CZARNA MALEŃKA INEZ- w domku z nowym imieniem KUKI!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 06, 2006 23:45 CZARNA MALEŃKA INEZ- w domku z nowym imieniem KUKI!!!

Czarna Inez to kotka urodzona na wiejskim podwórku na wprost działki, na której urlopuje moja rodzinka. Jest pięknie umaszczona – grafitowa, a w słońcu błyszczą się jej pręgi. Jest malutka, bo ma około 2 miesiące. Tak naprawdę to niewiadomo w jakim jest wieku, ale oceniam ją na 7-8 tygodni. Jak na wiejskiego kota jest niezwykle przyjazna. Nie jest w pełni oswojona, ale już teraz daje się głaskać; mrucząc przy tym jak oszalała; nie ucieka z kolan i daje się nosić na rękach. Nie boi się ludzi i małych dzieci, koty nie są w kręgu jej zainteresowań, a na psy reaguje raczej nieprzyjaźnie. Niestety tutaj nie ma szans na przeżycie. Może uda jej się dotrwać do zimy. Pani, u której urodziła się kotka przeznaczyła ją na zatracenie. Wnioskuję, że jak moja rodzinka wróci do Łodzi, kicia zostanie zlikwidowana. Bardzo chciałabym, żeby maleńka znalazła dobry domek, bo jest bardzo kontaktowa i towarzyska. Myślę, że nie nadaje się do wiejskiego życia i nie przetrwa za długo w takich warunkach. Drugi, może ważniejszy powód – kicia jest podobna z charakteru do małej Nikity. Może Inez dostanie swoją szansę, której Nika nigdy nie miała. Jest jeszcze jedno małe ale – nie jestem pewna czy Inez to dziewczynka. Jest jeszcze mala, ale na 99 % to pannica. Istnieje małe prawdopodobieństwo, że okaże się chłopcem. Nie mogę dokładnie jej obejrzeć bo obecni właściciele raczej nie chcą, żeby kotki oswajały się ludźmi, pozostałe rodzeństwo jest prawie dzikie. Inez będzie miała opiekę do połowy sierpnia, potem niestety nie wiadomo. Na razie jest dokarmiana i staramy się ją cywilizować w miarę możliwości. Jeśli znajdzie się choć jedna dobra duszyczka to czekam na znak montes@o2.pl lub tel na pw. Trzymajcie kciuki za domek. Zdjęcia będą raczej już jutro - chyba, że jeszcze znajdę siły na zrzucenie ich z płyty
Ostatnio edytowano Czw wrz 21, 2006 18:05 przez montes, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon sie 07, 2006 0:08

Udało mi się ściągnąć 2 zdjęcia- a nie jest łatwo zrobić małej, trochę dzikiej foty. Dodatkowym utrudnieniem jest dwóch małych chłopców biegających za kitkami. Komu pięknotkę?
Obrazek Obrazek
Obrazek

montes

Post » Wto sie 08, 2006 13:50

W górę, maleńka ...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw sie 10, 2006 7:42

Nikt do Ciebie nie zagląda, maleńka?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw sie 10, 2006 21:25

"Na zatracenie"?To znaczy co : zabije , zagłodzi ?
Boże - widzisz i nie grzmisz? :cry:

Alama

Od: Pt lip 07, 2006 18:50

Post » Pt sie 11, 2006 0:09

"zlikwidowana"! zlikwidować to można sobie pryszcza na d.... a nie żywą, bezbronną, istotkę. Co za naród!? Nie ma ktos kawałeczka miejsca na slicznotkę?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt sie 11, 2006 5:52

Niestety, nawet miejscowi uważają, że ta rodzinka jest okropna dla zwierząt. Małe kociaki (bo Inez ma rodzeństwo) przezyły tylko dlatego, że kotka urodziła je w kryjówce i długo nie pokazywała światu. A ta czarnula jak na złość zamiast zdziczeć to ona do ludzi.. Dzisiaj jadę na działkę to zobaczę co u małej :D
Obrazek

montes

Post » Pt sie 11, 2006 23:41

wieści, wieści, gdzie są wieśći?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob sie 12, 2006 13:56

Domku dla Inez, odezwij się

kalewala

Post » Pon sie 14, 2006 10:13

:?: :?:
Co słychać u maleńkiej Inez?

kalewala

Post » Wto sie 15, 2006 18:38

Właśnie wróciłam z działki. Inez pięknieje z dnia na dzień :P Jest urocza i zabawna. Myślę, że nadaje się nawet do domku z małymi dziećmi - ma dobrą szkołe z 2 chłopakami ( 3 i 4 lata) Je jak oszalała, a jest najdrobniejsza z rodzeństwa. Pozostałe są jeszcze dzikie. Inez ma w sobie niesamowite pokłady miłości i mruczy jak traktor. Postaram się jeszcze dzisiaj zamieścić jej zdjęcia jak tylko troszku odetchnę.
Obrazek

montes

Post » Wto sie 15, 2006 19:36

A oto maleńka. Na jednym ze zdjęc z mamą Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

montes

Post » Wto sie 15, 2006 21:45

Dzisiaj mam chwilkę, więc napiszę dokładniej o rodzeństwie Inezki :? Są zupełnie inne od swojej siostrzyczki i nawet trochę złoszczę się na te maluchy. Bo nie chcą iść do człowieka,bo ciągle uciekają i nie chcą dać się złapać. Cięzko im się przyzwyczaić do człowieka, choć jest lepiej niż było. Inez znajdzie nowy dom, ale nie mogę wziąć na przechowanie więcej niż 1 kota. Mam nadzieję, że jeszcze się oswoją i uda im się przezyć dłużej niż do zimy. Wieś, na której się urodziły jest strasznie zacofana i okrutna. Tam nie kastruje się kotów, bo "przestają łapać myszy". A taki kot jest zbyteczny. I nie muszę pisać co z nim robią :( Może znajdzie się wyrozumiały domek, chcący oswajać maluchy.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

montes

Post » Pon sie 28, 2006 20:13

Do Inezki nikt nie zagląda :( Ona jest taka mądra i tak głęboko patrzy w oczy - mam jeszcze dwa tygodnie; później przestajemy jeździć na działkę. Domku hop, hop gdzie jesteś?
Obrazek
Obrazek

montes

Post » Śro sie 30, 2006 13:00

Zaglądam ...
Ale nie mogę jej wziąć ...

kalewala

[następna]