Agatka już w nowym domku!!! Dziekuję!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 11, 2007 19:39 Agatka już w nowym domku!!! Dziekuję!!!

Chciałam prosic Was o pomoc!!!
Ponieważ w następnym miesiącu wyprowadzam sie do nowego mieszkania i bedzie to kawalerka jestem zmuszona oddac moja kocurke. Ona strasznie lubi spac razem ze mna w lozku ale niestety nie moge sobie na to pozwolic bo mam alergie na koty. Nie jakas wielka ale za kazdym razem jak przychodzila do mnie w nocy to sie budzilam ze strasznie swedzacymi oczami i dlugo nie moglam pozniej zasnac przez to. Dlatego spala w innym pomieszczeniu.

W nowym mieszkaniu nie bede miala mozliwosci jej zamknac w innym pokoju bo bedzie tylko jeden jak to zwykle w kawalerce. W lazience tez nie bo poprzedni wlasciciel mial kota i jest wycieta dziura w drzwiach zeby mogl sie zalatwiac swobodnie.

Dlatego szukam dla niej nowego domku. Z zalem ja oddaje ale juz przemyslalam wszystkie za i przeciw. Nie prosze o rady tylko prosze o nowy cieply dom dla Agatki.

Ma ona 6 lat wiec jest spokojnym kotem, nie robi zadnych szkod w domu, jest bardzo grzeczna. Jest to kot niezwykle lubiacy pieszczoty i glaskanie, gdyby mogla to by siedziala caly dzien u kogos na kolanach. Znakomicie rowniez nadaje sie dla dzieci poniewaz nigdy nikogo nie zadrapala, jest bardzo lagodna i strasznie lubi sie bawic. Jest zdrowa, regularnie chodzilam z nia do weterynarza. Ma sliczna blyszczaca i dosc dluga sierc koloru szylkret.

A oto i ona http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/958 ... 9027b.html

Jezeli ktos moglby jej pomoc prosze o kontakt na maila ausaya@o2.pl

Razem z kotkiem moge tez oddac kuwete transporter i koszyczek do spania jezeli trzeba.
Jestem z Warszawy ale gdzies na obrzeza moglabym tez ja dowiesc bez problemu
Ostatnio edytowano Pon wrz 03, 2007 19:42 przez Ausaya, łącznie edytowano 1 raz

Ausaya

Od: Sob sie 11, 2007 19:13

Post » Sob sie 11, 2007 20:02

skoro alergia jest lekka. to nie możesz co jakiś czas brać zyrtecu??

Albo wstawić drzwi harmonijkowe do pokoju?

albo odczulić się na swojego kota? Przecież od jakiegoś czasu jest już to mozliwe. Nie na wszystkie, ale na jednego bez problemów robią szczepionkę-odczulacz.

Zamiast 6cio letniej kotce łamać kurna życie....
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob sie 11, 2007 20:09

popieram Myszę :roll:
sześć lat to kawał czasu, wiesz, jak ten kot Cię kocha???
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob sie 11, 2007 20:25

Wiesz, moja znajoma (ludzka lekarka) ma alergię, poważną.
I ma trzy koty, wzięte świadomie ze schronu, jeden po drugim, z rozmysłem. Mówi, że z powodu alergii nie będzie rezygnować z kotów, nawet bierze sterydy z tego powodu.
A osób, które mają alergię i kota jest na forum mnóstwo.
Sama przy każdym nowym kocie ma wielką gulę w gardle. I mam koty, własne i tymczasowe.

Koty bardzo przeżywają rozstanie ze swoim człowiekiem. Niektóre tęsknotę przypłacają życiem (sama miałam takiego kocurka, który o mało nie umarł z tęsknoty za swoją tymczasową opiekunką. Już nie żyje - odszedł za TM po śmierci swego kociego towarzysza).
Jeśli naprawdę kochasz swoją kotkę, nie rób jej tego. Powalcz o nią.
No, chyba że Ci się znudziła, a alergia to świetny pretekst ... :(
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Sob sie 11, 2007 20:45

Ja mam alergię i osiem kotów.. no i czasem tymczasy..
Jakoś żyję.. 8)
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob sie 11, 2007 20:56

Tak do Myszy, kotke mam od niecalych dwoch lat poniewaz "odziedziczylam" ja po swojej babci.
A poza tym napisalam ze nie chce porad tylko chce znalezc nowy dom Agatce wiec jak jej nie chcecie wziac to sie nie wypowiadajcie, ok? Poza tym nawet nie lubie kotow, mam ja bo nie bylo innego wyjscia a teraz sytuacja jest jaka jest. Nie bede sie z tego powodu faszerowac prochami bo i tak troche ich biore i nie za bardzo mam kase zeby sobie cos nowego zafundowac jako dodatek do sniadania, bo chyba zdajecie sobie sprawe ze lekarstwa jednak troche kosztuja, mnie po prostu na to nie stac.

Ausaya

Post » Sob sie 11, 2007 21:03 kotka

Przeciez ta alergia nie pojawila się teraz,trzeba bylo oddać koteczkę jak byla mlodziutka, a nie teraz .Sumienia dziewczyno nie masz :(
Dziurę w drzwiach lazienki latwo zakleic!
Piszesz ze przemyslalas wszystko,moze przemyśl jeszcze raz,proszę!
Kot to nie rzecz!o czujące stworzenie.

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Sob sie 11, 2007 21:14

Po pierwsze alergia rzeczywiscie nie pojawila sie teraz ale moglam sobie spac w jednym pokoju a ona w drugim.

Po drugie jak bede ja trzymac przez noc w lazience 1m x 2m to zaraz pewnie podniesiecie raban ze ja trzymam w takiej klitce i pewnie nadal bym nie mogla spac w nocy bo by miauczala bo watpie zeby polubila takie ciasne pomieszczenie bo zawsze miala duzo przestrzeni.

Po trzecie nie moglam jej oddac jak byla mloda bo mam ja od poltora roku przeciez (czytaj prosze wczesniejsze posty)

Po czwarte mysle ze jednak mam sumienie bo przeciez latwiej byloby ja uspic, prawda?

Ausaya

Post » Sob sie 11, 2007 21:23

weź tylko proszę pod uwagę, że dorosłemu kotu domu szuka się czasami długo.
Ja Bakalii już pół roku...
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob sie 11, 2007 21:38 Re: Przytulaśna szyklretowa kotka. PILNE!!! !!! [Warszawa]

Ausaya pisze:. Nie jakas wielka ale za kazdym razem jak przychodzila do mnie w nocy to sie budzilam ze strasznie swedzacymi oczami i dlugo nie moglam pozniej zasnac przez to. Dlatego spala w innym pomieszczeniu.

Ja bym na Twoim miejscu sprawdziła czy nie jesteś przypadkiem uczulona na roztocza..
Z czego masz tę pościel?

A w dzień masz objawy uczulenia?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob sie 11, 2007 21:48

Tak, w dzien tez mam objawy uczulenia. Jak ja glaszcze dluzej to pozniej mam czerwone oczy i swedza nieziemsko.
Poza tym prosze nie pomagajcie mi diagnozowac mojej choroby bo wiem o co chodzi. Pomozcie lepiej znalezc jej dom, prosze.

Ausaya

Post » Sob sie 11, 2007 22:35

Ausaya pisze:Po czwarte mysle ze jednak mam sumienie bo przeciez latwiej byloby ja uspic, prawda?

nie mogłabyś
usypianie zdrowych zwierząt jest zabronione

roześlij maile do znajomych, których lubisz, ro rodziny
może ktoś znający koteczkę zechce Ci pomóc

gisha pisze:Kot to nie rzecz!o czujące stworzenie.

i czuje, że nie jest kochany
może w tym wypadku szukanie nowego domu nie jest najgorszym pomysłem dla tego kota

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Sob sie 11, 2007 22:47

Myslisz ze nie probowalam pytac po rodzinie i znajomych? To pierwsze co zrobilam, po prostu nikt sie nie zgodzil, to co teraz robie to juz "ostatnia deska ratunku", nie mam innego wyjscia. W takim razie skoro sadzicie ze zle jej sie zyje ze mna "ze nie jest kochana" to wezcie ja, moze bedzie jej z wami lepiej. I wtedy wszyscy beda szczesliwi.

Ausaya

Post » Sob sie 11, 2007 23:01

gdzie produkuja takie bydlaki??
Obrazek

Syku

Od: Sob mar 04, 2006 9:54

Post » Sob sie 11, 2007 23:10

1. Kot to nie pluszak ;ma serce i kocha wlasciciela
2.Alergia to gowniana ( sorry) wymowka,sa leki,ktore mozna brac latami
3.kawalerka i brak drugiego pokoju to tez gowniana wymowka
Gdzie sie rodza tacy ludzie? Powiedzcie mi a profilaktycznie podloze tam mine . :evil:
Ostatnio edytowano Sob sie 11, 2007 23:15 przez kya, łącznie edytowano 1 raz

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

[następna]