Kotka rasy japoński bobtail lub jej mieszaniec do adopcji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 09, 2007 8:27 Kotka rasy japoński bobtail lub jej mieszaniec do adopcji

Witajcie! Przedwczoraj do schroniska w Ostrowie Wlkp. została przyniesiona kotka, która błąkała się kilka dni po jednym z cmentarzy.

Od razu wszystkim rzucił się w oczy jej krótki ogon. Pierwsze co pomyślałam to bobtailka.

Na rasach kotów aż tak bardzo się nie znam, poczytałam wzorzec rasy i wszystko mi pasuje.

Ogon ma krótki, zakrzywiony i sztywny. Chyba nieco krótsze łapki od przeciętnego dachowca. Duże żółte oczy. Czarną sierść, ale jak przejedzie się pod włos to sierść jest biała. Tak jakby połowa włosa była biała a druga zewnętrzna czarna.

Kotka jest prawdopodobnie w ciąży.

Jutro być może będę mieć zdjęcia.

Jeśli nie znajdzie się właściciel kotka będzie do adopcji.

paulinasmyk

Od: Wto wrz 26, 2006 15:23

Post » Nie wrz 09, 2007 10:28

kotka jest czarna dymna
a krótki ogonek może być spowodowany odgryzieniem, lub co się częściej zdarza wadą genetyczną
bobtaile są baaaardzo rzadką rasą ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie wrz 09, 2007 12:31

Wiem, że to rzadka rasa, ale nic po za tym bo w kotach nie siedzę i trudno mi ocenić ich rasowość (no poza kilkoma rasami :wink: ).

Chociaż prędzej by ją ktoś adoptował z takim ogonem jako specyfikę rasy niż wadę czy okaleczenie :twisted:

paulinasmyk

Od: Wto wrz 26, 2006 15:23