Podobnie jak rok temu otwieram troszkę nietypowy bazarek, a mianowicie rozliczenia PIT-ów (do końca kwietnia należy złożyć zeznanie podatkowe za ub. rok!).
Rozliczeń będę dokonywała ja, natomiast mój mąż będzie sprawdzał i czuwał nad poprawnością rozliczenia (pracuje w skarbówce, więc ma doświadczenie i potrzebną wiedzę). Dochód z bazarku przeznaczam na karmienie wolnożyjących kotów na ul. Gościnnej w Gdańsku oraz na karmę dla dwóch tymczasów, które u nas się trochę zasiedziały ...
Chcemy też z racji zimy kupić trochę lepszą, pożywniejszą suchą karmę na ul. Gościnną. Czeka nas również ponowne odrobaczanie (wczesną wiosną).
Aby rozliczyć zeznanie za 2014 rok potrzebuję zeskanowany bądź sfotografowany (w dobrej rozdzielczości, aby można odczytać kwoty i dane) uzyskany od pracodawcy formularz PIT-8C, PIT-11, PIT-11A, PIT-40A, PIT-R. Do rozliczenia potrzebne są również informacje koniecznych do rozliczenia ulg, z których podatnik chce skorzystać, np. w przypadku ulgi na internet czy prorodzinnej (na dziecko) - kwot wydatkowanych w 2014 r. na internet (+informacja,czy podatnik już rozliczał w latach ubiegłych ulgę na internet) oraz danych dziecka (imię, nazwisko, PESEL). O ile oczywiście przysługuje ulga lub mamy chęć z niej korzystać

Gotowe do wydrukowania i złożenia w urzędzie skarbowym zeznanie (PIT-37, PIT-36, PIT-38) zwracam na maila w formie PDF lub wysyłam pocztą na koszt zleceniodawcy.
Możecie też zlecić mi wysłanie zeznania przez internet do urzędu skarbowego za pośrednictwem Ministerstwa Finansów - przez aplikację "e-Deklaracje". Nie musicie się wtedy na zeznaniu podpisywać i chodzić po urzędach, a otrzymujecie ode mnie na maila kopię złożonego PIT-a (w pdf.) oraz urzędowe poświadczenie odbioru wystawiane przez Ministerstwo Finansów.
Jest też możliwość wydrukowania i odbioru osobistego w Gdańsku.
Myślę, że każdy z Was ma swój upatrzony cel, na który zechce przekazać 1% podatku. Jeśli nie, za Waszą zgodą będziemy ten 1% przekazywać naszym trójmiejskim organizacjom: PKDT, Bezbronne Zwierzęta i Miau Adopcje.
Zainteresowanych proszę o wpisywanie się tu na wątku lub pv, natomiast szczegóły będziemy uzgadniać na pv

Koszt: 15 zł (zatem jak w tamtym roku, jak też w okolicach dolnej granicy cennika z ogłoszeń w/s rozliczania PIT-ów w Trójmieście ), ale możemy negocjować). W przypadku bardziej skomplikowanych PIT-ów cenę ustalimy indywidualnie - na pewno się dogadamy.
Oferuję nie tylko rozliczenia PIT-ów, ale również konsultacje w zakresie prawa podatkowego

Zapraszam do skorzystania z bazarku!