Pinio z Bałut - już nie szkielecik, szukamy domku :-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro sie 01, 2007 19:30 Pinio z Bałut - już nie szkielecik, szukamy domku :-)

Dziś po południu znajoma zaalarmowała mnie, że w okolicy poradni rehabilitacyjnej na Findera jest jeden kociak martwy, a drugi szkieleciorek biega środkiem ulicy. Poszłam na wizję lokalną i faktycznie - jeden kociak nieżywy i dwa pozostałe - jeden w gorszym stanie, strasznie wychudzony, charczący, oko po kocim katarze. Drugi w niezłej formie.
Zgarnęłam tego "gorszego" szczyla do weta i przechowuję go w pożyczonym transporterze. Bardzo (i pilnie) przydałaby mi się klatka, bo mam mnóstwo zakamarków niezbyt dla kota bezpiecznych. Mały wpradzie okazał się strasznym miziakiem, ale na łapanie reaguje lękiem no i poza tym jest szybki jak błyskawica :roll:
Kolejny problem to mój zbliżający się wyjazd, ale o tym potem
Ostatnio edytowano Wto sie 28, 2007 8:21 przez Ikotipies, łącznie edytowano 3 razy

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Śro sie 01, 2007 21:55

Pinio jest terrorysta, ciągle by tylko siedział na kolanach. Jest nadspodziewanie sprawny i wszędzie włazi.
Nikt nie ma klatki do pożyczenia? Muszę go jakoś spacyfikować, bo nie mogę pracować mając jednocześnie oczy dookoła głowy :roll:

Ikotipies

Post » Śro sie 01, 2007 21:59

Ja niestety nie pomogę w sprawie klatki, ale kciuki potrzymam za kotucha...

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw sie 02, 2007 0:14

Zerknij na allegro.
moze warto kupic krolicza. Ja teraz mam w takiej o dlugosci 1m 4 koty schroniskowe i jest troche ciasno ale mozna przetrwac.
Kosztuje 82 +przesylka.
Moze warto zainwestowac

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sie 02, 2007 8:19

Myślałam o tym. Pojadę dzisiaj do hurtowni, może coś znajdę w przystępnej cenie.
Nockę mam do tyłu, bo maluch jest z gatunku tych, co to zamiziają człowieka na śmierć :wink:
Rano bałam się, że mu się pogorszyło, bo coś podejrzanie spokojny był. A drań po prostu odsypiał...
Apetycik ma, nawet pokazał dzisiaj, że z kuwety umie korzystać.

Ikotipies

Post » Czw sie 02, 2007 8:24

Napisz PW do annskr, ona się dobrze orientuje gdzie w Łodzi są wolne klatki w domkach tymczasowych :)

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw sie 02, 2007 8:30

:ok::ok:
:ok::ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw sie 02, 2007 19:17

W hurtowni mały wybór i zdzierstwo, zobaczę jeszcze w Krakvecie, ale chyba całkiem dobrze radzimy sobie bez klateczki.
Koteczek czuje się coraz pewniej, psa w ogóle się nie boi. Apetyt nadal mu służy. Na dzisiaj to tyle, bo muszę skończyć pracę.
Była nas oglądać Iwcia i na pewno wstawi zdjątka :)

Ikotipies

Post » Czw sie 02, 2007 20:32

mam dwie takie, chętnie się podzielę :wink:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw sie 02, 2007 20:36

Poznałam dziś małego Pinio, jest niesamowity nie przestaje mruczeć i dopominać się o głaskanie, straszny pieszczoch z niego :D
Mały jest bardzo chudziutki widać mu wszystkie kosteczki ale szybko dojdzie do siebie i stanie się grubaskiem pod opieką Ikotipies
Trudno mu zrobić zdjęcie jest bardzo ciekawski i koniecznie chciał zobaczyć co jest w środku aparatu, mam pełno zdjęć, ogonka, ucha, noska :roll: i pięknego centkowanego brzuszka. :D
Obrazek Obrazek
Głaskajjjj.
Obrazek
Co tam masz?
Obrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw sie 02, 2007 21:31

Cudne malenstwo:))
Teraz to juz chyba klatki ni epotrzebujesz ale na przyszlosc moze...
Ja kupilam takie: 100 i 120. Narazie sa swietne.

http://aukcja.onet.pl/search.php?string ... coding=iso

Do tej setki w ktorej siedza schroniskowce dorobilam "sypialnie" z podwojnego pudla. Od razu zostala zasiedlona:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sie 03, 2007 19:32

Nie mam kiedy pisać... Dzisiaj Pinio przechodzi kryzys, od popołudnia jest lekko osowiały i nie chce jeść. Byliśmy u weta, dostał leki i czekamy...
Mam go teraz na kolanach - otrzymuje psychoterapię głaskową w trybie ciągłym.
Mam nadzieję, że to chwilowy kryzys... Ale boję się o niego, bo straszna z niego chudzina i marnota.
Jakby co, będę wołać o rady!

Ikotipies

Post » Pt sie 03, 2007 19:36

Trzymam mocno!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt sie 03, 2007 19:43

też trzymam mocno i jakby co też mam klatkę do pożyczenia
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob sie 04, 2007 0:01

Pinius kruszynko nie choruj. :ok:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[następna]