czipowanie a elektroniczne zgłoszenie na wystawę

Forum Felis Polonia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon gru 14, 2009 11:12 Re: czipowanie a elektroniczne zgłoszenie na wystawę

danunka pisze:A może inaczej tę patową sprawę rozwiązać ? może kluby powinny przekazywać sobie pisemne potwierdzone informację , kto zachowuje się niegodnie i niewłaściwe i zwyczajnie nie przyjmować na wystawę !

fantastyczne pole do nadużyć. kara przed udowodnieniem winy.
bo jeśli wina zostanie udowodniona, to chyba najprościej wyrzucić z klubu, zamiast rozsyłać informacje?
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Pon gru 14, 2009 12:06 Re: czipowanie a elektroniczne zgłoszenie na wystawę

dokladnie Marcepan.... :|

danunka przeciez Kluby miedzy soba daj znac...ale to nie wystarcza...musisz miec dowody a o te sama wiesz ...nie jest łatwo
Organizator urobiony po uszy masz racje ale jak sie chce to sie da...
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Pon gru 14, 2009 12:16 Re: czipowanie a elektroniczne zgłoszenie na wystawę

Marcepan pisze:
danunka pisze:A może inaczej tę patową sprawę rozwiązać ? może kluby powinny przekazywać sobie pisemne potwierdzone informację , kto zachowuje się niegodnie i niewłaściwe i zwyczajnie nie przyjmować na wystawę !

fantastyczne pole do nadużyć. kara przed udowodnieniem winy.
bo jeśli wina zostanie udowodniona, to chyba najprościej wyrzucić z klubu, zamiast rozsyłać informacje?

wyrzucić z klubu ? przeczytaj swój Statut klubowy :wink:
jest duża szansa zapisania się do innego :kotek:

jeżeli ktoś notorycznie i celowo wylewa mi czerwony barszcz na biały obrus - przestaje być moim gościem ,
więc wystawca, który nie przestrzega zasad wystawowych ( zgłasza koty i unika zapłacenia za uczestnictwo, łamie warunki takie jak : wnoszenie kotów, które nie ukończyły 3 miesiące życia, i takich które nie są umieszczone w katalogu oraz nie przeszły kontroli weterynaryjnej oraz nie respektują zakazu sprzedaży kotów podczas trwania wystawy (umieszczonego w informacji o wystawie) - nie powinien być przyjmowany na wystawy. Takie moje zdanie !

I coś Wam jeszcze powiem - czytałam kilkakrotnie negatywne opinie na temat jednej hodowczyni ze wschodu. Była u nas dwukrotnie -rozmawiałyśmy z nią ,potem obserwowałam .
Nie złamała naszego żadnego warunku wystawowego.
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon gru 14, 2009 13:24 Re: czipowanie a elektroniczne zgłoszenie na wystawę

danunka pisze:wyrzucić z klubu ? przeczytaj swój Statut klubowy :wink:
jest duża szansa zapisania się do innego :kotek:

przyznam szczerze, że nie znoszę pouczania w tym tonie.
jestem w swoim klubie w KR i znam statut na wyrywki (bo mi jego nieprecyzyjne sformułowania przeszkadzają w pracy).

a wyrzucenie + powiadomienie wszystkich innych klubów o przyczynach mogłoby być skutecznym przeciwdziałaniem przenoszenia się ze stowarzyszenia do stowarzyszenia nieuczciwych hodowców.

poza tym kluby mogą nie przyjmować na wystawy, niektóre nawet o tym piszą: bez podania przyczyny;
jest to moim zdaniem fatalne rozwiązanie, bo taki odrzucony wystawca nie wie, czy się komuś kolor jego firanek nie podobał, czy może za dużo pyskował ostatnio, a może ktoś go pomówił o sprzedać kociąt [... tu wpisać dowolne inne pomówienie], a on nawet nie wie.
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Pon gru 14, 2009 19:12 Re: czipowanie a elektroniczne zgłoszenie na wystawę

Marcepan i znowu się z Tobą zgadzam!!!!
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Pon gru 21, 2009 8:41 Re: czipowanie a elektroniczne zgłoszenie na wystawę

Marcepan pisze:jest to moim zdaniem fatalne rozwiązanie, bo taki odrzucony wystawca nie wie, czy się komuś kolor jego firanek nie podobał, czy może za dużo pyskował ostatnio, a może ktoś go pomówił o sprzedać kociąt [... tu wpisać dowolne inne pomówienie], a on nawet nie wie.

nieprzyjęcia bez podania przyczyn zdarzają się niezwykle rzadko, a taki wystawca, moim zdaniem, doskonale wie czemu go nie przyjęto

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

[poprzednia]