dedi pisze:Nie mam zamiaru Ci sie tłumaczyć z pomysłów moich dzieci i opowiadac o dzieciach ani tu aniz na PW - moze dasz sobie spokoj oki? Jak sie dzieci dobrze uczy to są pomyslowe - panie polonisto
Tnij a Ciach to sa dwa rózne słowa i tyle - a ze moi uczniowie chca pomoc FFA a nie tobie to juz nie moj problem..znajdx sobie szkołe współpracująca i sobie uzywajcie haseł jakich wam sie podoba - a bazarek to nie miejsce na wymiane uwag tylko na aukcje na zwierzeta..troche kultury nie jestes na targowisku wiejskim..
Akcje nie polegają na hasłach - hasła to byly w przeszłej epoce - ja i dzieci nie działamy hasłami ale zajęciami
To moja ostatnia uwaga na ten temat.
Proponuje Wy sobie ciachajcie te bezdomnośc a my ją będziemy Tnąć - najwazniejsze aby "nie bylo ich tylu..bezdomnych"
dedi pisze:Jose to w końcu sie zdecydujcie - ciachacie czy tniecie??????????
ja do żadnych błędów sie nie przyznaje - moi uczniowie robią coś innego poza gadaniem i hasłami
dedi pisze:Jesli Ci nie odpisze to nie dlatego ze mnie zatkało, po prostu nie widze sensu dalszej dyskusji
Nalezycie chyba do tych co w dziecinstwie bili inne dzieci łopatką za to, ze miały takie same wiaderka
Z dawien dawna w szkołach dzieci korzystają z nauki i pomysłów doroslych, uzywają cytatów z autorów do ktorych Wam jeszcze daleko - powinniście sie cieszyć ze sława waszej akcji dociera do najmlodszych, a ze ktos ulozył sobie takie haslo jak wasze..cóż ...
Jak dzieci uzyją na plakacie akcji profilaktyki palecia słów "Palenie Zabija" to ktoś tez bedzie sie ze mną spierał trzy dni - to w końcu tez kogos hasło
Co nie znaczy ze sie przyznam do kradziezy czegokolwiek z tego forum, a wszemu banerowi dzis dopiero sie przyjrzalam dokladnie - faktycznie miga tam "Tnij" i "Ciach" na zmiane???????

Kończąc moją obecność w tym wątku i w tej sprawie:
1. Nie, nie oczekuję, że praca z hasłem Tnij bezdomność zniknie. Trudno. Nie uczeń popełnił błąd, a dedi, nie ma co karać ucznia. To jasne.
2. Oczekuję, że w tym co robi dedi zwłaszcza wspólnie z FFA nie będzie się pojawiało już hasło, które należy do mnie, a które jest hasłem przewodnim akcji Ciach!bezdomność prowadzonej przez CK, czyli Tnij bezdomność.
3. Oczekuję, że tam gdzie to tylko technicznie możliwe, czyli wszędzie poza pracą ucznia, dedi usunie (zmieni) hasło na takie, które nie będzie moją własnością i nie będzie wprowadzało w błąd, że jej i FFA akcja ma cokolwiek wspólnego z CK. A obecnie tak jest.
4. Oto banner akcji CK dynamicznie:
i statycznie, jeden ze screenów
Praca ucznia wg dedi w ogóle nie mająca nic wspólnego z Ciach!bezdomność, a wg mnie będąca dowodem na to, skąd dedi podsunięte uczniom hasło wzięła. Zwracam uwagę na układ liter, umaszczenie kota i podobieństwo samej koncepcji graficznej.
Plakat kampanii "Tnj Bezdomność" malowany ołówkiem i kredką przez Michała W lat 10
5. Mam już dość udowadniania, że nie jestem wielbłądem.