Nostryfikacje SHKRP - od 1.07 płatne (Felis Posnania)

Forum Felis Polonia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro maja 24, 2006 10:54

:lol: :P
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Pon cze 05, 2006 22:56

M. pisze:
Koty, których rodowody do dnia 31.12.2006 roku nie będą posiadały nowych numerów FPL nie będą przyjmowane na wystawy organizowane pod patronatem Polskiej Federacji Felinologicznej Felis Polonia oraz nie będą dopuszczane do rozrodu.

Znalazlam taka informacje na stronie PFA, czy to prawda?

Chyba prawda :) Właśnie "Jedynka" przekopiowała ze strony PFA tę informację "żywcem" na swoją stronę :) Usunięto tylko zapis PFA dotyczący odpłatności :)

rosyjskieniebieskie

Od: Pt maja 06, 2005 12:19

Post » Wto cze 06, 2006 8:47

rosyjskieniebieskie pisze:
M. pisze:
Koty, których rodowody do dnia 31.12.2006 roku nie będą posiadały nowych numerów FPL nie będą przyjmowane na wystawy organizowane pod patronatem Polskiej Federacji Felinologicznej Felis Polonia oraz nie będą dopuszczane do rozrodu.

Znalazlam taka informacje na stronie PFA, czy to prawda?

Chyba prawda :) Właśnie "Jedynka" przekopiowała ze strony PFA tę informację "żywcem" na swoją stronę :) Usunięto tylko zapis PFA dotyczący odpłatności :)

No ja nie wiem, czy to jest identyczne:

Członkowie SMK Jedynka składający dokumenty o wydanie rodowodów dla kociąt oraz dyplomów muszą wcześniej znostryfikować rodowody swoich kotów.Wobec braku nostryfikacji dokumenty do wydania w/w nie będą przyjmowane!

* * * * *

Zarząd SMK Jedynka uprzejmie informuje wszystkich swoich członków ,
że są zobowiązani do nostryfikacji przez FPL rodowodów SHKRP.Nostryfikacja polega na nadaniu nowego numeru przez
FPL i jest ona bezpłatna do końca czerwca 2006r. Należy dostarczyć do siedziby Klubu oryginał rodowodu.
Jednakże jeżeli członek SMK Jedynka chciałby znostryfikować rodowód SHKRP wymieniając go na nowy FPL-u wówczas podlega to opłacie jaka
obowiązuje przy wydaniu nowego rodowodu.Przypominamy- do końca czerwca nostryfikacja bezpłatna , od 1 lipca 2006r płatna.

Szukam i szukam tego skopiowanego fragemntu i jakoś nie mogę znaleźć :?

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Wto cze 06, 2006 8:55

Bo już zmienliście :) Jeśli chcesz dostać to, co było jeszcze wieczorem to napisz do mnie na: jakub@phenomen.pl - chętnie wyślę skopiowaną stronę ;)))

rosyjskieniebieskie

Od: Pt maja 06, 2005 12:19

Post » Wto cze 06, 2006 9:14

rosyjskieniebieskie pisze:Bo już zmienliście :)

Ja akurat nic nie zmieniałam, bo nie ja administruję stroną. Jeśli było tam coś innego, niż dzisiaj rano, to w stosunku do administratora zostaną wyciągnięte konsekwencje, bo tekst do umieszczenia na stronę dostał mailem całkiem inny - ten, który obecnie na stronie się znajduje. I jeśli samowolnie cokolwiek skądkolwiek skopiował, to jestem zdegustowana i w imieniu Jedynki przepraszam. Na szczęście mamy dziś spotkanie w stowarzyszeniu, to się dowiem szczegółów.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Wto cze 06, 2006 17:42

Oh boże straszne!!!!
Złamanie praw autorskich!!! 8O

Dobra intelektualne są pod ochroną prawa autorskiego.

JAKI INTELEKT TAKIE DOBRA INTELEKTUALNE

BRAWO!!! :wink:

ogłoszenie splagiatowane !!!

nuczka

Od: Wto cze 06, 2006 17:28

Post » Śro cze 07, 2006 12:32

Czy tak powinno byc? W 'starych' rodowodach FPL (wydawanych przed powstaniem Biura rodowodowego w Poznaniu) przy kotach sprowadzonych zza granicy widoczny byl numer rodowodu oryginalnego, pod nim SHKRP i pod nim nr FPL. A na rodowodach moich kociat, ktore odebralam niedawno, sa tylko numery FPL - zniknela informacje o poprzednich numerach rodowodow przodkow nostryfikowanych w Polsce.
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Śro cze 07, 2006 13:58

Tak jest ok. Kot ma tylko jeden numer rodowodu.

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Czw cze 08, 2006 18:37

Zajrzalam do oryginalnego rodowodu mojej Tary i w nim przy kotach nostryfikowanych w Szwecji sa takze numery rodowodow tych kotow z Norwegii. Wiec jak to jest? Czy reguluja to jakies przepisy FIFe? Troche mi zal, ze szwedzki numer rod. Tary zniknal w rodowodach jej kociat ;)
Obrazek

M.

Post » Czw cze 08, 2006 21:30

Te stare numery sa martwymi numerami - nic nie daja, nie wolno sie nimi poslugiwac, a moga sporo namieszac.

lrafal

Post » Pt cze 09, 2006 9:17

Z regulaminu FIFe:
4.4.3 Numery rejestracyjne
Począwszy od 01.01.1997 wszystkie nowe wpisy w rejestrach LO lub RIEX muszą być dokonywane w oparciu o następującą zasadę:
(Kod kraju) + (Skrót nazwy organizacji będącej członkiem FIFe) + (LO lub RX) + (nr)
Na przykład kot rejestrowany w księdze rodowodowej LO w Szwecji zostanie zarejestrowany jako (S) Sverak LO nnnn, natomiast kot rejestrowany w księdze rodowodowej RIEX we Francji zostanie zarejestrowany jako (F) FFF RX nnnn.

Jeśli rodowód został wydany (LO lub RIEX) wszystkie oryginalne numery rejestracyjne przodków muszą zostać zachowane.

Nie zezwala się na przyznawanie nowych numerów rejestracyjnych kotom z wyjątkiem kotów importowanych

Pierwszy, oryginalny numer rejestracyjny kota musi być wyraźnie widoczny na rodowodach importowanych kotów.

Czy z tych zapisow nie wynika, ze oryginalne numery rejestracyjne kotow powinny byc widoczne w rodowodzie nostryfikowanym oraz w rodowodach ich potomkow?
Obrazek

M.

Post » Pt cze 09, 2006 9:42

Zachowany to nie znaczy, ze ma być drukowany.

lrafal

Post » Pt cze 09, 2006 10:00

Tzn., gdzie te oryginalne numery sa zachowane?
A to:
Pierwszy, oryginalny numer rejestracyjny kota musi być wyraźnie widoczny na rodowodach importowanych kotów.

?
Obrazek

M.

Post » Pt cze 09, 2006 10:04

Na rodowodach importowanych kotow, nie na rodowodach kociakow po nich.

lrafal

Post » Pt cze 09, 2006 10:09

Hmm, nie jestem przekonana o slusznosci braku oryginalych numerow przodkow na rodowodach FPL :?
Poza tym na znostryfikowanym rodowodzie mojej kotki tez brak jest oryginalnego numeru (zostal tylko nr shkrp :roll: )
Obrazek

M.

[poprzednia][następna]