Musze znalezc dom dla dwoch kotow, ktore mam pod opieka.
Tofik to urocze kocie dziecko. Znalazlam go tydzien temu, blakal sie po moim osiedlu, glodny, z pelnym insektarium na grzbiecie. Wyglada na to ze ktos mial wakacje, albo kotek sie znudzil, gdyz Toffik jest lagodna przylepa, zupelnie pozbawiony strachu i dzikosci. Taka mala przytulanka. Ma cudowny pyszczek, troszke orientalny i nietypowe czarno-miedziane umaszczenie. Ma przepiekne brazowo-bursztynowe oczy, czego niestety nie widac na zdjeciach.
Zostal u mnie odpchlony i odrobaczony, za kilka dni zostanie zaszczepiony.
Wiek oceniam na jakies 8-9 tygodni, urosnie na duzego kotka sadzac po wielkosci lapek.
Szukam dla niego domku, w ktorym doceniona zostanie jego lagodnosc. Jest idealny do dzieci, nie uzywa przy zabawach pazurow, strzela baranki i stara sie byc wszedzie tam gdzie jest czlowiek.
Zdjecia:

siersc:

Skarpetek nazywany u nas w domu(jak juz laskawie zechce nas odwiedzic) Miskiem, to kot indywidualista. Oswajam go od okolo roku, a dopiero od niedawna wchodzi na kolanka domagajac sie pieszczot. Mysle, ze ma jakies zle wspomnienia zwiazane z czlowiekiem. Zazwyczaj mozna go glaskac tylko po glowie, na inne miejsca reaguje jeszcze uderzeniem lapy i ucieczka. Jednak pracujemy nad tym

Chcialabym zapewnic mu dobry dom, w ktorym jego panstwo chodzili by z nim na spacery w jakiejs spokojnej okolicy. Misiek jak wszystkie moje znajdy pilnuje sie na spacerach, nie odchodzac dalej jak 2-3 metry.
Zdjecia:

Prosze pomozcie znalezc im dobry dom.
Toffik jest jeszcze mlodziutki, powinien mieszkac z kims kto moze mu zapewnic odpowiednia ilosc karmy, zabawy i uwagi, czego ja przy takiej ilosci kotow niestety nie moge

Misiek powinien trafic do osoby znajacej sie na kotach i ceniacej ich idywidualizm, do domu bez kotow albo z kotami, ktore nie sa strachliwe i nie beda przed nim uciekac. Toffik, ktory sie go nie boi i przed nim nie ucieka, moze jesc z jego miski, reszte kotow ktore sie go boja potrafi pogonic.
Pozdrawiam
Kasia