znalazlem kotke i potrzebuje szybkiej pomocy !!!!!!!! błagam

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 04, 2007 15:37 znalazlem kotke i potrzebuje szybkiej pomocy !!!!!!!! błagam

Witam znalazlem dzis kota w mojej piwnicy pod domem dalem mu jesc i pic.Lecz strasznie miauczy nie wiem co sie dzieje ten dziwek przypomina jak by prosil o pomoc.Gdy podchodze do niego blizej owija mi sie wokol nogi tak jakby nie chcial abym wychodzil,caly czas patrzac sie na mnie miauczy takim proszacym glosem. co to oznacza co powinienem zrobic? prosze o pomoc bo nie wiem co sie dzieje czy go cos boli czy co? pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

damianp007

Od: Śro lip 04, 2007 15:20

Post » Śro lip 04, 2007 15:40

Ten kot prosi o miejsce w Twoim domu.

Marcelinaa

Od: Nie sty 14, 2007 13:10

Post » Śro lip 04, 2007 15:43

Damianie, a co mu dałeś jeść? Czy zjadł to, może jest jeszcze głodny?
W jakim wieku jest kociak?
Czy możesz go wziąć do domu? Jeżeli tak, to go zabierz, kotek prawdopodobnie się zgubił lub ktoś go wyrzucił i miauczy, bo czuje się samotny.
Jak możesz go zabrać, to kup żwirek, lub nabierz chociaż piasku z podwórka i nasyp do miski. Będzie prowizoryczna kuweta.

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Śro lip 04, 2007 15:47 kot

Pokazlem go mamie i tylko na chwile z nim pobyla od razu sie w nim zakochala lecz dostala straszliwej wysypki i zabranie go do domu odpada.Ja mam ogrzewana piwnice czy, czysta czy jak bym mu urzadzil kacik czy poradzi sobie w takich warunkach naprawde jest ladny i osfojony.Codziennie bym mu nosil karme i wode. CZy moze tak byc? czy raczej szukac mu normalnego domu? :(:(:(

damianp007

Post » Śro lip 04, 2007 15:51

Na początek może być, tylko czy mieszkasz w domku, czy w bloku?
Jeżeli w bloku, to lepiej, żeby kotek czym prędzej znalazł dom. Porób mu zdjęcia i zrób ogłoszenia. Mogę Ci w tym pomóc, jak będą zdjęcia.
I pomyśl o tej kuwecie, jak kot ma być niewychodzący.

Porozwieszaj też ogłoszenia i rozwieś w okolicznych sklepach, na słupach, itp. Może kotek komuś zginął i ktoś go szuka.

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Śro lip 04, 2007 17:07

Nie mieszkam w domu jednorodzinnym. Piwnice mam duzo i ciepla wiec narazie nic mu nie powinno sie stac. Juz czuje sie troche lepiej zrobilem mu poslanie nasypalem piasku do miski. Teraz polozyl sie na poslaniu i odpoczywa po ciezkim dniu:D:D dzieki wielkie za pomoc pa

damianp007

Post » Śro lip 04, 2007 17:16

damianp007 proszę oisać w jednym wątku, ten na KOTACH zamykam
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw lip 05, 2007 8:07

Damin, jeśli piwnica jest ciepła, to kot mozę narazie tam mieszkać. Załatw tylko miseczki, dobre jedzonko (raczej nie Whiskas ani Kitekat, tylko takie z zoologicznego, np. Purina, Acana, RC), i kuwetkę (może być pudełko wyścielone folią).

Jeśli mama ma alergię, to musisz raczej szukać mu własnego domu.... Choć może być tak, jak było u mnie: pierwsze dni z kotem - tragedia, katar i wysypka, ale później organizm może się przyzwyczić... :)

Zrób ogłoszenia ze zdjęciem, bo kotek mógł poprostu komuś uciec.
Powodzenia :D
Szanse jeden na milion mają to do siebie, że sprawdzają się w dziewięciu na dziesięć przypadków.
Obrazek

Mruczanka

Od: Pon mar 27, 2006 20:00