prototyp - drapak na RTG i badania Popiołka KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw mar 05, 2015 23:41 prototyp - drapak na RTG i badania Popiołka KONIEC

Nowy drapak miał być dla Popiołka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=166909&start=60#p10972561 i jego kumpli w DT- do zabawy i wylegiwania się, ale póki co, badania i leczenie są mu zdecydowanie bardziej potrzebne...

Obrazek

Popiołcio jest podopiecznym Fundacji Szanowny Pan Kot, jest u mnie od miesiąca. Przyjechał na doleczenie trudno gojącej się rany pod pachą, po długiej walce, jaką o jego życie i zdowie stoczyła leeann (dzięki, Dziewczyno! :) ).

Mały spędził ponad dwa miesiące w szpitaliku, wciąż, mimo dobrego apetytu jest chudziutki z powodu tak długiego ograniczenia ruchu i długotrwałej biegunki. Powolutku się leczy, ale mamy pod górkę: rana, która była już stosunkowo niewielka, znów się rozeszła. Potrzebne było kolejne szycie. Doktor zaobserwował podczas zabiegu, że kot ma kłopoty z oddychaniem. Zalecił wykonanie RTG i morfologii - a tu środków brak :(

Dlatego zapraszam do zakupu prototypu drapaka hand-made, wykonanego przeze mnie z wykorzystaniem szpuli z drewnianej sklejki i grubej tektury, wykładziny dywanowej, filcu, 25 metrów sznura sizalowego o grubości 1 cm i dużych ilości kleju polimerowego:-) Całość nie jest bardzo ciężka, ale ze względu na szerokość podstawy - stabilna.
Drapak wieńczy poducha z tkaniny obiciowej mocowana do podstawy na rzepy, Nabywca prototypu może wybierać pomiędzy trzema już wykonanymi poduszkami.

Średnica podstawy to 48 cm, wysokość drapaka bez legowiska - 50 cm. Waga ok. 5 kg.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Cena wywoławcza 120 zł, KT- 160 (RTG + pełna morfologia :wink: ). Prototyp można obejrzeć w Warszawie, na Żeraniu. Ze względu na ciężar drapaka preferowany odbiór osobisty, ewentualna przesyłka na koszt Kupującego zgodnie z cennikiem ustalonego przewoźnika.
Koniec bazarku 22 marca o godz. 23:30.

Mam materiały na jeszcze dwa takie drapaki, na życzenie Kupującego podstawa może być tylko polakierowana (lakier bezbarwny, półmat). Czas wykonania dwóch następnych egzemplarzy - ok. 14 dni.

Jesienią miałam kontakt z pp, materiały użyte do wykonania drapaka nie znajdowały się w domu, w którym był chory kot.
Ostatnio edytowano Nie mar 22, 2015 23:31 przez Mania2, łącznie edytowano 1 raz

Mania2

Od: Śro lut 11, 2009 21:35

Post » Pt mar 06, 2015 11:09 Re: prototyp - drapak handmade na RTG i badania Popiołka

jaki ładny :lol:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt mar 06, 2015 11:26 Re: prototyp - drapak handmade na RTG i badania Popiołka

Kotek czy drapak? :wink:

Mania2

Post » Pt mar 06, 2015 18:13 Re: prototyp - drapak handmade na RTG i badania Popiołka

Jedno i drugie, drapak świetny! Możesz zdradzić, gdzie kupiłaś sznurek?
Za książki z bazarku książkowego serdecznie dziękuję, dotarły już kilka dni temu.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt mar 06, 2015 19:37 Re: prototyp - drapak handmade na RTG i badania Popiołka

na Allegro :D
Żałuję, że nie kupiłam od razu więcej - ale wydawało mi się, że 30 metrów wystarczy mi na 3 szpule :roll:

Wpisz w wyszukiwarkę :LINA SIZALOWA - jest kilku sprzedawców z podobnymi cenami i sporym wyborem grubości linek :)

Mania2

Post » Pt mar 06, 2015 22:43 Re: prototyp - drapak handmade na RTG i badania Popiołka

Poszukam. Mamy "rurę" o sporej średnicy, szkoda by było, żeby się zmarnowała.
Kciuki za powodzenie Bazarku :ok:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Nie mar 15, 2015 0:30 Re: prototyp - drapak handmade na RTG i badania Popiołka

Mania2, wielkość wszystkich zdjęć w poście viewtopic.php?p=11017160#p11017160 jest niezgodna z regulaminem.
Mają wymiary 500px × 888px - z dłuższego boku przekraczają 640px.

Regulamin Forum Miau.PL faq.php#f0r0
5. Zalecenia techniczne wobec Użytkowników:
(...)
b) Staraj się nie umieszczać bezpośrednio na Forum zdjęć ani innej grafiki, która może obciążać pobieranie Forum. Zamiast zdjęć umieść linki do nich. Jeżeli już musisz umieścić zdjęcie/grafikę na Forum, to nie powinno ono być większe niż 640 pikseli na dłuższym boku i przekraczać wagi 150 kilobajtów. Dbaj o to, aby nie było zbyt wiele takich zdjęć na jednej stronie wątku.
(...)

Fotki trzeba zmniejszyć lub usunąć znaczniki [img]zostanie_link_do_zdjęcia[/img]
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Czw mar 19, 2015 21:33 Re: prototyp - drapak handmade na RTG i badania Popiołka

zmniejszyłam zdjęcia - melduję wykonanie zadania! :wink:

Zdaje się, że z czystym sumieniem oddam drapak stadu :P

Mania2

Post » Nie mar 22, 2015 23:35 Re: prototyp - drapak na RTG i badania Popiołka KONIEC

No to zamykam bazarek. Jak już zwiozę prototyp do domu, obfotografuję go z modelami.
Jeśli ktoś się namyśli, proszę o info na PW - jednej szpuli na razie na pewno nie wykorzystam, więc jakby cuś, materiał jest :)

Mania2