Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
MariaD pisze:Nie jest tajemnicą. Ale nie lubię publicznego odpytywania
MariaD pisze: i bez podbudowy merytorycznej.
MariaD pisze:Bo napisać na stronie "HCM N/N - hodowla wolna od HCM"
MariaD pisze:N/N też może zachorować, a wyłapanie choroby umożliwia tylko echo serca. Jest więcej niż jedna postać HCM, i tych innych nie wykryją gen-testy.
MariaD pisze:Gen-testy są narzędziem hodowlanym a nie metodą eliminacji chorych kotów z rozrodu drogą nakazową.
Bianka 4 pisze:Z tego co ja zrozumiałam, to żółte kartki nie eliminują z hodowli a udziału w wystawach...
Basia_G pisze:Bianka 4 pisze:Z tego co ja zrozumiałam, to żółte kartki nie eliminują z hodowli a udziału w wystawach...
ale patrząc na licencje jedno łączy się z drugim
kot nie otrzyma owych zakichanych EX-ów, więc nie będzie mógł być użyty w hodowli
aniamat pisze:Basia_G pisze:Bianka 4 pisze:Z tego co ja zrozumiałam, to żółte kartki nie eliminują z hodowli a udziału w wystawach...
ale patrząc na licencje jedno łączy się z drugim
kot nie otrzyma owych zakichanych EX-ów, więc nie będzie mógł być użyty w hodowli
Właśnie i dla takich kotów została stworzona klasa 13, w której będą mogły otrzymać certyfikat, ale nie będą musiały brać udziału w wystawie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość