Poznań:wyrzucona rodzinka Maluszki w DS, mama Luna też :-)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw wrz 27, 2007 9:41 Poznań:wyrzucona rodzinka Maluszki w DS, mama Luna też :-)))

Jeszcze nie znalazłam domku dla poprzednich biednych szaraczków, a tu następne bidulki potrzebują pomocy ...

2 miesiące temu przybłąkała się na moją działkę koteczka w ciąży - przypuszczam, że ktoś się jej pozbył, kiedy okazało się, że będzie miała kociaki ::( Jest bardzo zadbana, oswojona, zdrowa, widać, że mieszkała w domu. Krótkowłosa pręguska z białym żabotem i skarpetkami.
1 września urodziła w krzakach trójkę kociaków - po szybkiej akcji rodzinka została przeniesiona do szklarni, gdzie na razie jest w miarę bezpieczna i osłonięta od wiatru i deszczu.
Idzie zima i nie chciałabym, żeby się dzieciaczki tułały po opuszczonych działkach. Wprawdzie jestem tam codziennie (jest jeszcze gromada dzikusków, którym trzeba pomóc), ale myślę, że ani kotka ani kociaki nie poradzą sobie przez zimę - wiem z doświadczenia, że przeżywają tylko twardziele ...

Kocica jest młodziutka - roczna, może 2-letnia, bardzo garnie się do człowieka. Jest łagodna, więc pewnie reszta będzie chciała ją przegonić.
A maluszki - jak każde kociaki - są zjawiskowo piękne ::D
Prawdopodobnie 2 dziewuszki i chłopiec.

Gdyby ktoś słyszał, że ktoś marzy o takim burasku, albo może jakieś starsze osoby chciałyby spokojną koteczkę ...

Parę fotek na początek, później będę na bieżąco wklejać, bo są pod moją opieką (a następny miot w drodze u jednej z dzikusek, oszalały te kocice :evil: )

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

HELP!!!!
Ostatnio edytowano Wto lis 13, 2007 20:48 przez Avian, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw wrz 27, 2007 9:49

mamusia i maluszki przepiękne :love: :love: :love: :love:

Avian, a nie ma szans na sterylkę aborcyjną tej dzikuski w ciąży? Trudno ci będzie znaleźć domy dla tak dużej ilości kociaków... :roll:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw wrz 27, 2007 9:57

Avina podpisuje sie pod pytaniem Joasi. Koteczka piękna, dzidziusie też.
Ogłaszasz jej gdzies, Allegro, Alegratka..
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Czw wrz 27, 2007 10:09

Te kocice, które udało się złapać są po sterylkach. reszta dzika i nieufna, większości nie ma jak nawet tabletek podać :(
Zostały dwie nieciachnięte, myślę, że jedną uda się do przyszłego roku trochę oswoić. Z pozostałych są dwa 4-miesięczne kocurki, które zadomowiły się już na dobre w altanie i jeden chłopaczek bardzo płochliwy 2-miesięczny, który nie podejdzie bliżej niż na parę metrów. Resztę widuję z baaardzo daleka ...

Mają jeszcze ogłoszenie na Persji, na allegro dam tak za 2 tygodnie, bo stamtąd ludzie chcą zazwyczaj kota od razu, nie chcą czekać aż dorosną.
Obrazek

Avian

Post » Czw wrz 27, 2007 12:13

Avian, myslę, że warto juz je powoli ogłaszać. Zawsze może sie ktoś odezwać, kto zechce poczekac. Potem zaczna rosnąć i czas bedzie działał na niekorzyść :(
One takie piekne! Ja wystawiłam Maluchy jak miały 4 tygodnie, a wydałam dopiero po prawie 2 miesiącach, bo nikt się nie zgłaszał...
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Czw wrz 27, 2007 12:24

Myślisz?
No to faktycznie już wrzucę na allegro. Obfocę każdego osobno, żeby się dobrze sprzedały :wink:
To najsilniejsze i najzdrowsze kociaki jakie dotąd przeszły przez moje ręce :D
Obrazek

Avian

Post » Czw wrz 27, 2007 13:12

Sa sliczne, na pewno domki bedą sie odzywały!
Trzymam kciuki!
Obrazek

Karotka

Post » Wto paź 02, 2007 7:31

Wczoraj kociaki skończyły miesiąc - już wanienka zrobiła się za mała dla ciekawskich dzieciaków. Zaczynają szukać wyjścia ze szklarni :twisted:
Zostały pierwszy raz odrobaczone. Obejrzałam je też dokładnie, na moje oko są jednak 3 dziewczynki.

No i są przepiękne, naprawdę!!! Może po jakimś nietypowym tatusiu?
Obrazek

Avian

Post » Nie paź 07, 2007 21:18

Dzieciaki rosną zdrowo, kocica ma wreszcie czas trochę odetchnąć :D
Aktualne fotki

Młoda szczęśliwa mama
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pierwsza z dziewuszek - jest jak mama - ma biały pyszczek i skarpetki. Przez to podobieństwo wyjątkowo ją ciągnie do mamy, zawsze blisko
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Druga z dziewuszek - najczęściej przy cycu :D ma białe skarpetki i delikatną białą kreseczkę na nosku
Obrazek
Obrazek

I trzecia - moja ulubienica - szara z białą bródką, robi przezabawne minki i bardzo lubi bawić sie ludzką ręką. No i lubi pozować do zdjęć :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rodzina w komplecie
Obrazek

Pomóżcie znaleźć im dobre domki!!! Na działce nie są bezpieczne :-(
Obrazek

Avian

Post » Nie paź 07, 2007 21:27

Piękne buraski - trzymam kciuki za domki.

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Nie paź 07, 2007 22:51

Trzeba by zabrać mamusię i maluszki :roll: :(
Za DT potrzymam :ok:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon paź 08, 2007 9:21

Hopsa!

Olinka

Post » Pon paź 08, 2007 11:43

Rodzinka dostała jeszcze swoje ogłoszenie na allegro
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=253922212

MUSI SIĘ UDAĆ !!!
Obrazek

Avian

Post » Wto paź 09, 2007 7:07

Wczoraj zdecydowałam przeprowadzić kocią rodzinkę do babci - na działkach zrobiło się zbyt niebezpiecznie, widziałam wieczorem jakieś duże zwierzęta, może kuny?
U babci zamieszkały też w szklarni, babcia jednak będzie zaglądać do nich w ciągu dnia, więc mają lepszą opiekę. Kocica jest bardzo zadowolona z przenosin, nie chciała się odkleić od babci :D Mam nadzieję, że będzie pilnować maluchów, bo dom jest przy ruchliwej ulicy ...

Najbardziej niezadowolony jest babci kocur, on musi być jedynakiem, w towarzystwie innych kotów popada w depresję, nie chce jeść, trzeba mu dawać silne leki ... Jego poprzedni właściciel nie mógł już znieść tych jego dołów i wyrzucił go z domu :( U babci odzyskał radość !
Obrazek

Avian

Post » Śro paź 10, 2007 9:32

Avian pisze:Najbardziej niezadowolony jest babci kocur, on musi być jedynakiem, w towarzystwie innych kotów popada w depresję, nie chce jeść, trzeba mu dawać silne leki ...

Też mam w domu taki egzemplarz...

Na górę pocztówkowe maluchy wraz z mamą!

Olinka

[następna]