Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
MariaD pisze:Sensowne byłoby tylko obowiązkowe, coroczne echo serca wszystkich kotów hodowlanych podatnych na tę chorobę. Nie tylko MCO.
MariaD pisze:A gdzie ja napisałam, że jest zezwolenie na rozmnażanie? Myślałam, że piszemy o metodach eliminacji chorych kotów z hodowli?
aniamat pisze:Wyjaśniam swoje zdanie w tym temacie:
Enya pisze:MariaD pisze:LittleDevils pisze:Jestem ciekaw ilu osobom będzie głupio po opublikowaniu sprawozdania...
A kiedy zostanie opublikowane? Chciałabym się mile rozczarować nawet za cenę poczucia się głupio. Przeżyję.![]()
Ja też
Założę się, że gdyby na walnym przeszło, obowiązek gen- testu na HCM i echa serca u MCO, a w rezultacie nakaz wycofania kotów z hodowli z wadą, powstała by mega burza...
Zaraz by było:
-niepotrzebny wydatek na badania,
-a ile to będzie kosztował dojazd,
- na pewno ktoś ma nie pisaną umowę z kardiologiem i będzie miał z tego kasę...
Obawiam się, że nikt nie wspomniałby o dobru kotów i ich przyszłych opiekunów...![]()
Wyjaśniam swoje zdanie w tym temacie:
N/N + echo (wada) = ciachanie
Hcm/HCM + echo normal = ciachanie
Dla mnie kot mający wadę, która zagraża życiu potomstwu, powinien być wycięty.
A jak podchodzą do tego hodowcy, i jak tworzą konfiguracje, to już tylko ich sprawa.
LittleDevils pisze:Enya pisze:MariaD pisze:LittleDevils pisze:Jestem ciekaw ilu osobom będzie głupio po opublikowaniu sprawozdania...
A kiedy zostanie opublikowane? Chciałabym się mile rozczarować nawet za cenę poczucia się głupio. Przeżyję.![]()
Ja też
Mimo najszczerszych chęci niestety nie umiem na te pytania odpowiedzieć. Pytać należy Zarządu FPL.
Ale dziękuję za przyznanie mi pozycji w Zarządzie
MariaD pisze:aniamat - tak, uważam, że tylko echo serca jest metodą do wykrycia i eliminacji kotów chorych na HCM.
aniamat pisze:MariaD pisze:aniamat - tak, uważam, że tylko echo serca jest metodą do wykrycia i eliminacji kotów chorych na HCM.
A że zapytam:
A parujesz heterozygoty z czystą świadomością? Robisz gentesty?
MariaD pisze:LittleDevils pisze:Enya pisze:MariaD pisze:LittleDevils pisze:Jestem ciekaw ilu osobom będzie głupio po opublikowaniu sprawozdania...
Ja też
Mimo najszczerszych chęci niestety nie umiem na te pytania odpowiedzieć. Pytać należy Zarządu FPL.
Ale dziękuję za przyznanie mi pozycji w Zarządzie
Wydajesz się najlepiej poinformowany w jego treści, stąd wrażenie, że wiesz na jakim jest etapie.
Pytałam. Jest gotowe, ale nie podpisane. Ile czasu zajmuje podpisanie protokołu?
aniamat - bez sensu jest dalsza dyskusja. EOT.
MariaD pisze:A co? Chcesz ode mnie kupić kociaka? Nie sprzedaję przez forum.
MariaD pisze:Wydajesz się najlepiej poinformowany w jego treści, stąd wrażenie, że wiesz na jakim jest etapie.
Pytałam. Jest gotowe, ale nie podpisane. Ile czasu zajmuje podpisanie protokołu?
LittleDevils pisze:MariaD pisze:Wydajesz się najlepiej poinformowany w jego treści, stąd wrażenie, że wiesz na jakim jest etapie.
Nie jestem ani lepiej ani gorzej poinformowany niż każda osoba będąca na Walnym. Walne jest ogólniedostępne dla każdego zainteresowanego, więc każdy możę przyjść i posłuchać, zwłaszcza Warszawiacy. Najprościej np zapytać w swoim Klubie
Jedyne, co robię, to staram się tonować poziom wzburzenia PLOTKAMI, gdyż to nie prowadzi do niczego sensownego, poza wzajemnym obrażaniem się.
Naprawdę lepiej jest poczekać na oficjalne informacje, zdrowia szkoda, a lekarze NFZtowi zapisują dopiero za 3-4 Walne
aniamat pisze:A pytam ze zwykłej ciekawości, czy tylko opierasz się na echu bez testów, czy testy również robisz?
MariaD pisze:Nie zaspokoję Twojej ciekawości. Nie mam na to ochoty. Kto chce ode mnie kupić kociaka, otrzyma wszystkie informacje, wyniki badań i dokumenty.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość