WYSTAWA FIFe W WARSZAWIE (10-11 GRUDNIA 2005)

Forum Felis Polonia

Moderator: DoBo

Post » Czw paź 27, 2005 21:49

koc-cat pisze: miejsce niewiarygodne

Zależy Kto co lubi.... :roll:

Niemieckie wystawy w takich miejscach nie mają racji bytu.... :roll:
Kot tam ważniejszy od splendoru..jest....
75-lecie DKZV- odbyło się na totalnej wiosce ale było miło i cicho, z poczestunkiem dla Wystawców, Szampanem itp :wink:

Nie neguję, bo o wystawie myślę bardzo konkretnie i poważnie ale akurat samo miejsce jak dla mnie i dla Kotów ma wiele do życzenia....ale sędziowie są ważni i to przemawia aby tam być.
Mogę być więc malkontentem, miejsce do bani, sędziowie na TAK.

ariell

Od: Wto wrz 17, 2002 19:21

Post » Czw paź 27, 2005 22:49

ZGŁOSZENIA MOŻNA TAKŻE WYSYŁAĆ FAXEM

(022) 321 69 89

rosyjskieniebieskie

Od: Pt maja 06, 2005 12:19

Post » Pt paź 28, 2005 7:18

ariell pisze:

75-lecie DKZV- odbyło się na totalnej wiosce ale było miło i cicho, z poczestunkiem dla Wystawców, Szampanem itp :wink:

Nie neguję, bo o wystawie myślę bardzo konkretnie i poważnie ale akurat samo miejsce jak dla mnie i dla Kotów ma wiele do życzenia....ale sędziowie są ważni i to przemawia aby tam być.

Ja bym tak nie narzekała. Blue City nie jest najczęściej odwiedzanym w Warszawie centrum handlowym :wink: A zaryzykowalabym tezę, ze chyba najmniej odwiedzanym. Śmiem nawet twierdzić, że w weekend wystawowy zdecydowana większość osób w Blue City to będą wystawcy + odwiedzający niż klienci samego centrum.... :wink: I za to wlaśnie lubię to centrum :lol: Nawet w weekend trudno tam o tłumy ludzi :lol: O czym może chociażby swiadczyć zamknięta część sklepów na 2-gim poziomie .... :roll:

Aga1

Od: Pon lip 05, 2004 20:18

Post » Pt paź 28, 2005 9:56

ariell pisze:Mogę być więc malkontentem, miejsce do bani, sędziowie na TAK.

wystawa ma byc na hali, nie ma jej na tych zdjeciach.
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pt paź 28, 2005 13:16

Tak ta hala, to jest ten drobny szczególik. A co do sędziów, też mam swoje zdanie. Nie lubię sędziów z Włoch i Finlandii . Finlandia z wyjatkiem jednego i mam nadzieję, że przyjedzie w lipcu do Sopotu. Pamiętam jakie były opinie po Sopocie na temat pani L. Fanelli. A reszta to poprostu polscy sędziowie . Tylko jeden z zaproszonych na tę wystawę sędzia nie oceniał moich kotów i niech tak zostanie.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Pt paź 28, 2005 15:40

No właśnie gdzie fotka hali ??
Już widzę jak moje kotuchy ucieszone są widokiem takich tłumów,
spragnionych "promocji" :wink:
Obrazek

Madzik

Od: Wto gru 09, 2003 21:36

Post » Pt paź 28, 2005 21:49

Aga1 pisze:Ja bym tak nie narzekała. Blue City nie jest najczęściej odwiedzanym w Warszawie centrum handlowym :wink: A zaryzykowalabym tezę, ze chyba najmniej odwiedzanym. Śmiem nawet twierdzić, że w weekend wystawowy zdecydowana większość osób w Blue City to będą wystawcy + odwiedzający niż klienci samego centrum.... :wink: I za to wlaśnie lubię to centrum :lol: Nawet w weekend trudno tam o tłumy ludzi :lol: O czym może chociażby swiadczyć zamknięta część sklepów na 2-gim poziomie .... :roll:

Ok, najmniej odwiedzane centrum....

Po co więc ta medialność fotek obiektu (na mnie zrobiła zgoła odmienne wrażenie od innych formulowiczów) :?:
Dla jednych super, dla mnie (Koty) wręcz przeciwnie.
ale jak napisałam Sędziowie ważniejsi niż obiekt.

I dlatego napisałam, ze Malkontentem jestem (obiekt), bo na wystawy jeżdzę od 6 lat i nie koniecznie jak dla mnie Centra Handlowe są znakomitym miejscem na wystawy Kotów.

A że wystawa ma być na Hali, to lrafał, napisał, ja miejsce i poziom wystawy oceniam ze zdjęć, które zostały umieszczone na forum.

Zresztą, moja opinia jest jednostką, Wam się podoba i dobrze.
Ja zamierzam być dla obsady sędziowskiej, na pewno nie dla miejsca.

ariell

Post » Pt paź 28, 2005 22:34

Oczywiscie,ze kazdy ma prawo miec swoje zdanie na temat obiektu.
Fotografie,ktore zostaly umieszczone sa z otwarcia tego centrum handlowego i sa troszeczke przesadzone.Na codzien jest w miare spokojne miejsce i takich az tlumow tam nie ma,zwlaszcza w weekend. :D
A jak chcecie zobaczyc hale ,to juz niedlugo bedzie oficjalne otwarcie tego miejsca.Media na pewno cos o tym wspomna.
Mimo wszystko mam nadzieje,ze wystawa i samo miejsce Was zaskoczy....pozytywnie oczywiscie :P
Naszym kotom nalezy sie odrobinke luksusu...i nam tez,prawda :?:

Shan

Od: Pon lut 21, 2005 21:51

Post » Pt paź 28, 2005 23:08

Enya pisze: A co do sędziów, też mam swoje zdanie. Nie lubię sędziów z Włoch i Finlandii . Finlandia z wyjatkiem jednego i mam nadzieję, że przyjedzie w lipcu do Sopotu. Pamiętam jakie były opinie po Sopocie na temat pani L. Fanelli. A reszta to poprostu polscy sędziowie . Tylko jeden z zaproszonych na tę wystawę sędzia nie oceniał moich kotów i niech tak zostanie.

Heh....Aniu, od 6 lat moich wystaw, tylko jednego sędziego staram się omijać, co śmieszne :arrow: polskiego....sędziego :roll:

Jeśli masz swoje zdanie temat składu sędziowskigo w grudniu, zachowaj je dla siebie, nie krzywdz sędziów i ocen Kotów za wczasu.

ariell

Post » Pt paź 28, 2005 23:44

Co do tej hali i galerii handlowej... Nie martwiłabym się aż tak bardzo :)
Waidomo - obiekt do kameralnych nie należy, ale też powinien spełniać wszystkie standardy.. To wielkie centrum handlowe, więc i hala, w której bedzie sie odbywać wystawa, powinna mieć jakies standardy... Domyslam się, że będzie duuuużo miejsca i dobra wentylacja... Ci, co dusili się w Novotelu w Poznaniu na pokazie w zeszłym tygodniu, wiedzą, jak ważna jest przestrzań i świeże powietrze...
Z drugiej stony - mam takie same obawy jak Ariell. A mianowicie - z powodu tego, że to jest duże centrum handlowe, przez wystawę przetoczy się tłum zwiedzających - często zwykłych przypadkowych przechodniów. Tam pewnie codziennie centru, odwiedzają setki osób, pewnie niejedna skorzysta z okazji i zajrzy na halę... A nadmiaru tłumu i niepotrzebnego stresowania kotów bardzo bym się obawiała.
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Sob paź 29, 2005 0:17

ariell pisze:

Ja osobiście lubię, gdy będąc na wystawie mam zapewnione krzesło, czystą toaletę, odpowiednią przestrzeń pomiędzy klatkami, dobrą wentylację pomieszczeń, odpowiednie nagłośnienie, możliwość zjedzenia dobrego posiłku.....i oczywiście dobry skład sędziowski i świetnego prezentera.
I jeśli mam to wszystko za te same pieniądze, co wystawa na nędznej sali z brudną toaletą, to wybiorę akurat tą wystawę z masą ludzi zwiedzających.
Show to show

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Sob paź 29, 2005 0:28

Znamy już ceny biletów dla zwiedzających:
15,00 PLN osoba dorosła
30,00 PLN bilet rodzinny (do dwóch os. dorosłych plus dzieci)

rosyjskieniebieskie

Post » Sob paź 29, 2005 0:32

koc-cat pisze:
ariell pisze:

Ja osobiście lubię, gdy będąc na wystawie mam zapewnione krzesło, czystą toaletę, odpowiednią przestrzeń pomiędzy klatkami, dobrą wentylację pomieszczeń, odpowiednie nagłośnienie, możliwość zjedzenia dobrego posiłku.....i oczywiście dobry skład sędziowski i świetnego prezentera.
I jeśli mam to wszystko za te same pieniądze, co wystawa na nędznej sali z brudną toaletą, to wybiorę akurat tą wystawę z masą ludzi zwiedzających.
Show to show

Koc-cat,

Dziękuję! Ja także wychodzę z założenia, że wystawa to nie tylko oceny kotów, ale i publiczność. Jeśli jest jej dużo to powinniśmy się cieszyć. Nie ma lepszej reklamy dla dobrych hodowli jak wystawa, na której zobaczyć można właśnie oceniane koty. Owszem: show to show!

rosyjskieniebieskie

Post » Sob paź 29, 2005 6:33

Oczywiście, żeby wystawę zaliczyć do udanych powinny być spełnione określone warunki. Przede wszystkim przestrzeń, odpowiednia temperatura i wentylacja na sali, żeby koty nie męczyły się z zimna lub przegrzania. Miejsce dla wystawców, żeby mieli gdzie usiąść. Ważne jest zaplecze sanitarne (wystawcy także w swoim własnym interesie powinni dbać o czystość). Możliwość posilenia się, dobra atmosfera, no i jak najwięcej zwiedzających. Przecież wystawa to określone koszty. W naszym wypadku po tym co się stało, jak zostaliśmy zruinowani przez Wiadomo Kogo i musimy wszystko odbudowywać, powinniśmy robić wszystko, aby zwiedzających było jak najwięcej, bo to jest dla nas zysk. Organizatorzy z pewnością zapewnią reklamę w mediach, a my powinniśmy we własnym zakresie robić reklamę wystawie wśród naszych znajomych, powiedzieć dzieciom i wnukom, żeby powiedzieli swoim bliskim o wystawie. Czym większa frekwencja tym lepiej, a na przestronnej hali koty nie ucierpią. A co do składu sędziów, cóż można tylko powiedzieć: jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził, co dotyczy nie tylko sędziów felinologicznych. Wystawie życzę powodzenia a wystawcom sukcesów ich pupilków i dobrej zabawy.

Hado

Od: Wto lip 19, 2005 9:23

Post » Sob paź 29, 2005 16:53

rosyjskieniebieskie pisze:Znamy już ceny biletów dla zwiedzających:
15,00 PLN osoba dorosła
30,00 PLN bilet rodzinny (do dwóch os. dorosłych plus dzieci)

Dziękuję :)

---

A same dzieci, bez dorosłych?
A zniżki dla emerytów? ;)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

[poprzednia][następna]