Rudy Świderek, brat Basieńki (?)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 21, 2009 10:25 Rudy Świderek, brat Basieńki (?)

Świderek pochodzi z tego samego miejsca, co Maleńka Basieńka. Zeszłej jesieni był jeszcze małym kotkiem, ale dzielnie sobie radził w grupie kilku bezdomniaczków starszych od niego. Przeżył razem z nimi mrozy (w styropianowych budkach z polarami), nauczył się być szybko przy misce z jedzeniem i ciepłym piciem.
Coraz częściej dawał mi się pogłaskać.

Wczoraj zgarnęłam go 'na zamówienie' z tego wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89046

Właściwie to zgarnięcie polegało na otworzeniu drzwi do transportera, a ciekawski kocio sam wszedł do środka. :lol:
W domu raz zapłakał, usiadł w kącie i przyglądał mi sie wielkimi oczami.

Ponieważ ogon i pupa były brudne (niestety, widzę, co czasami ludzie przynoszą kotom do jedzenia, sprzątam te paskudztwa, ale... :evil: ) - to odbyła się kąpiel. Czyli kilkumiesięczny osiedlowy bezdomniak pozwolił się bez problemu wstawić pod prysznic. 8O Jedną ręką musiałam go lekko przytrzymać, drugą dłuuugo moczyłam pupala. Anioł, nie kot.

Włazi na kolana, trudno go odstawić na kocyk, bo włazi uparcie znowu. Ugniata łapami, przytula się.

To kolejny bezdomniak z mojej okolicy, który jest stworzony do miłości do człowieka. :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Lekka biegunka, w uszach świerzb, w niedzielę jedziemy do weta.

Oczywiście, "prawo pierwokupu" ma Szukam_Kotka, ale trzeba się światu pokazać. 8)
Ostatnio edytowano Sob lut 21, 2009 11:14 przez Agneska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lut 21, 2009 10:26

Alez slodziak :)
Jak dobrze, ze jest juz bezpieczny :ok:

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Sob lut 21, 2009 11:04

Świderek ma biegunkę chyba jednak nie lekką. :? Bąki śmierdzące, pupcia się brudzi zaraz po umyciu. :(
I taki śmierdzący słodziak daje buzi, wywala brzucho do głaskania.

Trzeba go podleczyć, na szczęście chłopak pozwala się "oporządzać" bezproblemowo.
Obrazek

Agneska

Post » Nie lut 22, 2009 0:17

Fotki Świderka na dobranoc. :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Świderek ma jakieś 6-7 miesięcy. Wet potraktował biegunkę odpowiednio, dostaliśmy zastrzyki na 6 dni.
Mamy za sobą pierwsze odrobaczenie, walkę ze świerzbem i innymi paskudztwami. Za kilka dni chłopak powinien być zdrów jak rydz. :ok:

Szukaj_Kotka prawdopodobnie odda swoje prawo pierwokupu do Świderka. :? Może się więc po niego ustawiać kolejka. :lol:

Bo ja mam go dosyć: daje buziaki, obejmuje łapkami, z kolan nie można go odstawić. Namolniak jeden! :lol:

Jest bardzo pokojowo nastawiony do kotów, ale mała złośnica Avenka, która musi mu towarzyszyć w łazience, nie bardzo go lubi. Futro (i to rude futro) latało dzisiaj. :?
Obrazek

Agneska

Post » Nie lut 22, 2009 8:28

Witaj Agnesko-znowu trafił do ciebie najprzystojniejszy facet w okolicy!Trzymam kciuki za domek!

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 22, 2009 8:39

Agnesko,
Tutaj ludzie szukają kociaka do towarzystwa młodszemu równiez wziętemu z miau. Rozgladali się na początku za rudzielcem - może akurat Świderek?

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88 ... sc&start=0
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Nie lut 22, 2009 9:02

Witam witam....

tak dokładnie szukamy drugiego kotka dla naszego Merlinka który skończy leczenie na KK.
Już wczoraj zaczynał atakować firanki wiec prawie jest zdrowy chyba :)

Świderek na pewno by się dogadał z Merlinkiem ;)

Laurent

Od: Śro lut 11, 2009 12:03

Post » Nie lut 22, 2009 10:09

za świderka :)
Obrazek Obrazek

Balbina01

Od: Pon lut 16, 2009 12:33

Post » Nie lut 22, 2009 10:11

Laurent pisze:Witam witam....

tak dokładnie szukamy drugiego kotka dla naszego Merlinka który skończy leczenie na KK.
Już wczoraj zaczynał atakować firanki wiec prawie jest zdrowy chyba :)

Świderek na pewno by się dogadał z Merlinkiem ;)

:D:D:D super, ze sie odezwałes Laurent - kciuki, zeby udalo Wam sie zaadoptowac Świderka :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie lut 22, 2009 10:28

Fajnie by bylo :)

Laurent

Post » Nie lut 22, 2009 10:29

Laurent pisze:Fajnie by bylo :)

No wlasnie, bo nie dosc, ze mlody, rudy, to juz MIZIAK :D

tillibulek

Post » Nie lut 22, 2009 10:32

Witaj Laurent. :D

Świderek nie powinien mieć problemów z dogadaniem się z Merlinem, jest pokojowo nastawiony do świata. Na wolności musiał sobie radzić z dorosłymi kotami, najczęściej pilnował się i przytulał do dużego biało-rudego kocura, ale też przy lepszej pogodzie zachęcał do zabawy swoje koleżanki.

Miejsce, gdzie są żyją koty na moim osiedlu jest blisko ochrony, ochroniarze zawsze pilnują co się tam dzieje. Dlatego raczej nie ma szansy, żeby ktoś tam zrobił im krzywdę, ale przychodzą dzieci, ludzie wyrzucają śmiecie do segregacji, czyli koty są przyzwyczajone do ludzi, a często i oswojone przez dzieciaki. I chyba Świderek musiał być mocno oswajany, bo jest z niego wyjątkowa przytulanka. :1luvu:

Walczymy z biegunką, co oznacza ciągłe kąpiele pod prysznicem, on to bardzo dzielnie znosi, lubi mizianki przy wycieraniu. :lol: Ponieważ ciągle ugniata i ugniata człowieka, to obcięłam mu pazurki - bez żadnych problemów.

Jeśli chodzi o adopcję na linii Otwock - Wrocław, to kilka tygodni temu przećwiczyliśmy wyjazd Mruni do Dagmary-Olgi. Do dobrego domu, to i na koniec świata warto jechać. :D

A@ka, faktycznie przystojniak z niego niesamowity, ma taki pomarańczowy odcień rudości. Dużo śliczności mi tu wpada w ręce. 8) :lol:
Obrazek

Agneska

Post » Nie lut 22, 2009 10:39

Świderku, lecz tą biegunkę, bo Domuś już czeka :D:D:D

:ok: ale cudowne wiesci :ok:

tillibulek

Post » Nie lut 22, 2009 10:44

:1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie lut 22, 2009 10:46

Agneska jesli chcesz dodatkowe informacje na nasz temat to napisze ci to wszystko na pw... :)

Laurent

[następna]