NOWOŚCI Ceramiczne koty plus aniołki.

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lut 07, 2014 23:36 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

bardzo uprzejmie prosze trzy najmniej chodliwe koty przebite o 3 zł.

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Sob lut 08, 2014 9:37 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

mir.ka pisze:
do jutra to byś je sama przyniosła, masz niedaleko :mrgreen:

Ano mam jak rzut beretem :ryk: :ryk: :ryk:
I pooglądała oryginały :oops:

Tyle jak to ze mną bywa nigdy na nic się nie ma czasu :roll:
Brat miał otwarcie nowego sklepu we wtorek i nawet nie miałam czasu kiedy pojechać :(
Mam plan wybrać się w poniedziałek na oglądanie czy oby na pewno tyle tam miejsca :ryk:

Tofik i Rudzia pojechali :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob lut 08, 2014 9:38 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

AprilRain pisze:bardzo uprzejmie prosze trzy najmniej chodliwe koty przebite o 3 zł.

Wybacz ale nie bardzo wiem o które kotki chodzi :oops:
O co chodzi z tym przebiciem o 3 zł ? :oops:

Napisz proszę numerki które Cię interesują :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Sob lut 08, 2014 13:25 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

Miraclle pisze:
mir.ka pisze:
do jutra to byś je sama przyniosła, masz niedaleko :mrgreen:

Ano mam jak rzut beretem :ryk: :ryk: :ryk:
I pooglądała oryginały :oops:

Tyle jak to ze mną bywa nigdy na nic się nie ma czasu :roll:
Brat miał otwarcie nowego sklepu we wtorek i nawet nie miałam czasu kiedy pojechać :(
Mam plan wybrać się w poniedziałek na oglądanie czy oby na pewno tyle tam miejsca :ryk:

Tofik i Rudzia pojechali :ok:

a ja tam dzisiaj byłam :D , miałam prawie po drodze, to weszłam, w innym razie chyba by mi się nie udało :(
lokal super, nie ma porównania z poprzednim :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 08, 2014 16:30 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

mir.ka pisze:
a ja tam dzisiaj byłam :D , miałam prawie po drodze, to weszłam, w innym razie chyba by mi się nie udało :(
lokal super, nie ma porównania z poprzednim :)

Powinnam być w poniedziałek to ocenię :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob lut 08, 2014 19:03 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

Miraclle pisze:
AprilRain pisze:bardzo uprzejmie prosze trzy najmniej chodliwe koty przebite o 3 zł.

Wybacz ale nie bardzo wiem o które kotki chodzi :oops:
O co chodzi z tym przebiciem o 3 zł ? :oops:

Napisz proszę numerki które Cię interesują :wink:

juz tlumacze :) zakrecilam sie i jak spojrzalam na te gdzie jest kilka sztuk to myslalam ze jest licytacja, dlatego chcialam przebic cene. w takim razie jako kup teraz poprosze numer 2, 7 i 13

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Sob lut 08, 2014 21:17 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

AprilRain pisze:
juz tlumacze :) zakrecilam sie i jak spojrzalam na te gdzie jest kilka sztuk to myslalam ze jest licytacja, dlatego chcialam przebic cene. w takim razie jako kup teraz poprosze numer 2, 7 i 13

Już zaznaczam i wysyłam pw :wink:

Dziękuję :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pon lut 10, 2014 18:03 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

Zrobiłam małą zmianę w formie wysyłki.

W związku z tym iż ab dostała swoje koty bez głów :evil: postanowiłam od dziś wysyłać przesyłki paczką. Jak ktoś będzie chciał inną formę to na własną odpowiedzialność.

Dostałam foto połamanych kotów i definitywnie wygląda to jakby listonosz próbował złożyć kopertę w pół :evil:
Oczywiście mimo foli bąbelkowej, taśmy, kartonika i koperty bąbelkowej to tylko ceramiki i nie wytrzyma takiego nacisku.
Każdy kto już dostał ode mnie kotki wie jak je starannie pakuję, a tu takie coś :(

Wolę nie ryzykować na przyszłość, bo to tylko dla mnie dodatkowe koszta i straty, a nie temu służy bazarek.

ab oczywiście dostanie swoje koteczki na mój koszt.
Ehhhhh Poczta Polska :evil: :evil: :evil: :evil:

Jutro zalecę na pocztę ciekawe co mi powiedzą :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pon lut 10, 2014 21:24 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

Jamnik oraz Amelia doszły w stanie nienagannym:)
Dziękuję.
Mam nadzieję ,że kasa też doszła...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon lut 10, 2014 22:20 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

do mnie jeszcze nie doszły, ale przelew wyszedł rano
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon lut 10, 2014 22:45 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

Miraclle pisze:Jutro zalecę na pocztę ciekawe co mi powiedzą :roll:

Powiedzą Ci, że trzeba było wysyłać z ostrzeżeniem "ostrożnie". I oczywiście dopłacić za tę opcję, a to rzecz jasna i tak nie gwarantuje dostarczenia w stanie nienaruszonym. Nasza poczta wszystko potrafi.
Zatem opcja w kartoniku, jako paczka lub polecony, cenowo na to samo wychodzi.
Polecony do 2 kg, czasem kosztuje mniej niż paczka- tylko tutaj zdaje się wchodzą w grę także wymiary przesyłki. Ale jakby był płaski kartonik, to da radę poleconym
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Wto lut 11, 2014 8:28 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

kotkins pisze:Jamnik oraz Amelia doszły w stanie nienagannym:)
Dziękuję.
Mam nadzieję ,że kasa też doszła...

Dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bardzo się cieszę :1luvu: :1luvu:

Pieniążków jeszcze nie ma, możliwe dziś zaksięgują :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto lut 11, 2014 8:29 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

mir.ka pisze:do mnie jeszcze nie doszły, ale przelew wyszedł rano

Przelew już mam Mireczko, dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziś powinny dzieci dojść, daj znać jak dotrą bo cała w nerwach jestem :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto lut 11, 2014 8:42 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

mgj pisze:Powiedzą Ci, że trzeba było wysyłać z ostrzeżeniem "ostrożnie". I oczywiście dopłacić za tę opcję, a to rzecz jasna i tak nie gwarantuje dostarczenia w stanie nienaruszonym. Nasza poczta wszystko potrafi.
Zatem opcja w kartoniku, jako paczka lub polecony, cenowo na to samo wychodzi.
Polecony do 2 kg, czasem kosztuje mniej niż paczka- tylko tutaj zdaje się wchodzą w grę także wymiary przesyłki. Ale jakby był płaski kartonik, to da radę poleconym

Dokładnie tak też myślę. Już widziałam jak wygląda ten protokół reklamacyjny przy liście poleconym, ale wiem jak pracuje poczta i pewnie reklamacji nie uwzględnią.

Za list liczę za gabaryt A, ale na poczcie i tak liczą za B, bo wysyłam w dużej kopercie (koty muszą mieć luz, sa w foli, taśmie, obłożone kartonikiem z przodu i z tyłu i jeszcze raz do foli i do koperty. Nie będę tego wciskać na chamca do małej koperty). Wychodzi to 8,30. Jakby doliczyć do tego nalepkę "ostrożnie" to wychodzi drożej jak paczka :roll:
Gwarancji i tak nie mam jak ktoś potraktuje list czy znowu nie wciśnie go do torby.

Nawet jak nadaję paczką to tak samo pakuję koty i takie zawinięte kładę na dno kartonu i owijam jeszcze szczelnie do sodu i boków co by się nie ruszały przy wstrząsach. W luźne miejsca wkładam woreczki z powietrzem (takie jak dają przy paczkach kurierskich, albo nakładam kartki zwinięte w kulki.

Szkoda ab i szkoda kotów, bo wczoraj widziałam ile z tym pracy.
Sylwia pokazała mi jak to wygląda.
mgj widziałam jak powstaje kotek dla Ciebie :mrgreen:
Po takim wycięciu, domalowaniu pyszczka i reszty, schnie on 2 dni. Musi tyle, bo podczas wypieku pękł by gdyby był wilgotny. Później znowu schnie, nakładanie szkliwa wypiek i znowu schnie. Szkliwo jeszcze przez 3 dni od wypieku "strzela"
Tak więc praktycznie musi minąć co najmniej tydzień żeby to mogło powstać, a i tak czasem coś pęka podczas wypieku jak gdzieś powstanie bąbelek powietrza. W sumie można powiedzieć, że coś się ma jak już jest po wypieku z szkliwa.

Umówiłam się, że kiedyś przyjadę i sama coś porobię w pracowni. Może zrobię swoich chłopców. Wyczaję wtedy jak szkliwo najlepiej ze sobą zmieszać żeby wyszło bure :ryk:

Rozpisałam się :oops:
Ale bardzo ubolewam nad ruskimi od ab :(
Tyle pracy, pakowania i ktoś zniweczył tyle pracy :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto lut 11, 2014 11:29 Re: Aktualizacja Ceramiczne koty - coś dla pasjonatów futer

Basiu myślałam o tym i być może listonosz chciał kopertę na siłę wcisnąć do skrzynki i tak wyszło :(
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]