Tutaj razem z Igiełką, po którą jutro przyjedzie Justyna Ganczarska:

Natomiast od dziś, od godziny w moim domu gości tez Karol, pełnojajeczny kocurek. Przygarnęłam go, ponieważ znalazłam w necie ogłoszenie o kocie, który pojawił się nagle, jeszt przyjazny ludziom i błaka się bez celu. Okazało się, ze ogłoszenie zamieścił pan, który pracuje w tym samym miejscu, co ja (jak zwykle Elblag jest baaaardzo mały

Oto komitet powitalny:

Karol jest brudny, lekko utyka na tylną nogę, ma zalotną czarna kropkę na różowym nosie:

Karol jest niezwykle śmiały- chodzi po całym domu, tłucze po łbach napotkane podrodze koty

I to ma wielki plus dla mnie, bo od dwóchg tygodnimiałam z moim stadem straszny problem- do tej pory względnie zgodne, moje koty od kilkunastu dni stały się grupą sadystycznego terroru- Szelma ze swoim braciszkiem Pacankiem sterroryzowali i bili Afryke do tego stopnia, ze przez cały dzień siedziała schowana w transporterze, poza tym Szelma strasznie biła też Marysię. Doprowadzili mnie do łez, aż myślałam juz, czy by nie oddać Szelmy na dwa tygodnie do gabinetu mojej kochanej wetki, żeby odizolować ja na trochę i przetasować ukłądy wewnątrzgrupowe.
Teraz myślę, ze nie będzie to potrzebne- moje koty wszystkie trzymaja sięrazem przeciw jednemu wspólnemu strrrrrasznemu wrogowi- Karolowi