Przydomki hodowlane

Forum Felis Polonia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Czw mar 09, 2006 23:05

Magis pisze: I może warto się zastanowić nad złożeniem takiego wniosku, kiedy już będizemy pełnoprawnym członkiem fife.

Jak nas FIFe przyjmie i jak juz bedziemy pełnoprawnym członkiem FIFe ,to Ty Magis zapewne juz zapomnisz o tym o czym od kilku dni notorycznie nękasz na forum - a wiesz dlaczego ?bo bedziesz juz miała swój przydomek hodowlany -i w zasadzie nie będzie Cie to wtedy nic a nic obchodziło :wink:
I proponuję zakończyć te dyskusję ,bo zaczyna niebezpiecznie "wrzeć" :( i robic sie niemiło :evil:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw mar 09, 2006 23:09

Magis,
dlaczego pytałam się o procedurę??
Wiadome jest , że przydomków jest o kichy i trochę, wnioski które są dostarczane do odpowiedniej komórki muszą być sprawdzone pod kątem powtarzalności czy chociażby podobieństwa do istniejącego już przydomka,
wg mnie istnienie takiej listy ogólenie dostępnej da nam wiedzę, jakie są, ale to nie my jesteśmy władzą wykonawczą, to nie pod nasze spojrzenie są porównywane nasze propozycje względem już istniejących
i dlatego podajemy ich kilka
wierzę, że w ciągu wielu lat istnienia Fife została "opatenetowana" jak najsprawniejsza droga, aby ten czas skrócić do minimum

osobiście zanim złożyłam wniosek o nadanie przydomka przejrzałam dosyć obszerną listę hodowli NFO na świecie (nie porównywałam moich propozycji z hodowlami innych ras)
również chciałabym wiedzieć co i jak, bo plany na ten rok mam już sprecyzowane...

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Czw mar 09, 2006 23:14

danunka pisze:
Magis pisze: I może warto się zastanowić nad złożeniem takiego wniosku, kiedy już będizemy pełnoprawnym członkiem fife.

Jak nas FIFe przyjmie i jak juz bedziemy pełnoprawnym członkiem FIFe ,to Ty Magis zapewne juz zapomnisz o tym o czym od kilku dni notorycznie nękasz na forum - a wiesz dlaczego ?bo bedziesz juz miała swój przydomek hodowlany -i w zasadzie nie będzie Cie to wtedy nic a nic obchodziło :wink:
I proponuję zakończyć te dyskusję ,bo zaczyna niebezpiecznie "wrzeć" :( i robic sie niemiło :evil:

danunka skoro jest to dla Ciebie takie niemiłe to dlaczego bez przerwy tu zaglądasz i czytasz to co piszę? - to raz.
widzisz... nie oceniaj mnie skoro mnie nie znasz. O tym co zapewne zrobię a czego zapewne nie. Bo mi zalezy na tym, aby nie tylko mi było fajnie ale tez i tym co po mnie się będa starać. - to dwa.
Po trzecie przychylam się do Twojej propozycji - jeżeli nie masz niczego konstruktywnego do dodania to zakończ nękanie forum swoimi wywodami. Przestanie robić się niemiło.

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Czw mar 09, 2006 23:24

Basia_D pisze:wg mnie istnienie takiej listy ogólenie dostępnej da nam wiedzę, jakie są, ale to nie my jesteśmy władzą wykonawczą, to nie pod nasze spojrzenie są porównywane nasze propozycje względem już istniejących
i dlatego podajemy ich kilka
wierzę, że w ciągu wielu lat istnienia Fife została "opatenetowana" jak najsprawniejsza droga, aby ten czas skrócić do minimum

tak Basiu, zgadzam się z Tobą w zupełności, nie my jesteśmy władza wykonawczą, ale obserwowałam starania znajomych o przydomek i nasunęły mi się pewne wnioski:
na konkretnym przykładzie:
wysyłam 6 propozycji, czekam 3 miesiące zanim dostanę odpowiedź, okazuje się, ze mma pecha i wszystkie propozycje zostały odrzucone - ktoś już je zarejestrował wcześniej. Muszę wysłać kolejny wniosek do macierzystego klubu, macierzysty klub wysyła do FP, FP wysyła do fife, póxniej kolejna weryfikacja - załóżmy, że mam szczęście któraś z propozycji przechodzi, czyli najpierw dostaje ją FP, potem macierzysty klub a potem ja... i robią siękolejne 3 miesiące...
W przypadku gdybym miała dostep do już zarejestrowanych przydomków byłoby duzo większe prawdopodobieństwo iż jedna z moich wysłanych za pierwszym razem propozycji zostanie zaakceptowana - idąc dalej czas oczekiwania na przydomek zostaje skrócony.

A można to wszystko jeszcze lepiej zorganizować... Mamy internet, ustawy o elektronicznych dokumentach... elektronicznych podpisach, naprawdę można :) To co stare i sprawdzone naprawdę nie zawsze jest najlepsze. Zwłaszcza gdy pojawiają się nowe mozliwości :)

I nie chodzi mi absolutnie o wchodzenie w kompetencje fife, samej weryfikacji... tylko, że być może można to rozwiązać lepiej

Magis

Post » Czw mar 09, 2006 23:28

Howgh!
Aida-RUS
Obrazek
Obrazek

Rincevind

Od: Sob cze 25, 2005 0:35

Post » Pt mar 10, 2006 7:02

Magis pisze:tak Basiu, zgadzam się z Tobą w zupełności, nie my jesteśmy władza wykonawczą, ale obserwowałam starania znajomych o przydomek i nasunęły mi się pewne wnioski:
na konkretnym przykładzie:
wysyłam 6 propozycji, czekam 3 miesiące zanim dostanę odpowiedź, okazuje się, ze mma pecha i wszystkie propozycje zostały odrzucone - ktoś już je zarejestrował wcześniej. Muszę wysłać kolejny wniosek do macierzystego klubu, macierzysty klub wysyła do FP, FP wysyła do fife, póxniej kolejna weryfikacja - załóżmy, że mam szczęście któraś z propozycji przechodzi, czyli najpierw dostaje ją FP, potem macierzysty klub a potem ja... i robią siękolejne 3 miesiące...
W przypadku gdybym miała dostep do już zarejestrowanych przydomków byłoby duzo większe prawdopodobieństwo iż jedna z moich wysłanych za pierwszym razem propozycji zostanie zaakceptowana - idąc dalej czas oczekiwania na przydomek zostaje skrócony.

A można to wszystko jeszcze lepiej zorganizować... Mamy internet, ustawy o elektronicznych dokumentach... elektronicznych podpisach, naprawdę można :) To co stare i sprawdzone naprawdę nie zawsze jest najlepsze. Zwłaszcza gdy pojawiają się nowe mozliwości :)

I nie chodzi mi absolutnie o wchodzenie w kompetencje fife, samej weryfikacji... tylko, że być może można to rozwiązać lepiej

Podpisuje sie czterema łapami:)

Dobrze gada, wódki jej dać:)
Ka$ia + 7ogonów +4(a)kity

Ka$ia

Od: Pt lip 29, 2005 10:22

Post » Pt mar 10, 2006 8:21

Magis,
lecz żadne z osób wypowiadających się w tym wątku (chyba, że się mylę, to prosze mnie poprawić) nie widziało, na jakiej zasadzie odbywa się nadawanie przydomka - w jaki sposób są weryfikowane, co jest brane pod uwagę, a co odrzucane i dlaczego
dlatego możemy tylko gdybać co można zrobić, aby było lepiej i dlatczego to co tak bardzo wielu interesuje nie jest ogólnie dostępne

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pt mar 10, 2006 10:43

Basiu, ja myslę , że odbywa się to wszystko bardzo prosto: jest baza danych, przychodzi nazwa zostaje sprawdzona w bazie (czy występuję bądź czy występują podobne) i tyle. Nie sądzę, żeby przy rejestracji przydomków pracowali poligloci znający wszystkie jezyki krajów członkowskich FIFE ;) aby czuwać nad np poprawnością językową danego przydomka.

Czy komus przychodza jakieś inne pomysły jak by to się mogło odbywać?

Magis

Post » Pt mar 10, 2006 11:10

Magis, dlaczego trzepiesz pianę już szóstą stronę. Mówiąc szczerze nic twórczego nie wniosłaś do dyskusji oprócz wytrącenia z równowagi kilku osób. Zupełnie jak p. Lepper. Zacznij od zwykłego społecznego działania i pierwszych kroków w swoim macierzystym klubie, a później jak starczy ci zapału będziesz dokonywać znaczących zmian na wyższym szczeblu na miarę XXI w.
Przecież internet i podpis elektroniczny jest u nas na porządku dziennym :ryk:

EverGreen

Od: Pon sty 30, 2006 21:56

Post » Pt mar 10, 2006 11:18

Ever Green masz świetą rację.
Lepiej jest zostawić wszystko tak jak było. Niczego nie dotykać i cieszyć sie ze łaskawie po długim czasie dostanie się zarejestrowany przydomek lub inny dokument.
Wyobraź sobie ze wszelkiego rodzaju stowarzyszenia obowiązuje Kodeks Postepowania Administracyjnego i tam jest dokładnie okreslone w jakim czasie mamy otrzymac odpowiedź. Sorry ale płacąc za to tym bardziej moge oczekiwac, ze zostanie to sensownie krótkim czasie załatwione.
Twoja wypowiedź o biciu piany i porównanie Magis do Leppera składam na karb tego że naprawde jesteś zielony(a).
Smutne jest jak ktoś nie rozumie tekstu który czyta. Jeszcze smutniejsze jest jak nie rozumie co sam pisze
Aida-RUS
Obrazek
Obrazek

Rincevind

Od: Sob cze 25, 2005 0:35

Post » Pt mar 10, 2006 11:48

EverGreen pisze:Zacznij od zwykłego społecznego działania i pierwszych kroków w swoim macierzystym klubie, a później jak starczy ci zapału będziesz dokonywać znaczących zmian na wyższym szczeblu na miarę XXI w.
Przecież internet i podpis elektroniczny jest u nas na porządku dziennym :ryk:

Nie będę wykazywać specjalnie dla twojego uzytku co juz zrobiłam, bo to by umniejszało wartośc mojej pracy. Powiem tylko, że jak otworzysz ostatni numer "Kota" to wyniki mojej pracy tam znajdziesz. Ciekawa jestem czy możesz to samo powiedziec o sobie? Robisz coś sensownego? Bo komentarze do moich maili zdają się temu przeczyć.
Naprawdę nie mam nic przeciwko temu, aby osoby którym wątek się nie podoba przestały go czytać. To jest wolny kraj nikt Cię nie zmusza do czytania tego co piszę.
Rozumiem EverGreen, że bardzo Ci się wszystko podoba tak jak jest i zmian nie chcesz. Masz prawo. Ale my mamy prawo pomyślec o tym jak pewne rzeczy usprawnić, żeby osoby które przyjdą "po nas" miały już łatwiej. Pisze to chyba po raz trzecie a Ty dalej nie rozumiesz.

Internet i podpis elektroniczny w Polsce nie są na porządku dziennym. Poczytaj statystyki. A mogłyby być, bo ułatwiaja życie właśnie.

Magis

Post » Pt mar 10, 2006 11:55

Ka$ia pisze:Podpisuje sie czterema łapami:)

:lol: to ja winko poprosze ;)

Magis

Post » Pt mar 10, 2006 12:48

Magis pisze:
Ka$ia pisze:Podpisuje sie czterema łapami:)

:lol: to ja winko poprosze ;)

To ja proponuje na najblizszej wystawie czerwone hiszpanskie:)
Kto jeszcze chetny?
Sa jakies preferencje?
Ka$ia + 7ogonów +4(a)kity

Ka$ia

Od: Pt lip 29, 2005 10:22

Post » Pt mar 10, 2006 13:00

Rincevind pisze: wszelkiego rodzaju stowarzyszenia obowiązuje Kodeks Postepowania Administracyjnego

:? ale również art.6 pkt.1 i 2 Ustawy z dn.7 kwietnia 1989r -Prawo o Stowarzyszeniach :wink:
a poza tym życzę wszystkim oczekującym na przydomki hodowlane wiecej cierpliwości i większej powściągliwości w wyrażaniu swoich opinii :evil: ,bo i tak polscy hodowcy na arenie międzynarodowej nie mają najlepszej cenzurki :(
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pt mar 10, 2006 13:44

danunka pisze: a poza tym życzę wszystkim oczekującym na przydomki hodowlane wiecej cierpliwości i większej powściągliwości w wyrażaniu swoich opinii :evil: ,bo i tak polscy hodowcy na arenie międzynarodowej nie mają najlepszej cenzurki :(

nie mieli dotychczas. I to po części dzieki takim właśnie postawom "jest niezbyt dobrze, ale co tam, po co coś ruszać, zmieniać". Jakby każdy pomyslał co można zrobić, zakasał rękawy i zaczął robić, to i opinia by się zmieniła. A tu oprócz niezadowolenia, ze komuś innemu się chce to niewiele od doświadczonych hodowców inwencji wyszło.

Tylko obelgi.

Nie chcesz nie rób - ale uszanuj, że komuś się chce. To nie personalnie do Ciebei danunka, tylko ogólnie, do tych co tylko potrafią pisać o biciu piany a konstruktywnych pomysłów brak.

Magis

[poprzednia][następna]