Kotki szukają domu!!!! PLINE!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 10, 2007 21:19 Kotki szukają domu!!!! PLINE!!!!!

Witam wszystkich!!!

Mam dwa kochane kociaki, które szukają nowych właścicieli. Urodzone 21 marca są już samodzielne i potrafią korzystać z kuwety. Oba kociaki to 100% kocurki.

Poszukuję dla nich nowych domów, ponieważ sama mam już 3 koty i psa. Ciężko by mi było wykarmić jeszcze dwa dodatkowe kociaki.

Są kochane i chętne do zabawy. Uwielbiają być głaskane :) Oddam je za darmo w dobre ręce.

Proszę pomóżcie!!!

Kontakt pod numerem tel. 889908096, 698733267, 698733265
oraz na Gadu-Gadu: 4150249
mail: megi_mm@wp.pl
Jestem z Żor koło Rybnika.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb8 ... a5ed8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7f1 ... a10da.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/090 ... d8288.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be6 ... 4e74a.html

Na maila mogę wysłać więcej zdjęć.
Ostatnio edytowano Czw maja 10, 2007 21:41 przez Magdalena_megi, łącznie edytowano 1 raz

Magdalena_megi

Od: Czw maja 10, 2007 20:56

Post » Czw maja 10, 2007 21:22

rozumiem, że kastracja matki kociąt juz zaplanowana? Inaczej co 3 miesiące będziesz miała ten sam problem, a kolejnego porodu kicia może nie przeżyć...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 10, 2007 21:30

W sumie mam w domu 3 koty dorosłe i teraz 2 młode. Kocur i jedna kotka są wykastrowane, a ta druga kotka ma 10 lat i nie mogę jej wysterylizować. weterynarz mi powiedział, że to może być dla niej zbyt ciężkie przeżycie. Nigdy nie rodzi więcej niż 3 kotki, tylko raz w roku więc jakoś sobie z tym radzę. Jak przyszła do naszego domu to nie było za co ją wysterylizować, a poza tym to osoba od której ją braliśmy wmówiła nam że to 100% kocur.

Magdalena_megi

Post » Czw maja 10, 2007 21:35

Magdalena_megi pisze:a ta druga kotka ma 10 lat i nie mogę jej wysterylizować. weterynarz mi powiedział, że to może być dla niej zbyt ciężkie przeżycie.

a tak jak napisałam- poród może ją zabić, szczególnie w takim wieku... Warto ryzykować?
A może jest jakikolwiek sposób na odizolowanie jej w rui?

Nigdy nie rodzi więcej niż 3 kotki, tylko raz w roku więc jakoś sobie z tym radzę.

odsyłam do podpisu... każdy miot = kolejne bezdomne koty które nie znajdą domu...
dlatego warto poszukać sposobu, aby zapobiec porodom. Niekoniecznie musi być to kastracja, skoro boisz się wykonywać tego zabiegu u tak wiekowej kotki.

Jak przyszła do naszego domu to nie było za co ją wysterylizować, a poza tym to osoba od której ją braliśmy wmówiła nam że to 100% kocur.

Rozumiem, swoją drogą takie sytuacje zmiany płci ;) zdarzają się dość często :) moja ciocia przechodziła to samo, tylko w odwrotną stronę ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw maja 10, 2007 22:20

jezeli sterylizacja bedzie dla niej obciazeniem, to co dopiero ciaza i porod? to nie takie einfach :?

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Czw maja 10, 2007 22:23

kimi1 pisze:jezeli sterylizacja bedzie dla niej obciazeniem, to co dopiero ciaza i porod? to nie takie einfach :?

no właśnie dasselbe habe ich geschrieben ;) czyli to samo napisałam :) najlepszym wyjściem będzie izolacja.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw maja 10, 2007 23:11

Izolacji już próbowałam. Wtedy poznałam możliwości mojej kotki. WYskoczyla mi z okna, z pierwszego piętra domku. A do tego demolowała wszystko co się dało w moim pokoju i stała się wręcz agresywna. To jest typowa kotka, która chodzi swoimi ścieżkami. Do domu przychodzi tylko kiedy jest głodna a tak to grasuje po okolicy.
Jak 10 lat temu rodzice zgodzili się na kotka, to był warunek, że nie będzie spał u mnie w pokoju tylko w piwnicy więc kotka się tak wychowała. Dopiero z czasem pozwolono mi na trzymanie kota w pokoju :) . Jest całkowicie samodzielna i niezależna. Uwierzcie , że nie da jej się odizolować. Taki już ma ostry charakter :) Ale jak ma ochotę na pieszczoty to w sekundzie jest na kolanach :) Jest bardzo mądra, na co wskazuje jej wiek :) Tym bardziej że domek mam przy drodze szybkiego ruchu (Wiślanka).

Magdalena_megi

Post » Czw maja 10, 2007 23:17

hormonów pewnie weterynarz też bałby się podawać?

w tej sytuacji nie ma dobrego rozwiązania, po prostu nie ma... :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85