Wikingowie MT- Bragi pojechał!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 21, 2006 12:02 Wikingowie MT- Bragi pojechał!!!!

Wikingowie to kociaki z warszawskiego Bazaru Różyckiego.
Mieszkały w stercie rupieci koło budynku przeznaczonego do rozbiórki. To nie był dobry dom dla kociąt.
10 dni temu został złapany jeden kociak, a w środę pozostałe. Brudne, zarobaczone i ze świerzbem. Słodkie i kochane maleństwa, które dostały swoją szansę na nowe życie.
Maluszki mają 7-8 tygodni.
Zdjęcia na razie mocno niewyjściowe, no ale musze przecież przedstawić moich bogów :lol: ;)

Bragi- bóg poezji, elokwencji i muzyki
To on został złapany wcześniej jest więc czystszy, ma już połowę zakraplania uszu za sobą. Jakby ktoś dokończył zakraplania to już można go adoptować.
Obrazek Obrazek

Frigg- bogini małżeństwa, miłości i macierzyństwa.
Kochana koteczka, już po dobie wystawiła brzuszek do głaskania mrucząc przy tym przepięknie. Świerzb oczywiście do leczenie, ale pod względem charakteru już się nadaje do adopcji :D Będzie z niej przesłodki kot!

Obrazek

Odyn- bóg mądrości, wojny, zwycięstwa i poezji.
Taki troszkę strachajło, ale stara się być dzielny i nie uciekać zawsze na mój widok ;) Raz się zapomniał i zaczął troszkę mruczeć, potem zrobił wielkie oczy i zwiał :lol:
Obrazek Obrazek

Thor- bóg piorunów, opiekun domu, rodziny.
Najmniejszy ze stadka, najgłośniejszy. Płacze za mną, że chce wyjść z łazienki. Po małym kurczakowym przekupstwie sam mi się pcha na kolana i mruczy :D

Obrazek Obrazek

Freja- bogini miłości, urodzaju, płodności urodzin i śmierci.
Freja nie jest ich siostrą, złapała się niejako przypadkiem, no ale skoro się złapała… ;)
Ma z 9 tygodni i jest jeszcze lekko dzika, przestraszona. Fuka, warczy, ale na kolanach dała się przekupić kurczakiem. Trochę potrwa nim się wyluzuje. Dla odmiany nie ma świerzbu ;)
Obrazek Obrazek

WSZYSTKIE SZUKAJĄ DOMÓW. Najlepiej szybciutko, bo sa kochane i nie podoba im się moja łazienka :lol:
Ostatnio edytowano Pon paź 09, 2006 22:18 przez Mysza, łącznie edytowano 15 razy
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt lip 21, 2006 12:29

Winkingowie, nie moge :lol:
ciekawe, czy kiedys D. przy rejestracji wreszcie parsknie smiechem :wink: :lol:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt lip 21, 2006 15:14 Re: Wikingowie MT- boskie kociaki szukają domu (W-wa)

Mysza pisze:WSZYSTKIE SZUKAJĄ DOMÓW. Najlepiej szybciutko, bo sa kochane i nie podoba im się moja łazienka :lol:

Mysza, myślisz, że to jest jeszcze Twoja łazienka, gdy mieszkają w niej Wikingowie? :wink:

Kociaki cudne, trzymam kciuki za dobre domy dla nich. :ok:
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Pt lip 21, 2006 15:47

Najazd Wikingow na Mysze - jak to brzmi :lol:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt lip 21, 2006 16:42

No nie :)
Jest mały Thorlagek :)
jeszcze Ageris musi być :) Bóg morza i fal :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt lip 21, 2006 18:08

tajdzi pisze:No nie :)
Jest mały Thorlagek :)
jeszcze Ageris musi być :) Bóg morza i fal :)

ale ja już nie chcę więcej :strach: :lol:
Obrazek

Mysza

Post » Pt lip 21, 2006 18:50

dobrze, że nie ma Lokiego :twisted: , tylko tacy grzeczniejsi bogowie się zmaterializowali w Łazience Myszy.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt lip 21, 2006 20:49

D. sie bardzo smiala, jak ja dzis zapytalam, czy kiedys parsknie smiechem :wink: :lol:
i sugerowala - i Tobie i mnie i innym MT :wink: - zeby zrobic porzadek w bazie, tzn nie usuwac starych rekordow, ale je dac na dol a na gore te aktualne, bo podobno coraz wiekszy balagan sie robi przy tych ilosciach :lol:

Beata

Post » Sob lip 22, 2006 8:38

Aktualni to są tylko Budrys i Migdał, reszta zawsze przejściowa. Powinni mieć specjalny podfolder na znajdy :lol:

przekupstwo mięsem trwa :twisted: Wczoraj nie miałam już rąk by się odpędzać od łążących po mnie kociakach :lol: A musiałam się opędzać bo w otwartych drzwiach łazienki siedziałam ;)
Udało mi się rozmruczeć dzikuskę Freję :dance: Nadal się boi ale przy dłuższym łaskaniu mrrrruczy :)
Thor i Frigg mruczą za każdym razem, dostaję od nich buzi, a Thor płacze jak wyjdę z łazienki i za każdym razem stara się zwiać. Tam są przecież te fajne duże koty :lol: Dwa razy mu się udało, ale warkot róźki od razu mnie o tym zawiadomił.
Odyn nadal się troszkę boi, ale na kolankach grzecznie leży. Postanowił być twardym i więcej nie mruczeć ;)
A Bragi jest jak nie z tego świata ;) Ma takie niedowierzający wyraz pyszczka. Wchodzi na kolana ale chyba nie załapał jeszcze, że wtedy się mruczy ;)
Obrazek

Mysza

Post » Sob lip 22, 2006 9:04

mnie sie wczoraj udalo rozmruczec Gryzolde wreszcie, pierwszy raz :wink:

Beata

Post » Sob lip 22, 2006 23:09

Udało mi się rozmruczeć Odyna :mrgreen:

Więc jeszcze tylko Bragi nie mruczał, co gorsza raz fuknął na mnie 8O

Thor i Bragi przy każdej okazji ziwewają z łazienki i już się mnie boją bo cały czas ich albo łapię, albo zaganiam spowrotem :(

przekupywanie kurczakiem skończyło się dziś ugryzieniem mnie w palec. ZA bardzo widac tym kurczakiem pachniał :roll:
Obrazek

Mysza

Post » Pon lip 24, 2006 12:07

BRAGI- dopiero wczoraj zaczął mruczeć, jakby uznał "no dobra, lubię Cię" ;). Wędruje w kółko po łazience, chodzi i gada.

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

FREJA- boi się. Lepiej jest się schowac za miskę, tam się mozna mniej bać. Ale na rękach kochana dziewczynka mruczy pięknie, a głaskanie pod bródką to dla niej największa rozkosz.

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

FRIGG- cukiereczek. Wesoła, odważna, bezstresowa. Mruczy od razu po dotknięciu, wystawia brzuch do głaskania, podgryza palce. No idealny kociak :)

Obrazek

ODYN- jeszcze dwa dni temu bardzosię bał, teraz jak przystało na boga wikingów jest dużo odważniejszy :lol: Spory klusek. Dzieciak, któremu brak matki, próbuje ssać swoje rodzeństwo, a jak mu się przerywa ma taką zawiedzioną minkę :(

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek :lol:

THOR- kochane maleństwo. Najmniejszy, najszczuplejszy o najdonośniejszym głosie :lol:. Ma przekochany wyraz pyszczka. Spokojny, niestrachliwy, chętny do zwiewania z łazienki ;)

Obrazek

jak Wam się podobają? 8)
Ostatnio edytowano Pon lip 24, 2006 12:43 przez Mysza, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Mysza

Post » Pon lip 24, 2006 12:37

Czy Thor ma pół uszka prawego czarnego a pół białego? :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon lip 24, 2006 12:46

tajdzi pisze:Czy Thor ma pół uszka prawego czarnego a pół białego? :1luvu:

on ma oba uszka po połowie białe i czarne. Idealnie symetryczne :mrgreen:
Obrazek

Mysza

Post » Pon lip 24, 2006 13:04

Łomatyldo! Frigg całkiem prawie jak Niteczka! (i też od Ciebie ;) ). też był taki mały wypłoszek, niedawno znalazłam stare zdjęcia, ta dzisiejsza matrona była takim chudziaczkiem bystrym :D jak Frigga!

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

[następna]