zrobiłam przykładowy tekst Twojego ogłoszenia (możesz połączyć, coś pozmieniać, pouzupełniać to z tym w pierwszym poście) :
Trzy wyjątkowe kociaczki i ich mama szukają domu!
Mamą kociaków jest śliczna czarno-biała 6 letnia koteczka. Kiedyś mieszkała u mnie w domu, ale rodzice się sprzeciwili i niestety wyrzucili ją na ulicę. Po kilku latach pojawiła się znów na podwórku. Ona i jej dzieci są przeze mnie dokarmiane przy okienku piwnicznym. Jest milutka, kochana, czuła i ma piękną sierść. Codziennie płacze gdy nadchodzi czas pożegnania. Po odchowaniu kociaków została wysterylizowana, odrobaczona oraz zaszczepiona – jest całkowicie zdrowa. Powinna mieszkać w domu z ogrodem (oczywiście w bezpiecznej okolicy – daleko od ulicy) gdyż nie potrafi załatwiać sie do kuwety – jest to jej jedyna wada. Kociaki to dwa kocurki i koteczka. Jeden kocurek jest czarny, a kotka i jej brat są srebrne – b. Podobne do rasowych kotów Rosyjskich Niebieskich. Mają teraz nie całe dwa miesiące. Przebywają w Warszawie w dzielnicy Praga-Północ, ale jak najszybciej muszą znaleźć dom, ponieważ nie jest tu dla nich bezpiecznie. Jeśli poszukujesz kotka – dzwoń: (022) 619-13-65
Przed adopcją należy podpisać umowę adopcyjną – podać swoje dane osobowe oraz zaświadczyć o kastracji kotka w przyszłości.
- - - -
ps. ogłoszenie powinno zachęcać
(przeczytaj to co napisałaś o tym że Kici-kici nie umie robić do kuwety
a... ja mam kota w domu, który czasami nie trafi do kuwety, szczególnie wtedy kiedy kuwety nie ma w każdym pokoju... jakoś kota nie wywaliłam

i to wziętego z ulicy, który nigdy w domu nie mieszkał!
a poza tym - niekoniecznie Kici-kici nie będzie umiała robić do kuwety... można spróbować... może coś innego wtedy, gdy była u Ciebie, było powodem... może była chora? może żwirek nie taki? może stres? )
ps. zaraz mogę wkleić te zdjęcia, które wkleiłam do usuniętego już wątku (nie było mnie od 18.00, więc nie wiem co się stało)