"Rzymskie wakacje" Sabiny

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 11, 2007 9:32 "Rzymskie wakacje" Sabiny

Moja dystyngowana i dlikatan Księżniczka Sabinka
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=57986
To link do jej dawnego postu, zakochała się chyba na zabój w nowym domku i nowych właścicielach i zachowuje się jak Audrey Hepburne w filmie "Rzymskie wakacje", gdzie będąc autentyczną księżniczką, zakochawszy się w Gregoym Pecku ucieka na randkę przez okno dachowe i wogóle jest szalona bez granic. Oto jakiego otrzymałam maila od nowej właścicielki Sabiny:

Okazuje się, że zamieszkał z nami autentyczny dachowiec. Sabinę już od dawna ciągnęło na dwór, ale szelki wybitnie nie przypadły jej do gustu. Wychodziłam razem z nią do ogródka, nie uciekała więc zostawiłam ją kiedyś samą. Wspieła się po płocie jak po drabinie i znikła w chaszczach u sąsiada ,po piętnastu minutach wróciła. Wczoraj przegoniła z naszego (znaczy jej) ogródka wszystkie obce koty i od tego czasu patroluje teren regularnie ( nie potrzebujemy psa :))). Wścieka się kiedy drzwi są zamknięte a ona widzi obcego kota przez okno - wrzask przeraźliwy. Dzisiaj spacerowała po dachu w tą i z powrotem wychodząc przez balkon i wracając oknem dachowym !!! Mam tylko nadzieję że nie będzie się wypuszczać na dalsze wyprawy. Widzę że wyraźnie się ożywiła od kiedy wychodzi, ale je ciągle mało :|.

Mam nadzieję, że całe jej radosne zachowanie świadczy o szczęściu kota który może być częściowo wolnym. Zastanawiam się też, czy czasem nie wyrządzam krzywdy całej reszcze, która tkwi w blokowym więzieniu.

Moje dwie roczne już panny Tosia i Pati ciągle czekają na swój szczęśliwy domek.
Koty też umieją kochać, choć chadzają własnymi drogami

dorola

Od: Pon mar 14, 2005 8:26

Post » Wto cze 12, 2007 19:57

Dzisiaj kolejne doniesienia o łobuzerstwie Księżniczki: po 2 godzinach buszowania w chszczach nadaje się tylko do wanny! Ale za to do głaskania nadstawia się wszystkim trzem parom rąk!
Koty też umieją kochać, choć chadzają własnymi drogami

dorola

Od: Pon mar 14, 2005 8:26