mój pan o mnie zapomniał a ja mam FIV-Belcia ma już dom

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 04, 2007 19:25 mój pan o mnie zapomniał a ja mam FIV-Belcia ma już dom

Pewnego dnia obudziłam się na podwórku pod klatką schodową. Zostawił mnie tam mój pan. Czekałam. Nie wiem jak długo. Karmiła mnie jedna pani, to ona przegoniła dzieciaki jak rzucały we mnie patykami. Nie wiem czemu chciały mnie przegonić, ja przecież musiałam czekać na mojego pana. Wróci. Dzieciaki nie dawały mi spokoju, ta pani nawet wzywała policję do nich.
Nie wiem kiedy pojawiła się inna pani, wzięła mnie na ręce, głaskała i powiedziała , że mam guza i że umówi operację.A ja dalej czekałam. Jednego dnia zaczęła mnie wołać pani od jedzenia. Zaraz przybiegłam, była pani od głaskania i jakieś jeszcze dwie osoby. Pogłaskali mnie i wsadzili do kontenerka. Płakałam ile sił, przecież nie mogłam odejść od mojej klatki, bo co będzie jak mój pan wróci! zabrali mnie do siebie do domu.
Dostałam swój pokój. Za kilka dni znów zapakowali do kontenerka i zawieźli do miejsca gdzie mnie oglądano i kłuto igłami. Jedna pani powiedziała, że mam FIV. Moi opiekunowie bardzo sie zmartwili, bo mają już koty. FIV nie FIV ja chciałam do doomuuu. Zostawili mnie. Jak znów ich zobaczyłam miałam szwy na całym brzuchu.Potwornie bolało. Ciągle miałam zastrzyki po których bolało mniej. Tylko moi opiekunowie zupełnie nie umieli ich robić, więc chodziliśmy do lekarzy.Pani próbowała mi dać lekarstwo do pyszczka, obrzydliwość. Później zaczęła dawać mi kurczaka gotowanego z marchewka, a na dnie lekarstwo. Już nie chciałam jej mówić, że ja wiedziałam, że ono tam jest. Jacy ci ludzie są naiwni...
Niedawno zdjęto mi szwy. Całkiem nieźle się czuję. Dostałam własny kocyk, mam własny fotel, tylko nie mam własnego domku. Moja pani mówi, że nie mogę zostać, bo mam FIV i że znajdzie mi najlepszy domek na świecie, taki bez kotów albo z kotem który też ma FIV.
i tak czekam na domek. O moim panu zapomniałam, on chyba też już o mnie zapomniał.

Obrazek nie będę patrzeć w obiektyw, zdjęcia proszę po jedzonku robić Obrazek a teraz z profilu, smilee... Obrazek en face... Obrazek na potrzeby sesji zdjęciowej jestem tu przyczajonym tygrysem Obrazek a tu obok mojego poprzedniego domku, teraz śpię na fotelu, w kartonie śpią tylko chore koty Obrazek nie teraz proszee Obrazek a tu zadumana czy ktoś mnie zechce?
Ostatnio edytowano Czw paź 04, 2007 16:15 przez misiula, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek
Obrazek Obrazek

misiula

Od: Pt lip 27, 2007 9:47

Post » Śro wrz 05, 2007 8:48

Wędruj na pierwszą stronę Koteńko...
Tam znajdują się Domki...
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro wrz 05, 2007 8:51

i się popłakałam :oops: :cry:

sliczna ta kotenka...
mocne kciuki za super domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro wrz 05, 2007 9:37

Smutny jest ten świat, bardzo smutny ... :cry: :cry: :cry:

Piękna koto - mocne kciuki i czary za Domek i Dużych Najlepszych Na Świecie 8) :roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro wrz 05, 2007 10:08

właśnie Belcia za ścianą mnie woła na małe przytulanko... Bidulka moja :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

misiula

Post » Śro wrz 05, 2007 10:14

misiula pisze:właśnie Belcia za ścianą mnie woła na małe przytulanko... Bidulka moja :(

ja bym tego nie wytrzymała - świadomości, że Domisia siedzi samiutka w odosobnieniu - i dlatego jej nie odizolowałam od moich kotów, gdy okazało się że ma FIV...
:(

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro wrz 05, 2007 10:19

a jakie jest ryzyko?
Obrazek

dorcia44

Post » Śro wrz 05, 2007 10:20

tylko my najpierw się dowiedzieliśmy, że ma FIV, a potem zamieszkała na "stałe". Gdybyśmy ją poznali z naszymi, a potem by wyszło, że jest chora to już byśmy jej nie izolowali.
Obrazek
Obrazek Obrazek

misiula

Post » Śro wrz 05, 2007 10:30

ja wiem że to niełatwo... :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro wrz 05, 2007 10:55

jakie jest ryzyko? naprawdę ciężko powiedzieć.

w 99% do zarażenia dochodzi przez pogryzienie w czasie walk o terytorium albo jedzenie. nie umiem tego przełożyć na koty domowe sterylizowane.
będę mogła jak Domisia odejdzie, moje koty przejdą okres izolacji od niej i zrobię im testy. chociaż Duży uważa, że nie ma sensu robić testów, bo przecież nasze koty i tak już zawsze będą z nami, nieważne jakie by nie były wyniki...

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro wrz 05, 2007 11:18

podobne dyskusje toczyły sie jak wyszło że Belcia ma FIV.
Zdecydowaliśmy naprawdę po przemyśleniach, że jako odpowiedzialni opiekunowie zdrowych kotów, nie możemy ich narażać dla kota tymczasowego. Zapewniliśmy jej najlepszą opiekę jaką mogła mieć, ze wstawaniem w nocy, żeby sprawdzić czy wszystko ok, jak i nocnym jeżdżeniem na zastrzyki przeciwbólowe, bo akurat wtedy wpadała jej godzina. Dużo serca włożyliśmy w leczenie kici, a nie było łatwo, teraz oczekuję że równie dużo serca włożą forumowiczki w pomoc w szukaniu jej domku :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek

misiula

Post » Czw wrz 06, 2007 9:44

To jest naprawdę bardzo smutna historia... :cry:

Ten nieszczęsny FIV pozbawia nadzieji. Ale testy trzeba koniecznie powtórzyć, może...

Jeszcze raz dziękuję za taką wspaniałą opiekę, misiula!

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw wrz 06, 2007 10:00

na test i szczepienie pojedziemy jutro, trochę się denerwuję co wyjdzie
Obrazek
Obrazek Obrazek

misiula

Post » Czw wrz 06, 2007 10:11

misiula pisze:na test i szczepienie pojedziemy jutro, trochę się denerwuję co wyjdzie

Jutro idźcie do dr Ani Cetnarowicz (po południu) albo do dr Ani Czubek (do 15.00)!

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw wrz 06, 2007 10:18

będziemy popołudniu więc pójdziemy do dr Cetnarowicz
Obrazek
Obrazek Obrazek

misiula

[następna]