PUFFOWISKO ® - Puffy ® dla kotów...+ Filcowa Nora ;)

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw sie 11, 2011 18:49 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

zaznaczam :D
Obrazek

norwegofanka09

Od: Pon cze 15, 2009 22:47

Post » Czw sie 11, 2011 22:40 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

Witaj :kotek: czy jest możliwość zamówić u Ciebie nie pufki nie...chodzi o poszewkę grubą co można wymienić kotu na drapaku (mały kwadratowy hamak) orginał to beżowe sztuczne futro ma zaokrąglone ranty lekko i zamek wszyty od początku do końca,nie tak jak w poduszce.Bejbi ma lamblie i trzeba zmieniać,wyparzać.Ja myślałam o beżowym grubym sztruksie,albo coś w tych odcieniach.Zamek z jednej strony.Wymiary 33 cm. każda strona.Napisz czy jest taka możliwość i ile by kosztowało.Nie wiem czy mnie stać. vailet :kotek:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt sie 12, 2011 11:42 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

vailet pisze:Witaj :kotek: czy jest możliwość zamówić u Ciebie nie pufki nie...chodzi o poszewkę grubą co można wymienić kotu na drapaku (mały kwadratowy hamak) orginał to beżowe sztuczne futro ma zaokrąglone ranty lekko i zamek wszyty od początku do końca,nie tak jak w poduszce.Bejbi ma lamblie i trzeba zmieniać,wyparzać.Ja myślałam o beżowym grubym sztruksie,albo coś w tych odcieniach.Zamek z jednej strony.Wymiary 33 cm. każda strona.Napisz czy jest taka możliwość i ile by kosztowało.Nie wiem czy mnie stać. vailet :kotek:

Napisałam pw.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Pt sie 12, 2011 11:47 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

passa pisze:A ja zgłaszam,że na rezerwację czeka kolejna pufka,tym razem w kolorze hipopotama ;)

Dolabra - wszystko byłoby ok,gdyby nie ten wrzosowy kolor. To śliczny odcień,ale rzadko się pojawia i nie widziałam go ostatnio w żadnym sklepie. Chyba,że znajdę coś w tkaninach patchworkowych i wtedy byłoby ze wzorkiem - ale żeby nie wyszło zbyt kosztownie, można by to przepleść pionowymi pasami innego koloru,np. kremowego. Co do zaczepów,to musiałabym zobaczyć jak coś takiego ma wyglądać,bo na razie sobie mętnie wyobrażam jakieś materiałowe wypustki na kilkanaście centymetrów :roll:

może być kawa z mlekiem, ciemny beż..
a co do zaczepów to myślałam o kilkucentymetrowych, żeby zakleszczyć w rame okna a okno.. nie wiem czy obrazowo wytłumaczyłam..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pt sie 12, 2011 11:58 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

dolabra pisze:
passa pisze:A ja zgłaszam,że na rezerwację czeka kolejna pufka,tym razem w kolorze hipopotama ;)

Dolabra - wszystko byłoby ok,gdyby nie ten wrzosowy kolor. To śliczny odcień,ale rzadko się pojawia i nie widziałam go ostatnio w żadnym sklepie. Chyba,że znajdę coś w tkaninach patchworkowych i wtedy byłoby ze wzorkiem - ale żeby nie wyszło zbyt kosztownie, można by to przepleść pionowymi pasami innego koloru,np. kremowego. Co do zaczepów,to musiałabym zobaczyć jak coś takiego ma wyglądać,bo na razie sobie mętnie wyobrażam jakieś materiałowe wypustki na kilkanaście centymetrów :roll:

może być kawa z mlekiem, ciemny beż..
a co do zaczepów to myślałam o kilkucentymetrowych, żeby zakleszczyć w rame okna a okno.. nie wiem czy obrazowo wytłumaczyłam..
Beże prędzej się znajdą. Poszperam,obfocę co mam i Ci prześlę do wyboru.Z boku mogłaby być wstawka w jakiś wzorek.Myślę,że rolę zaczepów spełni zwykła gruba taśma bawełniana,więc powinno być ok. I nie musi być sciąganego pokrowca?
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Pt sie 12, 2011 11:59 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

Dziękuję już PW przeczytane i odpowiedziałam :ok:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt sie 12, 2011 11:59 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

taśma bawełniana :ok:
bez zciąganego pokrowca :ok:
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pt sie 12, 2011 14:57 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

a mi się marzy podłużna pufka (niegruba) na parapet - z antypoślizgowym dołem. bo kilka razy dziennie leżący na parapecie obecnie poddupnik podnoszę z podłogi :roll:

dałoby się? :)

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pt sie 12, 2011 16:36 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

Ja stopuję długi na prawie cały parapet [bo Migdał lubił na tej części zimniej sobie usiąść, a to wiadmomo niezdrowo na pęcherz :mrgreen: ] materacyk [noworodkowy becik, ale estetyczny] - taśmą drustronnie klejącą. Ale antypoślizg wydaje się być sensowny :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sie 12, 2011 16:55 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

Ależ ruch w pufkach :D Super :ok:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Pt sie 12, 2011 17:30 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

a czy puffki wytrzymują ciężar ludzia? :roll:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pt sie 12, 2011 19:03 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

a komplecik można zamówić ? :)
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Sob sie 13, 2011 10:01 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

A oto moja pufka w akcji :mrgreen:

Henrysia:
Obrazek

Gryś:
Obrazek

Nie udał mi się zrobić zdjęcia Chrobotkowi ale też przytulał się do pufki :wink:
:ok: :ok: :ok:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Sob sie 13, 2011 10:17 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

Ja chce 10 ale czy może siedzieć na niej dziecko? :oops:
Nataniel lat 12:)

Alina1971

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

Post » Sob sie 13, 2011 10:37 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

justyna p pisze:A oto moja pufka w akcji :mrgreen:

Henrysia:
Obrazek

Gryś:
Obrazek

Nie udał mi się zrobić zdjęcia Chrobotkowi ale też przytulał się do pufki :wink:
:ok: :ok: :ok:

Jakie wymiary ma Twoja pufka?
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

[poprzednia][następna]