Basia_D pisze:wg mnie istnienie takiej listy ogólenie dostępnej da nam wiedzę, jakie są, ale to nie my jesteśmy władzą wykonawczą, to nie pod nasze spojrzenie są porównywane nasze propozycje względem już istniejących
i dlatego podajemy ich kilka
wierzę, że w ciągu wielu lat istnienia Fife została "opatenetowana" jak najsprawniejsza droga, aby ten czas skrócić do minimum
tak Basiu, zgadzam się z Tobą w zupełności, nie my jesteśmy władza wykonawczą, ale obserwowałam starania znajomych o przydomek i nasunęły mi się pewne wnioski:
na konkretnym przykładzie:
wysyłam 6 propozycji, czekam 3 miesiące zanim dostanę odpowiedź, okazuje się, ze mma pecha i wszystkie propozycje zostały odrzucone - ktoś już je zarejestrował wcześniej. Muszę wysłać kolejny wniosek do macierzystego klubu, macierzysty klub wysyła do FP, FP wysyła do fife, póxniej kolejna weryfikacja - załóżmy, że mam szczęście któraś z propozycji przechodzi, czyli najpierw dostaje ją FP, potem macierzysty klub a potem ja... i robią siękolejne 3 miesiące...
W przypadku gdybym miała dostep do już zarejestrowanych przydomków byłoby duzo większe prawdopodobieństwo iż jedna z moich wysłanych za pierwszym razem propozycji zostanie zaakceptowana - idąc dalej czas oczekiwania na przydomek zostaje skrócony.
A można to wszystko jeszcze lepiej zorganizować... Mamy internet, ustawy o elektronicznych dokumentach... elektronicznych podpisach, naprawdę można

To co stare i sprawdzone naprawdę nie zawsze jest najlepsze. Zwłaszcza gdy pojawiają się nowe mozliwości
I nie chodzi mi absolutnie o wchodzenie w kompetencje fife, samej weryfikacji... tylko, że być może można to rozwiązać lepiej