Mamusia i 8 mlodych - szukamy domkow / DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2007 20:50 Mamusia i 8 mlodych - szukamy domkow / DT

Zielonkowskie koty - najmadrzejsze, najbardziej niezalezne ze wszystkich dachowcow :D - wiem bo sama mam jednego a raczej jedna osobista smietniczke w domu :) a kazda pliszka swoj ogonek chwali ;)

Dzisiaj dostalam info - u mnie na osiedlu w ogrodku zalegly sie ;) koty. A konkretniej uwidocznila sie koteczka z 8 mlodych.
Polecialam z zamiarem obfotografowania wszystkich i kazdego z osobna, jednak, jak zwykle cos musialo mi przeszkodzic - jak juz zrobilam zdjecia mamusi oraz dowch najbardziej odwaznych pingwinkow i poszlam na poszukiwania reszty zauwazylam, ze jeden z mlodych ma oko w fatanym stanie. Tak wiec zakonczylam sesje fotograficzna, zlapalam mlodego i poszlam do domu.
(trudno, mlody bedzie mial traume z powodu za wczesnego oddzielenia od matki, ale trzeba go leczyc)Moj TZ o dziwo nawet nie wykazal cienia zdziwienia, kiedy mu zakomunikowalam "zbieraj sie, jedziemy do weta" zobaczyl brzdaca na moich rekach, zapytal tylko "ale co sie stalo" - pokazalam mu oko stwierdzil "uuuuuuu faktycznie trzeba jechac" ;)

Mlody narazie zostawiony u weta, gubi pchly i inne robale, w srode biore go na dalsze leczenie.

Moze ktos ma jednak mozliwosc dania domu tymczasowego pozostalej osemce?

Maluchy beda oswajane narazie na dworze - zrobie im budke, bede dokarmiac. Szukamy domkow lub DT.. zima niedlugo :(

Matce jest potrzebna dobrej jakosci karma i witaminy - kociat ma oblednie duzo, dodatkowo maluch do leczenia ... jesli ktos zechcialby nas wspomoc:

Alarmowy Fundusz
Nadziei na Życie
ul. Jagiełły 5 m. 19
14 - 100 Ostróda

Numer konta: VWBank
78 2130 0004 2001 0388 0143 0001

z dopiskiem "koty"

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Pon wrz 17, 2007 21:03

ciotko, Ty łapnij może mamunię do ciachnięcia, bo zaraz będzie mieć następne maluchy :( Ile one mają?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon wrz 17, 2007 21:09

Tweety pisze:ciotko, Ty łapnij może mamunię do ciachnięcia, bo zaraz będzie mieć następne maluchy :( Ile one mają?

mamunia bedzie lapnieta, ale nie teraz na Boga, niech skonczy karmic maluchy, tak jakies 3-4 tyg.
maluchy maja kolo miesiaca - dopiero zaczely same jesc.

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Wto wrz 18, 2007 19:09

Zanioslam maluchom i mamusi budke... na wsi leje okrutnie :roll:

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Śro wrz 19, 2007 23:23

no i co z kociuchami? jak ten mały w leczeniu?

Tweety

Post » Czw wrz 20, 2007 0:33

kociuchy lobuzuja, maly juz u mnie :) je slicznie, chociaz mleko jest bleeeeeeee :evil: jedziemy na konsultacje do garncarza, bo cos mu w oczko jest.

Maluch mruczy, kuwetkuje (tylko trzeba go zaniesc) i bawi si emyszka :D

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Czw wrz 20, 2007 9:47 Re: Mamusia i 8 mlodych - szukamy domkow / DT

["GreenEvil"]
"Moj TZ o dziwo nawet nie wykazal cienia zdziwienia, kiedy mu zakomunikowalam "zbieraj sie, jedziemy do weta" zobaczyl brzdaca na moich rekach, zapytal tylko "ale co sie stalo" - pokazalam mu oko stwierdzil "uuuuuuu faktycznie trzeba jechac" ;)"

To teraz, cycu plamistorudy mów, jak było naprawdę. Co to ku.... znaczy "o dziwo"? Jakie "o dziwo", hę? Wlazłaś z tym kotem, powiedziałaś: "trzeba jechać do Bambary". Powiedziałem jedynie jedno. Pamiętasz co? Pamiętasz może jeszcze to, że te wszystkie koty są na mojej głowie? Ty je jedynie przynosisz. Ja wychowuję. Bom naczelny.

PS. Cycki se usmaż.
Kot naczelny.
Trzeba mieć kota! (cokolwiek to znaczy) ;)

Kot naczelny

Od: Wto kwi 04, 2006 10:11

Post » Czw wrz 20, 2007 10:57 Re: Mamusia i 8 mlodych - szukamy domkow / DT

Kot naczelny pisze:["GreenEvil"]
"Moj TZ o dziwo nawet nie wykazal cienia zdziwienia, kiedy mu zakomunikowalam "zbieraj sie, jedziemy do weta" zobaczyl brzdaca na moich rekach, zapytal tylko "ale co sie stalo" - pokazalam mu oko stwierdzil "uuuuuuu faktycznie trzeba jechac" ;)"

To teraz, cycu plamistorudy mów, jak było naprawdę. Co to ku.... znaczy "o dziwo"? Jakie "o dziwo", hę? Wlazłaś z tym kotem, powiedziałaś: "trzeba jechać do Bambary". Powiedziałem jedynie jedno. Pamiętasz co? Pamiętasz może jeszcze to, że te wszystkie koty są na mojej głowie? Ty je jedynie przynosisz. Ja wychowuję. Bom naczelny.

PS. Cycki se usmaż.
Kot naczelny.

no, to podział ról jest wielce prawidłowy, Green znosi, Ty wychowujesz, boś naczelny :wink:

Tweety

Post » Czw wrz 20, 2007 16:06 Re: Mamusia i 8 mlodych - szukamy domkow / DT

Tweety pisze:no, to podział ról jest wielce prawidłowy, Green znosi, Ty wychowujesz, boś naczelny :wink:

To niech potem nie jęczy, że koty lezą do mnie a jej nie lubią ;P
Trzeba mieć kota! (cokolwiek to znaczy) ;)

Kot naczelny

Od: Wto kwi 04, 2006 10:11

Post » Czw wrz 20, 2007 16:21 Re: Mamusia i 8 mlodych - szukamy domkow / DT

Kot naczelny pisze:To niech potem nie jęczy, że koty lezą do mnie a jej nie lubią ;P

ciii, to nie mów głośno, że lubią Ciebie, bo jeszcze więcej ich Ci naznosi :D

Tweety

Post » Pt wrz 21, 2007 16:52

No pieknie 8O na chwile odwrocic sie od kompa :P
Ten wariat przytachal kolejnego kota tez z okiem nieteges. Wiec pojedziemy z dwojka od razu.

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Pt wrz 28, 2007 10:26

Podnoszę kociaki, domki będą potrzebne :roll:

paros

Od: Śro maja 17, 2006 12:35

Post » Nie wrz 30, 2007 16:55

ciotko, zasypały Cię kociuchy juz całkiem? :wink:

Tweety

Post » Nie wrz 30, 2007 19:16

Ano toche zasypaly :oops: w przyszlym tygodni umam nadzieje, ze uda nam sie umowic operacje dla malenstw :) Moze cos da rade zrobic z ich slipkami....

Obrazek
Obrazek
Obrazek

pzdr
GreenEvil

GreenEvil