Przydomki hodowlane

Forum Felis Polonia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie mar 12, 2006 0:04

Magis pisze:
Basia_D pisze:Magis,
nie chce mi się przeklejać wypowiedzi, bo mam lepsze zajęcia w życiu,wystarczy przeczytac wypowiedzi jeszce raz, aby to co napisalam stalo się jasne

nigdzie nie jest tak napisane i z tej prostej przyczyne nie możesz wskazać odpowiedniego fragmentu. A wystarczyłoby się zastanwoić zanim się coś napisze... i przestać wieszac psy na ludziach którzy maja ochotę pogadać o tym jak coś zrobić. Zaczyna się wszystko od pomysłu. Potem trzeba się zastanowić jak go przeprowadzić a potem wprowadzić w czyn. A co się Wam tak bardzo nie podoba to ja chyba nigdy nie zgadnę.

:D :D :D
bez kometarza

i jakoś wydaje mi się, że Twój cytat który załączyła Danunka odnosi się do poprzedniego pytania

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Nie mar 12, 2006 0:08

danunka pisze:
Magis pisze:Teraz nie wiedząc czy moje propozycje do przydomka zostaną zaakceptowane czy też nie "jestem wstrzymana" ze wszystkimi działaniami, nie mogę zrobić strony, zarejestrować domeny, dać ogłoszeń o kocietach... nic nie mogę. NIe wiem ile moze potrwać rejestracja przydomka. I nie wiem czy nie będę musiała powtarzać całej procedury od nowa.

:wink: czy to moje wyżalanie konstruktywne bardzo modne słowo :?: :? bardzo Ci współczuję i życzę jak najszybciej spełnienia "działań"
:wink:
A teraz do dzieła ,do pracy ,do tworzenia listy przydomków :ok: a ja będę trzymała kciuki "za udanie" się :!:

wyżalanie to moim skromnym zdaniem mówienie o tym jak mi jest źle. A ja stwierdziłam tylko fakty czego nie mogę zrobić przez to, że procedura z przydomkami tak długo trwa. Od Ciebie danunka nic konstruktywnego nie przeczytałam. Żadnego arguentu, ani za ani przeciw.
A z tą pracą to spokojnie, najpierw należy wszystko przemysleć i przygotować a nie rzucać się na hura. I miałam nadzieję, że na forum spotkam ludzi, którzy będa zainteresowani tematem i może jakiś sensowny pomysł podsuna jak to ugryźć. Ale chyba jak zwykle mój optymizm był nieuzasadniony.

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Nie mar 12, 2006 0:10

Basia_D pisze: :D :D :D
bez kometarza

nareszcie...

Magis

Post » Nie mar 12, 2006 0:48

Magis pisze:
Basia_D pisze: :D :D :D
bez kometarza

nareszcie...

hola, hola
brak komentarz był do Twojego stwierdzenia

a nadal podtrzymuje swoje zdanie,
zamiast tracić jakże cenne energie na forum :wink: , zakasać rękawki do roboty
Ostatnio edytowano Nie mar 12, 2006 0:52 przez Basia_G, łącznie edytowano 1 raz

Basia_G

Post » Nie mar 12, 2006 0:50

Magis pisze: Od Ciebie danunka nic konstruktywnego nie przeczytałam. Żadnego arguentu, ani za ani przeciw.

Co Ty chciałas więcej usłyszec niz to co zostało napisane : pisze Irafał,że może zrobić liste przydomków polskich (ale prawdopodobnie musi mieć przyzwolenie na od członków i Zarządu FPL na jej rozpowszechnienie -jak zwał tak zwał :wink: , lista przydomków zarejestrowanych w FIFe -jest własnością FIFe i tylko oni mogą wydac zgode na jej upublicznienie - i na tym etapie,na którym jestesmy nie możemy żądać udostepnienia jej :? A jak będziemy pełnoprawnym członkiem FIFe - byc może będzie taka mozliwośc,ale ani ja ,ani Ty (no chyba,że do tego czasu zostaniesz Prezesem PFF FPL) nie mamy na to wpływu bezpośredniego :wink:
A jak chciałaś konstruktywnie pogadac z ludzmi ,to trzeba było znależć zastepczy temat np. co u Ciebie słychac ?
Pozdrawiam :kitty:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie mar 12, 2006 2:03

danunka pisze: Co Ty chciałas więcej usłyszec niz to co zostało napisane : pisze Irafał,że może zrobić liste przydomków polskich (ale prawdopodobnie musi mieć przyzwolenie na od członków i Zarządu FPL na jej rozpowszechnienie -jak zwał tak zwał :wink: , lista przydomków zarejestrowanych w FIFe -jest własnością FIFe i tylko oni mogą wydac zgode na jej upublicznienie - i na tym etapie,na którym jestesmy nie możemy żądać udostepnienia jej :? A jak będziemy pełnoprawnym członkiem FIFe - byc może będzie taka mozliwośc,ale ani ja ,ani Ty (no chyba,że do tego czasu zostaniesz Prezesem PFF FPL) nie mamy na to wpływu bezpośredniego :wink:
A jak chciałaś konstruktywnie pogadac z ludzmi ,to trzeba było znależć zastepczy temat np. co u Ciebie słychac ?
Pozdrawiam :kitty:

Co chciałam usłyszeć?
np: wersja1.jest to dobry pomysl, można go zrealizować, moze zacząć od...
wersja 2: jest to zły pomysł bo (i tu konkret, dlaczego zły, dlaczego nie do relaizacji)

Co to znaczy, że lista przydomków jest własnością fife? To tak jakby powiedzieć, że park narodowy jest własnością ojczyzny... czyli kogo dokładnie? Fife to niedługo będziemy my, między innymi Ty i ja. A nie wyimaginowani "oni".
Co to znaczy, że fife musi wydac zgodę, dokładnie kto? zarząd? walne zgromadzenie członków? gdzie nalezy złozyć wniosek, jaka jest procedura? gdzie można się tego dowiedzieć? - to sa dla mnie konkrety. A raczej częśc konkretów.

Temat poruszyłam, zeby zobaczyć, czy większość osób czekających na przydomki ma podobne odczucie do moich. I czy ktoś moze bedzie się chciał przyłączyć do pomysłu i pomóc w realizacji. Nie zamierzam brac się za załatwianie sprawy, która de facto i tak mi samej już nie pomoże, jeżeli nikt nie potwierdzi tego co wymysliłam.
A pomyśłałąm sobie, ze może innym co będa po mnie byłoby łatwiej. Czy to naprawdę trak trudno zrozumieć?

Fajnie, że Irafal może zrobić bazę przydomków (to jest konstruktywne danunka - to tak dla przykładu o jaki rodzaj wypowiedzi mi chodzi - taki który cos wnosi do rozmowy), ale to jest raczej ostatni próg załatwiania tej sprawy. I nie zgadzam się, że nie mamy wpływu na nic. Ja mam wpływ, na większość spraw mnie dotyczących. A że Ty nie masz... nic nie poradzę na to.

Magis

Post » Nie mar 12, 2006 8:23

Magis pisze: A że Ty nie masz... nic nie poradzę na to.

:evil: nie mam juz cierpliwości ,ochoty,zamiaru,.....................dalej prowadzić z Tobą tej polemiki :roll: A cóż Ty mnie w zasadzie obchodzisz :?: kim Ty jesteś :?: Nickiem anonimowym na forum :?: Masz tylko farta,że nie ma tu moderatora,który po czterech stronach Twego monologu nie zamknął tego wątku.Ze względu na szacunek do FPL i jego członów czytających ten kawałek forum powstrzymam się od wyrażenia tego co mogłabym Ci powiedziec..............
:oops:
Zegnam :!: :!:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie mar 12, 2006 10:29

danunka pisze:

:evil: nie mam juz cierpliwości ,ochoty,zamiaru,.....................dalej prowadzić z Tobą tej polemiki :roll: A cóż Ty mnie w zasadzie obchodzisz :?: kim Ty jesteś :?: Nickiem anonimowym na forum :?: Masz tylko farta,że nie ma tu moderatora,który po czterech stronach Twego monologu nie zamknął tego wątku.Ze względu na szacunek do FPL i jego członów czytających ten kawałek forum powstrzymam się od wyrażenia tego co mogłabym Ci powiedziec..............

Na mily Bog opamietaj sie kobieto!!!
A co tu moderator ma do roboty???
Forum jest do wymiany pogladow, mysli etc. a to ze sie nie zgadzamy nie ma tu nic do rzeczy.
Tacy sa ludzie - kazdy jest inny, co za tym idzie jego opinie tez sa inne.
Jako czlonek FPL nie czuje sie obrazona, wrecz przeciwnie cieszy mnie to ze sa ludzie ktorych los NASZEJ wspolnej organizacji obchodzi. Ze chca cos robic, ze poswiecaja swoj czas, uwage, papier, zdrowie etc.
I cieszy mnie ze chca aby ta organizacja nie zostala w tyle, chca ja rozwijac, unowoczesniac aby nam WSZYSTKIM bylo lepiej.
Nie widze w tym nic zlego - wrecz przeciwnie - popieram i bede robic wszystko zeby FPL bylo coraz lepsze.
Ka$ia + 7ogonów +4(a)kity

Ka$ia

Od: Pt lip 29, 2005 10:22

Post » Nie mar 12, 2006 11:49

danunka pisze:

no tak... możnaby sie ucieszyć, ale danunka już raz nas pożegnała po czym za chwile wróciła. Z kolejnym jakże wiele wnoszącym do tematu postem. A że z całej mojej wypowiedzi skomentowała akurat ten fragment... to chyba na postawione przeze mnie pytania nic do powiedzeniea nie ma.
Można miec tylko nadzieję, że nie powróci zbyt szybko.

Magis

Post » Nie mar 12, 2006 12:04

Magis pisze:
Można miec tylko nadzieję, że nie powróci zbyt szybko.

Magis
i po raz kolejny dałaś przykład swwojego taktu
no no, jestem pod wrażeniem :roll:

zawsze się zastanwaiam, czy takie osoby jak TY, są tak samo wygadane w świecie realnym
mam nadzieje, że spotkamy się kiedyś na wystawie lub na zebraniu Felis Posnania

Basia_G

Post » Nie mar 12, 2006 12:07

Basia_D pisze:zawsze się zastanwaiam, czy takie osoby jak TY, są tak samo wygadane w świecie realnym

a ja mam nadzieję ze się nie spotkamy, bo po tym co tu pokazałyśnie nie mam ochoty Was poznawać.

Magis

Post » Nie mar 12, 2006 12:09

Magis pisze:
Basia_D pisze:zawsze się zastanwaiam, czy takie osoby jak TY, są tak samo wygadane w świecie realnym

a ja mam nadzieję ze się nie spotkamy, bo po tym co tu pokazałyśnie nie mam ochoty Was poznawać.

oo po raz trzeci, no no gratuluję, jestem pod coraz większym wrażeniem :roll:

Basia_G

Post » Nie mar 12, 2006 12:12

Jeżeli ktoś miałby coś do dodania w temacie jak zacząć załatwianie ogólnodostępnej listy przydomków to ja jetsem otwarta na propozycje i przemyślenia.

Magis

Post » Nie mar 12, 2006 17:32

Magis, proponuję zaczšć załatwianie ogólnodostępnej listy ale OSÓB POTRZEBUJĽCYCH NATYCHMIASTOWEJ POMOCY !!!!
:twisted:

peggyblue

Od: Pon sty 23, 2006 21:56

Post » Nie mar 12, 2006 19:01

Magis pisze:Jeżeli ktoś miałby coś do dodania w temacie jak zacząć załatwianie ogólnodostępnej listy przydomków to ja jetsem otwarta na propozycje i przemyślenia.

Lista zarejestrowanych przydomkow do wgladu - chocby online - swietny pomysl! Wrócilismy wczoraj z Walnego FPL i informuje, że taka liste mogloby przygotowac jedynie FIFe, a ono nie zamierza sie tym zajmowac - przynajmniej narazie. Przygotowanie listy polskich przydomkow jest do zrobienia, ale po co? Część listy jest tak samo przydatna, jak jej brak :-) Cala ta dyskusja jest wiec zupelnie niepotrzebna - przynajmniej w tej czesci gdzie sobie co niektorzy skacza do gardel.. Prawdą natomiast jest fakt, że zabierajac sie za hodowle najlepiej przygotowac to co potrzebne, zanim urodza sie kocieta, tak samo jak przed skokiem z samolotu nalezy zabrac ze soba sprawny spadochron, o ile ten skok, to nie chec zrobienia sobie "kuku" na wlasne zyczenie :-)
Ostatnio edytowano Nie mar 12, 2006 19:31 przez Figuletta, łącznie edytowano 1 raz
Figuletta

Figuletta

Od: Nie maja 29, 2005 11:34

[poprzednia][następna]