PRÓBA STWORZENIA KLUBU FELINOLOGICZNEGO W RZESZOWIE

Forum Felis Polonia

Moderator: DoBo

Post » Pon wrz 25, 2006 20:42 PRÓBA STWORZENIA KLUBU FELINOLOGICZNEGO W RZESZOWIE

WITAM,
mam ogromną prośbę potrzebuję wszelkich informacji i porad aby założyć klub felinologiczny w Rzeszowie. Do tej pory wszelkie sprawy związane z rejestracją , wyborem i zakupem kociaków moglismy załatwiać w miastach oddalonych od podkarpacia od 170 do 300 km(Krakow,Lublin,W-wa). Dlatego zwracam się do wszystkich miłośników o informacje i rady jak mozna załozyć taki klub w naszym mieście-stolicy podkarpacia. Z tego co do tej pory udało mi się dowiedzieć -to ze potrzebujemy min.15 osób-na szczęście to da się załatwić. Moja MCO ma rodowód FPL i jest zarejstrowana w W-wie, część kotów z naszego miasta ma rodowody zarejstrowane w Krakowie. Dodatkowo chcielibyśmy ,żeby w końcu zaczęły odbywać się u nas prawdziwe wystawy-a nie tylko pokazy. Zwracam się z prośbą o pomoc i radę.Pozdrawiam i z góry dziękuję !!!
Sylwia Proksa

Sylvka

Od: Śro lis 23, 2005 20:38

Post » Wto wrz 26, 2006 0:12

:D Po pierwsze zapoznać się z :Ustawą z dnia 07.kwietnia 1989r Prawo o stowarzyszeniach .
2. Znależć 15 osób ,wybrać organ załozycielski uprawniony do reprezentacji-Zarząd.członkowie Komisji rewizyjnej.
3. Opracować Statut Stowarzyszenia.
4.Złozyć wniosek o rejestrację Stowarzyszenia w Krajowym Rejestrze Sądowym Sądu Rejonowego .
5.Po otrzymaniu nr KRS-u wystąpic o nadanie REGONU .
Jeżeli to załatwicie to już pierwszy sukces za Wami.
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23