziłam...

gauka1

Od: Śro cze 28, 2006 21:40

Post » Sob lut 21, 2009 1:58

Dobra, to w ramach wiosennych porzadkow:

Nieaktualne: Achaja (104)
Kuweta ( 99)

Poszukuje: ksiazki Clive Barker ( z Wyjatkiem Abaratu i Potepienczej Gry, jeszcze jakas jedna mam, ale nie pamietam jaka ..)

Moze ktos ma jakas ekranizacje Makbeta, tylko wierna musi byc. Nosnik bez znaczenia, ale najchetniej plytka :-)

I teraz najwazniejsze dla mnie:
Biologia I L.O. zakres rozszerzony.
"Testy sprawdzajace"
Wydawnictwo OPERON.
Kupic tego sie nie, dostaja to nauczyciele za darmo, jesli ich uczniowie korzystaja z ksiazek Operonu.Ja to miec po prostu musze (
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Sob lut 21, 2009 10:02

moje 81 nieaktualne pare dni temu zamówiłam :(

94.Film S.Penna, Obietnica/The Pledge, 2001 - w wersji DVD (poszukuje Atka)
chyba mam ale przegrane,

Paulaaa

Od: Wto lis 06, 2007 21:48

Post » Sob lut 21, 2009 10:30

Paulaaa pisze:moje 81 nieaktualne pare dni temu zamówiłam :(

94.Film S.Penna, Obietnica/The Pledge, 2001 - w wersji DVD (poszukuje Atka)
chyba mam ale przegrane,

Odpisałam na PW.

Dalej szukam.
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Sob lut 21, 2009 11:28

Nie szukam już:
197.Fontanna Pro Plan, taka jak tu (poszukują estre i yammayca)

Natomiast chętnie nabędę:
- Koci doktor Mahelkowa Kvetoslava
- Tusz Lancome Fatale lub Chanel Exceptionnel :)

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Sob lut 21, 2009 12:05

kropkaXL pisze:Mam "DZIECI HURINA"-stan fabrycznie nowy-cena 39.80+koszt wysyłki-szukała paulaaa.
Mm tez szklaną kule-lampe oliwną-ze szkła bezbarwnego-15 zeta + koszt wysyłki-szukała wanila

jednak prosze :oops:
na kogo i dokładnie ile?

dziekuję Gauka za pw bo mi umknęło :oops:

Paulaaa

Od: Wto lis 06, 2007 21:48

Post » Sob lut 21, 2009 12:14

To ja się jeszcze dopiszę:

Lucynka poszukuje kotków z promocji Whiskasa:
Smukła Lusia, gruby Leon i blady Maniek , ze szczegółnym uwzględnieniem Lusi :wink:
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Sob lut 21, 2009 13:25

A ja poszukuję książki "Pamiętnik róży" Consuelo de Saint-Exupery.

Kupiłam już 4 egzemplarze. Wszystkie pożyczyłam i żaden nie wrócił. Co zrobić, taka książka, że w sumie się wcale nie dziwię :roll: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Sob lut 21, 2009 14:13

Nieaktualna pozycja 214.

"Lichotka" już otrzymałam - dziękuję Thorkatt (nie wiem na co poszła kasa dokładnie), "Karate ..." dostałam w prezencie od zaprzyjaźnionej sensay 8)

Szukam CD z muzyką Petera Gabriela z "Ptaśka".
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Sob lut 21, 2009 17:47

"Lichotek" poszedł na koty p.Hanki z Kątów Wr.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob lut 21, 2009 23:52

Do osob z Warszawy: szukam aloesu - roslinki, ale naprawde duzej.
Papirus - tez jak najwiekszy. Takie pojedyncze male widzialam w sklepach i moj kot zjada to blyskawicznie, wiec marzy mi sie cos naprawde duzego.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie lut 22, 2009 11:38

108.Film M.Newella, Cztery Wesela i Pogrzeb, 1994 (poszukuje Adrianapl)
nieaktualne (dostalam w prezencie)
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Nie lut 22, 2009 14:36

Laserka dla kotów szukam :)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie lut 22, 2009 16:46

Lucynka pisze:To ja się jeszcze dopiszę:

Lucynka poszukuje kotków z promocji Whiskasa:
Smukła Lusia, gruby Leon i blady Maniek , ze szczegółnym uwzględnieniem Lusi :wink:

Chyba mam Smukłą Lusię, już napisałam rysopis Lucynce na pw, jeżeli to ona to dobijemy targu na pomoc p. Hannie Chombakow (zwłaszcza, że mam dla Lucynki też inne fanty do wysyłki) :D
Pako

Post » Nie lut 22, 2009 17:17

Mam z poz.215
Camus "Dżuma" i H. Krall "Zdążyć przed Panem Bogiem"
Jeżeli jest jeszcze osoba chętna to chciałabym pieniążki przekazać na podróż Jerzyka z tego wątku:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=81301&highlight= do swojego domu.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]