Przykra sprawa...

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lip 02, 2013 17:45 Re: Przykra sprawa...

edit_f pisze:przykra sprawa.. za płyty zapłaciłam, fantów nie otrzymałam.. zero kontaktu, że jest jakiś problem..
dotyczy bazarku viewtopic.php?f=20&t=152178&p=9854786#p9854786
proszę uważać na forumowicza o nicku avild..

fanty po jakimś czasie, ale otrzymałam.. wydaje się, że to przypadkowe problemy były..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Nie lip 28, 2013 10:03 Re: Przykra sprawa...

bazarek :
viewtopic.php?f=20&t=153753
licytacja zakończyła się 17.07, kupująca nika1111 mimo pw (odebranych) - nie odezwała się.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lip 30, 2013 10:51 Re: Przykra sprawa...

Czarna puma - kupiła 2 zabawki dla kotów 17 lipca na tym bazarku:
viewtopic.php?f=20&t=154739

Pierwsze PW odebrała, nie odpisała.
Drugie PW z pytaniem, czy rezygnuje z zakupu poszło w sobotę 27.07. Brak kontaktu, nieodebrane.
Ostatnie logowanie użytkownika: 29.07.
Przed chwilą wysłałam PW o anulowaniu zakupu z powodu braku wpłaty i kontaktu.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto lip 30, 2013 11:16 Re: Przykra sprawa...

Czarna Puma - też kupiła ale zero kontaktu. Analogicznie do sytuacji Sis.
Wcześniejsze pw odebrane, jedno wisi - z 25.07 a ostatnie logowanie forumowiczki - 29.07.

viewtopic.php?f=20&t=154641
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto sie 06, 2013 17:26 Re: Przykra sprawa...

Czarna puma nie odebrała mojego pw z 24.07, pomimo, że była na miau do 29.07. Odezwała się do mnie 9 sierpnia, ale transakcja została anulowana , bo muszę w końcu zamknąć bazar.
Ostatnio edytowano Nie sie 11, 2013 21:05 przez dorobella, łącznie edytowano 1 raz

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw sie 08, 2013 14:30 Re: Przykra sprawa...

edit_f pisze:
edit_f pisze:przykra sprawa.. za płyty zapłaciłam, fantów nie otrzymałam.. zero kontaktu, że jest jakiś problem..
dotyczy bazarku viewtopic.php?f=20&t=152178&p=9854786#p9854786
proszę uważać na forumowicza o nicku avild..

fanty po jakimś czasie, ale otrzymałam.. wydaje się, że to przypadkowe problemy były..

Ja czekam na książki :roll:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw paź 03, 2013 20:47 Re: Przykra sprawa...

mam problem, kupiłam kurteczkę na bazarku Le tigre viewtopic.php?f=27&t=152031
płaszczy dotarł, jednak kolor jest zupełnie inny niż na zdjęciu :cry: (dla porównania zdjęcie, które zrobiłam w dzień, bez flesza, starając się by wiernie oddać kolor)
zdjęcie z bazarku
Obrazek
kurteczka już u mnie:
Obrazek

napisałam do Le tigre czy jest możliwość zwrotu, odpisała: Oj, niestety nie ma, ja nie odpowiadam za to jaki kto ma kolor ustawiony w monitorze a wiadomo też, że aparat czasem przekłamuje kolor.
a potem:W życiu by mi na myśl nie przyszło, by jako kupująca, a kupuję przez net sporo, zwracać coś, bo kolor jest nie taki, jak na fotkach. Zdjęcia są zawsze poglądowe, pamiętaj o tym, w opisie miałaś kolor granatowy, jeśli miałaś wątpliwości, mogłaś pytać. Nie zarzucaj mi nieuczciwości bo to chyba żart jakiś.
Powiem szczerze, moim zdaniem coś więcej ci się w nim nie spodobało, może źle leży na tobie albo coś i chcesz zwrócić. Nie prowadzę firmy i nie mam obowiązku przyjmować zwrotów, przesłałam ci ten przedmiot, co na zdjęciu, nie inny.

a zapłaciłam nie mało bo 50zł. Co robić? :roll:
Ostatnio edytowano Sob paź 05, 2013 14:44 przez britta, łącznie edytowano 1 raz

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Pt paź 04, 2013 8:50 Re: Przykra sprawa...

chyba niewiele... Zdjęcie z pchlego targu jest faktycznie chabrowe ale jeśli jest opis "granatowa" to sprzedająca będzie się tego trzymać. Nieładne są zaś te uwagi, że coś jeszcze Ci się nie podoba, a nie piszesz o tym, to już zarzucanie nieuczciwości.
Uważam jednak, że jeśli zdjęcie odbiega kolorem od rzeczywistego, to trzeba bardzo wyraźnie o tym pisać nie tylko "granatowa" ale też na przykład "zdjęcie chabrowe, w rzeczywistości ciemniejsza" i załączyć zdjęcia z lampą, bez lampy by pomóc kupującym w ocenie.
Tego wymaga rzetelność. Oglądałam ten pchli targ na kilku monitorach i wszędzie widzę kolor powiedzmy chabrowy, na pewno nie granat.
Wystaw kurtkę na bazarku / pchlim targu i już, zrób lepsze zdjęcia i już....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt paź 04, 2013 9:02 Re: Przykra sprawa...

zdjęcie jest podkręcone w programie graficznym, ta limonka z tyłu na żywo też nie daje po oczach. jestem o tym przekonana. ;)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pt paź 04, 2013 9:41 Re: Przykra sprawa...

A ja bardziej widzę ciepły granat (prawie chaber) na pierwszym i bardziej fiolet na drugim (lapek z zafarbem w kierunku niebieskości).
Ustawienia monitora naprawdę mogą nieźle namieszać.
Pierwsze foto mogło być przy sztucznym świetle, tak mi się wydaje.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob paź 05, 2013 14:39 Re: Przykra sprawa...

:cry: sama prowadzę bazarki i zawsze staram się, by zdjęcie nie odbiegało od rzeczywistości. Jednak gdyby ktoś miał jakieś zastrzeżenia nie wyobrażam sobie, żebym nie zwróciła pieniędzy. Ze zwykłej ludzkiej uczciwości i szacunku dla forumowiczów.

britta

Post » Nie paź 06, 2013 13:48 Re: Przykra sprawa...

A tą kurtkę jakieś śmieci oblazły czy jest taka "zajechana". Pierwsze zdjęcie super, u mnie niebieski chaber, drugie zdjęcie takie, że w życiu nie dałabym 5 dych, no i kolor granat wpadający we fiolet.
Ja dużo kupuję raczej tanich ciuchów, sprzedaję czasem coś po córce. Jakby była konfliktowa sprawa to przynajmniej zaoferowałabym zwrot części pieniędzy, a nie zapierała się, że wina monitora i kupującego. Le Tigre ma fajne i markowe ciuchy, ale ceny, jak dla mnie, często zaporowe. Stąd tylko podglądam jej bazarek. Kupowałam od niej tylko próbki perfum i wszystko było jak należy.
Edit: Przejrzałam zdjęcia kurtki na wątku Le Tigre (niestety już zamkniętym) i są rzeczywiście różne odcienie, na każdym zdjęciu wygląda inaczej. Może należało najpierw jednak zapytać o dokładny kolor. Cóż, britta zaryzykowałaś, a kurteczka ma fajny fason, może się przyzwyczaisz do koloru :wink:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Nie paź 06, 2013 19:23 Re: Przykra sprawa...

tak, Le Tigre się na mnie obraziła i zamknęła bazarek. Ale przynajmniej wyjaśniło się skąd taki kolor zdjęcia i jaki ma stosunek do naszego forum:
Wiesz, Britta, ja przecież jestem jasnowidzem, który domyśla się, czy wolisz granat, czy chaber.
Naucz się czytać ze zrozumieniem, granat to granat, granat dostałaś, obrażasz mnie. I owszem, czasem zdarzy mi się zdjęcie ściemnić, tyle akurat potrafię, bo zwyczajnie fotki z mojego aparatu robią zdjęcia kolorów, jakby były wyblakłe i sprane, co kompletnie nie odpowiada rzeczywistości, np. czarny wychodzi mi jak grafit. A zwrotu tym bardziej nie przyjmę od osoby, która mnie obraża. Jeśli widziałaś różne odcienie, co moim zdaniem w fotach jest normą, mogłaś pytać, który granat jest najbardziej oddający rzeczywistość. A nie jechać po osobie, że jest nieuczciwa :wink:
Ale powiem wam coś: jestem na tyle zbulwersowana tą potwarzą, że wystawiać tu czegokolwiek więcej nie zamierzam. Po co? Zawsze jakiś perfekcjonista może mi zarzucić nie-dość-dokładność i przekłamania. Owszem, ci, co zapłacili, swoje rzeczy dostaną. Komentarze możecie zamieścić w komentarzowym wątku :) A ty mi roztaczałaś wizje atmosfery na Miau, jak tu jest cudnie, tymczasem ja często co innego tu obserwuję, zwyczajne cechy aparatu zmieniasz w nieuczciwość, zbyt radykalna jesteś. Widocznie chciałaś jakiś inny odcień niebieskiego, nie granat, o którym pisało, i zwalasz winę na mnie. Nie, dzięki.
Nie zamierzam bawić się więcej w przepychanki słowne. Wątek jest do zamknięcia, wszyscy dostaną PW dot. wysyłki. Osobowość co poniektórych przekłada się na satysfakcję z zakupów.

nie roztaczałam przed Le tigre żadnych wizji forum 8O . A na tych zdjęciach...jakby nie patrzeć kurtka w realu ma kolor ciemnogranatowy wpadający w czarną śliwkę. Chabrowego odcienia w tym ani na lekarstwo. Może wystawię na bazarku, pokażę też koleżance bo jest zainteresowana.
Ostatnio edytowano Nie paź 06, 2013 19:31 przez britta, łącznie edytowano 2 razy

britta

Post » Nie paź 06, 2013 19:29 Re: Przykra sprawa...

od razu mówiłam. ;)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Nie paź 27, 2013 22:27 Re: Przykra sprawa...

czarno-czarni pisze:Czarna Puma - też kupiła ale zero kontaktu. Analogicznie do sytuacji Sis.
Wcześniejsze pw odebrane, jedno wisi - z 25.07 a ostatnie logowanie forumowiczki - 29.07.

viewtopic.php?f=20&t=154641

wyjaśniło się coś?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

[poprzednia][następna]