Moderator: Moderatorzy
klaudiafj pisze:I mam takie pytoniouwagę - czy nie lepiej by było dodawać równo po jednym punkcie zamiast 1,2,3 - też wyłoniłby się zwycięzca, który by miał najwięcej puntów, a nie trzeba by było wartościować. Można by było więcej pojedynczych punktów przyznawać np 5 szt., żeby więcej kotów obdzielić punktami, a i tak wyłoniłby się wygrany.
Sihaja pisze:Dzień dobry
3 pkt - Kropka
2 pkt - Bella
1 pkt - Twiggy
3 pkt - Tymuś
2 pkt - Maciuś
1 pkt - Boss
Ewa L. pisze:Sihaja pisze:Dzień dobry
3 pkt - Kropka
2 pkt - Bella
1 pkt - Twiggy
3 pkt - Tymuś
2 pkt - Maciuś
1 pkt - Boss
Dorotko o którego Maciusia chodzi - nr 10 od Barbasia czy nr 18 od klaudiafj ?
Sihaja pisze:Ewa L. pisze:Sihaja pisze:Dzień dobry
3 pkt - Kropka
2 pkt - Bella
1 pkt - Twiggy
3 pkt - Tymuś
2 pkt - Maciuś
1 pkt - Boss
Dorotko o którego Maciusia chodzi - nr 10 od Barbasia czy nr 18 od klaudiafj ?
No masz babo placek. Nie zauważyłam, że są 2 Maciusie i co teraz mam zrobić? Dajemy dla czarnulka od Barbasi. A dla Maciusia klaudiifj wyróżnienie.
I tak wszystkie pysie są piękne, nie wiadomo, kogo wybrać...
Ewa L. pisze:Cały urok i trudność głosowania polega na przyznawaniu tych wszystkich punktów. Na pewno liczącym byłoby łatwiej podliczać głosy bo 1+1 to łatwa arytmetyka ale czy głosować byłoby łatwiej ? Ja myślę że nie bo i tak z 19 kotów trzeba by było wybrać trzy więc co za różnica punktować 3, 2 i 1 pkt czy po 1 dla wybranych.
Tak więc w kwestii punktacji zdania nie zmienię i nadal będzie obowiązywać reguła 3,2i 1 pkt.
Jeśli chodzi o pytanie jolabuk 5 to wyjaśniam :
w momencie zgłaszania kota do konkursu na okres jego trwania osoba zgłaszająca staje się opiekunem zgłoszonego przez siebie kota . To nazywamy własnym kotomstwem i zgłaszający nie może głosować na zgłoszonego przez siebie kota. Natomiast wszystkie inne osoby jak najbardziej mogą głosować na tego kota.
Przykład :
Myszolandia jest opiekunem Myszki ale do konkursu Myszka została zgłoszona przez Ewa L.
W takim przypadku Ewa L. staje się opiekunem Myszki na czas trwania konkursu i nie może głosować na Myszkę za to Myszolandia tak bo na czas konkursu nie jest opiekunem Myszki.
Mam nadzieję że wyjaśniłam .
MalgWroclaw pisze:a czy opiekun zgłaszający na czas konkursu przejmuje karmienie i mizianie?
MalgWroclaw pisze:a czy opiekun zgłaszający na czas konkursu przejmuje karmienie i mizianie?
jolabuk5 pisze:MalgWroclaw pisze:a czy opiekun zgłaszający na czas konkursu przejmuje karmienie i mizianie?
NIE!Zresztą nie sądzę, żeby kotomstwo się na to zgodziło
Ewa L. pisze:jolabuk5 pisze:MalgWroclaw pisze:a czy opiekun zgłaszający na czas konkursu przejmuje karmienie i mizianie?
NIE!Zresztą nie sądzę, żeby kotomstwo się na to zgodziło
Może były by szczęśliwe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości