Marcepan pisze:danunka pisze:A może inaczej tę patową sprawę rozwiązać ? może kluby powinny przekazywać sobie pisemne potwierdzone informację , kto zachowuje się niegodnie i niewłaściwe i zwyczajnie nie przyjmować na wystawę !
fantastyczne pole do nadużyć. kara przed udowodnieniem winy.
bo jeśli wina zostanie udowodniona, to chyba najprościej wyrzucić z klubu, zamiast rozsyłać informacje?
wyrzucić z klubu ? przeczytaj swój Statut klubowy
jest duża szansa zapisania się do innego
jeżeli ktoś notorycznie i celowo wylewa mi czerwony barszcz na biały obrus - przestaje być moim gościem ,
więc wystawca, który nie przestrzega zasad wystawowych ( zgłasza koty i unika zapłacenia za uczestnictwo, łamie warunki takie jak : wnoszenie kotów, które nie ukończyły 3 miesiące życia, i takich które nie są umieszczone w katalogu oraz nie przeszły kontroli weterynaryjnej oraz nie respektują zakazu sprzedaży kotów podczas trwania wystawy (umieszczonego w informacji o wystawie) - nie powinien być przyjmowany na wystawy. Takie moje zdanie !
I coś Wam jeszcze powiem - czytałam kilkakrotnie negatywne opinie na temat jednej hodowczyni ze wschodu. Była u nas dwukrotnie -rozmawiałyśmy z nią ,potem obserwowałam .
Nie złamała naszego żadnego warunku wystawowego.