FA. Frytka przemiła kotka znalazła kochających dużych :))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 16, 2007 14:01 FA. Frytka przemiła kotka znalazła kochających dużych :))))

.Frycia to koteczka ma około 3 latek i bardzo potrzebuje nowego domku. Jej dotychczasowi opiekunowie już znudzili się jej towarzystwem a poza tym w zasadzie to chcą ją wydać, bo nowe meble chcą mieć – skórzane.
Frycia swoje dzieci domowe uwielbia (ale od innych dzieci zwiewa gdzie pieprz rośnie - taka lekko dzikawa w zasadzie niby jest), Koteczka uwielbia spać na kolanach i miziać się.
Dotychczasowa opiekunka mówiła, że jak pojechali na wakacje zimowe to miała nasikane i nakupkane na narożniku - twierdzi, ze złośliwie to kota robi, ale ja myślę że ona z tęsknoty za swoimi dużymi to zrobiła Poczuła się opuszczona i samotna. Koteczce zdarza się od czasu do czasu nasiusiać nie do kuwety ale prawdopodobnie jest to związane ż tym że nie jest wykastrowana .Kot który nie załatwia się do kuwety to najczęściej kot jest bardzo zestresowany który czuje że nie jest tak naprawdę kochany.. Nie udało mi się uzyskać informacji czym konkretnie ją żywią - lakoniczne: "i suchym i puszkami, ale nie whiskasem, bo po tym rzygała". Szczepiona nie jest (bo nie wychodzi to po co), sterylizowana też nie, ale dają jej jakieś hormony raz na pół roku. Okna latem mają otwarte (oczywiście niezabezpieczone) i kotka sobie przez nie wygląda i chodzi po parapecie ile chce.
Tak naprawdę, to najlepszym wyjściem byłoby dać koteczce nowy kochający dom i przebadać i zobaczyć czy w domku, gdzie będzie miała spokój (emocjonalny - no, krzyczą na nią i tupią, podejrzewam, ze mogła tez czasem i z laczka dostać za sikanie) .
Z moich obserwacji wynika, że ta koteczka może być po prostu mocno zestresowana. Gdybym ja była kotem, to nie chciałabym mieć ich za swoich dużych. Dlatego Frytka bardzo pilnie potrzebuje domu w którym będzie spokojna i szczęśliwa
Oto Frytka
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw mar 08, 2007 7:33 przez safiori, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Pt lut 16, 2007 14:09

Życze z calego serca rodzicom tych uroczych pociech, żeby kedys ich własne dzieci nauczone miłości i odpowiedzialności na przykądzie kotki potraktowały ich odpowiednio :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ciekawe ze jak dzieci zostawiaja rodziców starych i schorowanych gdzie badz to wtedy sie zstanawiaja czemu sa takie nieczułe....czemu...bo własne tego sie ucza w młodości :evil: :evil: :evil:
A kotka znajdzie dobry dom na jaki zasluguje

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Pt lut 16, 2007 14:14

:evil: 8O
co za ludziska wstrętne...

czy Frytka to aby dobre imię.... :wink:
www.agapeanimali.org

Jolek

Od: Śro gru 03, 2003 9:00

Post » Pt lut 16, 2007 16:18

justin888 pisze:Życze z calego serca rodzicom tych uroczych pociech, żeby kedys ich własne dzieci nauczone miłości i odpowiedzialności na przykądzie kotki potraktowały ich odpowiednio :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ja też im tego życze z całego serca :evil: :evil: :evil: :?

anova

Od: Śro lis 02, 2005 14:33

Post » Pt lut 16, 2007 17:59

Ona jest prześliczna :love: :love: :love: :love: :love: , jaka słodka.
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Pt lut 16, 2007 18:29

anova pisze:
justin888 pisze:Życze z calego serca rodzicom tych uroczych pociech, żeby kedys ich własne dzieci nauczone miłości i odpowiedzialności na przykądzie kotki potraktowały ich odpowiednio :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ja też im tego życze z całego serca :evil: :evil: :evil: :?

i ja.

Kotka przepiękna !!! :1luvu:
Nie powinno być problemów ze znalezieniem domku.
Ciekawe jak dogaduje się z innymi kotami? (ew.psami,świnkami itp.)
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Sob lut 17, 2007 0:19 Re: FA. Frytka przemiła kotka potrzebuje kochających dużych

safiori pisze:.

Obrazek

Wstawiłam sobie to śliczne zdjęcie jako tło pulpitu :oops: .
Mój TŻ zobaczył i powiedział, że to jest zdjęcie naszej hrabianki Cini (wybaczam daltonizm, w końcu TŻ to mężczyzna)
One są jak bliźniaczki, tylko Cinia ma szare, a Frycia brązowawe futerko. Uszy identyczne, nosy takie same, oczy wielkie też. Wiekiem są zbliżone. Słowem siostrzyczki to są :D
Kto ją weźmie będzie miał podziwianego przez gości kota. Wiem z doświadczenia.

Piękna jest do szaleństwa :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Już wiem kto teraz będzie mi się po nocach śnił ("siostrzyczka Cini") :oops: :love:
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Sob lut 17, 2007 19:07

Iśka a może Fryteczka do kompleciku :wink: :D
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Nie lut 18, 2007 18:20

Kompleciki jak wiadomo są najlepsze :D

justin888

Post » Pon lut 19, 2007 8:51

hop :P
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Pon lut 19, 2007 9:17

Frycia gdzie ten Twój domek?

justin888

Post » Pon lut 19, 2007 10:39

hopsasa

Domku, domku
gdzieżeś jest
mnie tu smutno strasznie jest
mam co jeść
mam gdzie spać
ale
mnie tu nie chcą znać
serca swego mi nie dają
często samą zostawiają
bardzo smutno mi i źle
gdzieżeś domku jest
no gdzie

Frycia
Ewuha & Kluska & Zosia
Obrazek

Ewuha

Od: Wto cze 08, 2004 19:05

Post » Pon lut 19, 2007 11:49

Ewuha moge wstawić wiersz Fryci w ogloszenia? strasznie z niej zdolny kotek jest :D ....a może jak ktos przeczyta i dojdzie do wniosku , ze trzeba szybciutko dac jej cudowny domek?

justin888

Post » Pon lut 19, 2007 12:05

Ewuha pisze:hopsasa

Domku, domku
gdzieżeś jest
mnie tu smutno strasznie jest
mam co jeść
mam gdzie spać
ale
mnie tu nie chcą znać
serca swego mi nie dają
często samą zostawiają
bardzo smutno mi i źle
gdzieżeś domku jest
no gdzie

Frycia

Za nowy, kochający domek :ok: :ok: :ok: :ok:

co do dużych to brak mi słów :roll:
"Gdzieś na dnie, to tu gdzie jestem ... nie ma słońca ..."

Gdy na świat przychodzi dziecko ...
Nowiny ze Mchów

pupus

Od: Czw lut 23, 2006 9:47

Post » Pon lut 19, 2007 12:26

justin888 pisze:Ewuha moge wstawić wiersz Fryci w ogloszenia?

jasne, prosze bardzo, się częstować
wierszyk w ogłoszeniach chować
może ktoś, kto je przeczyta
o los kotka się zapyta

;-)

jeju, za takie grafomaństwo to mnie powinni zamknąć normalnie ;-)))
Ewuha & Kluska & Zosia
Obrazek

Ewuha

Od: Wto cze 08, 2004 19:05

[następna]