Porzucony młody, przerażony kocurek.Już w domu!Happy End :-D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 04, 2007 14:40 Porzucony młody, przerażony kocurek.Już w domu!Happy End :-D

Kocurek został najprawdopodobniej "wypuszczony" jakt o ładnie nazywają ludzie. Kocurek ma około 5 miesięcy, jest nieduży, przerażony, przeziębiony.
Pewna Dobra Dusza opiekująca się kotami na jednym z osiedli zaopiekowała się i Kocurkiem. Pewnego dnia przyszła na karmić Rudego i Czarnego i w budce był nowy lokator. Koty mieszkają przy szkole w budyneczku gospodarczym w którym dawno temu były króliki, mają budki i koce. Problem jednak polega na tym, że młody nie dość że jest przeziębiony, to na dodatek panicznie boi się otwartej przestrzeni i praktycznie nie wychodzi z tej swojej budki, cały dzień siedzi w ciemnościach.
Był wychowywany w domu, o czy m świadczy choćby fakt, że garnie się do ludzi, mruczy, boi się wychodzić z budki.
Pani opiekująca się kotami leczyła je także na koci katar. Kiedy zauważyła że nowy zaczął kichać, przyniosła go do gabinetu wet., żeby młodemu się nie pogorszyło i żeby inne się nie pozarażały.

Niestety nie mam gdzie zabrać kotka, a tymczas byłby dla niego wybawieniem. Tam gdzie jest nie jest tak do całkiem bezpiecznie, to jednak środek osiedla, a on się ludzi niestety nie boi, każdy może go wyciągnąć z kryjówki, po za tym młody jest przeziębiony. Kocurek jest już po kuracji antybiotykowej. Ta pogoda jednak niedobra (deszcz), szczególnie dla domowego, zestresowanego, przeziębionego kotka któremu ktoś zafundował taki los.
Zdjęcia niezbyt udane-młody bardzo się bał, cały się trząsł. Jednak na rękach opiekunki uspokaja się natychmiast, przytula i zaczyna mruczeć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

numer telefonu do osoby opiekującej się kotem podam na PW.
Telefon do mnie: 609 359 024. e-mail: trojka2@o2.pl
W razie potrzeby pomogę zorganizować jakiś transport...
Ostatnio edytowano Sob mar 17, 2007 20:46 przez Alfa11, łącznie edytowano 1 raz

Alfa11

Od: Wto sie 08, 2006 22:13

Post » Pon mar 05, 2007 2:37

Podniose.Kociak biedny,
a przecież śliczny taki. :love:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto mar 13, 2007 22:57

koteczek czeka.

Alfa11

Post » Śro mar 14, 2007 8:39

Alfa, mogę mu wrzucić ogłoszenia do sieci?

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Sob mar 17, 2007 9:56

Kochane maleństwo! Szukaj domku!

terra

Od: Pon lip 03, 2006 16:54

Post » Sob mar 17, 2007 20:44

puss pisze:Alfa, mogę mu wrzucić ogłoszenia do sieci?

dzięki za propozycję pomocy!
kot był na alegratka, portalu żorskim i dogomanii. Znlazł dom dzięki ogłoszeniom w Internecie!
Dzisiaj dowiedziałam się od pani opiekującej się kotem że przyjechał po niego pan z Jastrzębia i okazało się że to stary znajomy jej męża, nie widzieli się od lat. Wszyscy się ucieszyli. Domek dobry. Państwo mają jeszcze 2 niewidome koty. Wzruszył ich los tego kocurka i postanowili go przygarnąć. Wspaniali ludzie!
Kotek ma dom od wtorku czy środy.
Przynajmniej ta historia skończyła się dobrze:)

Alfa11

Post » Sob mar 17, 2007 21:00

Alfa11 pisze:
puss pisze:Alfa, mogę mu wrzucić ogłoszenia do sieci?

dzięki za propozycję pomocy!
kot był na alegratka, portalu żorskim i dogomanii. Znlazł dom dzięki ogłoszeniom w Internecie!
Dzisiaj dowiedziałam się od pani opiekującej się kotem że przyjechał po niego pan z Jastrzębia i okazało się że to stary znajomy jej męża, nie widzieli się od lat. Wszyscy się ucieszyli. Domek dobry. Państwo mają jeszcze 2 niewidome koty. Wzruszył ich los tego kocurka i postanowili go przygarnąć. Wspaniali ludzie!
Kotek ma dom od wtorku czy środy.
Przynajmniej ta historia skończyła się dobrze:)

No to :ok: :D :D :D

Kattys

Od: Pon lut 07, 2005 16:11

Post » Sob mar 17, 2007 22:23

Wspaniale!!!!!!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie mar 18, 2007 9:24

:) :P :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46