rodowody z maja

Forum Felis Polonia

Moderator: DoBo

Post » Wto sty 03, 2006 13:39 rodowody z maja

Posiadam hodowle kotów MCO, obecnie zarejestrowana jestem w FPL, wczesniej w SHKRP.( przed aferą).
W lutym 2005 urodził mi sie miot ktory zgłosiłam do Zwiazku na pocz. marca. Rodowody otrzymałamdopiero pod koniec maja z data 12.05
i oczywiscie podpisem p.Cyrkanowicz :evil:
Dodatkowop w maju kupiłam kotke RAG, rowniez miała ''taki'' rodowód.

Moja kotke bez problemu zarejestrowałam w CC Wrocław na ten rodowód, podobnioe Pwłascicielka koteczki Bounty zarejestrowała ja bez problemu w Felis Posnania.

A teraz włascicielka Bastet chciasła ja zarejestrowac w Dream Cat Club, i powiedzieli jej tam, ze na ten rodowod nie zarejestruja kota, i hodowca ma wymienic...

Wiec jak to w koncu jest-jedne kluby rejestruja, a inne nie :?:
Szczerze mowiac nie wiem co zrobic-do kogo sie zwrócic o wymiane rodowodu Bastet, a czas nagli, bo jej włascicielka juz sie szykuje na wystawy.

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Wto sty 03, 2006 20:47

Poczytaj informacje na temat rodowodów na stronie Felis Polonia :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Wto sty 03, 2006 21:43

Czytałam, ale tam jest mowa wylacznie o rodowodach wydasnych po 14 maja.
na moich jest data 12 maja 2005.
wysłalam maila do FPL-jeszcze mi nie odpisali...

Agłaja^..^

Post » Śro sty 04, 2006 10:36

Z takim rodowodem jest problem. Problemem jest jednak nie data wystawienia rodowodu, ale to, że rodowód został podpisany przez osobę do tego nieuprawnioną. Zarówno w SHKRP jak i w FPL obowiązuje zasada, że rodowody są podpisywane przez Prezesa ds. hodowlanych lub osobę przez niego upoważnioną. Dnia 12.05.2005 Prezesem SHKRP ds. hodowlanych był jeszcze pan Ireneusz Pruchniak i to on miał uprawnienia do podpisywania rodowodu. W przypadku tych rodowodów podpisane zostały przez panią Edyte Cyrkkanowicz, która takich uprawnień nie miała. Tak, więc rodowód budzi uzasadnione wątpliwości, co do jego autentyczności. Trudno się więc dziwić że Dream Cat Club nie chce zarejestrować kotki posługującej się takim dokumentem. Dziwne jest natomiast to że CC Wrocław zarejestrował kotkę na podstawie tak spreparowanego rodowodu.

wsaz

Od: Śro gru 21, 2005 9:36

Post » Śro sty 04, 2006 15:41

juz sie dowiedzialam :D
Pan z Dream Cat Club zadzwonił do zarzadu FPL, i okazalo sie ze mozna kotke zarejestrowac, tylko wlascicielka musi nostryfikowac rodowod.

Agłaja^..^